giongiu Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Marian, citeste cu atentie in urma, ca sa vezi despre ce dioda se discuta. E vorba de dioda inseriata cu infasurarea de demagnetizare. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Mda... am crezut ca este vorba despre dioda de la redresare dar eram tare departe de realitate...Cer scuze pentru eroarea comisa si multumesc Giongiu pentru corectie. Link spre comentariu
giongiu Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 (editat) Marian, desi ai defecte, ca orice om normal desigur, nu pot sa nu recunosc ca ai si calitati...cand gresesti , recunosti.PSPostarea asta o poti sterge, ca e off topic,cu restul te-as ruga sa ai grija.... Editat Martie 11, 2015 de giongiu Link spre comentariu
sorin_55 Postat Martie 11, 2015 Partajează Postat Martie 11, 2015 Novice, ,,rasfoit,, cateva comentarii din acest topic si incerc sa inteleg: este vorba de alimentarea masiniilor de gaurit cordless direct din priza de 220V? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Nu direct, ci prin intermediul schemei postate la pag. 1. Si dupa operatie nu mai este ... cordless. 1 Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Am realizat sursa pentru bormasina (acumulatorii si-au dat duhul demult.), dupa cum se vede din poza e realizata din recuperari (majoritatea, inclusiv integratele). Traful nu e cel din schema, dar are aproximativ aceeasi suprafata (fiecare strat e izolat, dar nu l-am facut cu carton pe capete - data viitoare, sarma am pus de 3x0,2 in primar si cam de 2 in secundar (e litzwire recuperat, nu am avut cum sa-l masor), dioda de redresare din primar este BY329X-1500 (am pus una mai mare urmare sugestiilor - recuperata dintr-un monitor), mosfetul e tot recuperat de acolo, diodele de redresare din secundar dintr-o sursa atx. Dar important ca merge. Multumiri inca o data lui CIBY2 (sursa este super ok, cea cu TOP mi-au iesit peri albi jumatate de an, sunt foarte pretentioase cu transformatoarele) Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Felicitari! Sa nu-mi spui ca nu ti-a reusit din prima si ca ai mai bibilit la ea! Ce MOS-FET ai pus? Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Multumesc, a mers din prima (am bagat la cap fazarea si rezistoarele de 47 ohmi de 5w), mosfetul e parca 3523 toshiba (cam 8-9A recuperat dintr-un monitor sony mare, dar cred ca o sa mearga orice mosfet cu parametrii minimali ceruti din schema). Siguranta de protectie e de 2A (asta am gasit prin piese), dar cu prima ocazie o schimb (adica sa se arda ), sper ca nu. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Daca este vorba despre 2SK3523 nu este bun. Are Vds doar de 500V, iar tensiunea intre drena si sursa la topologia forward este 2xUi, adica poate ajunge, in cazul in care la retea ai 240V CA, undeva la 680V in impuls, fara a mai pune la socoteala si spike-urile. Eu am pus un W11NK100Z, 11 A la 1000V. In schema nu l-am trecut, dar am spus ca este nevoie de un MOS de min. 7A la 900V. Editat Martie 12, 2015 de CIBY2 Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 Ok, la sursa urmatoare asa am sa pun(deocamdata merge asa), pot sa pun un traf EI35 (ca asta il mai am prin jur - si cred ca multi mai desfac)? Cu acelasi numar de spire? Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 12, 2015 Autor Partajează Postat Martie 12, 2015 Ce am spus eu si ce ai inteles tu? Vorbeam de tranzistorul final. Traful se recalculeaza pentru EI35, nu este o problema. Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Asa e, sunt "defazat"......... maine ma uit ce am pus, dar sigur ca era in jurul la 800 - 900v, doar ma uitasem in datasheet capsula TO-247. Editat Martie 12, 2015 de amudsen Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 Ce tip este miezul pe care vrei sa-l folosesti? Cumva EI35/24/10? Si ce tensiune ai nevoie la iesire? Link spre comentariu
amudsen Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Buna dimineata, Tensiunea necesara este de 14v, miezul cel mai sus mentionat. Multumesc, Link spre comentariu
mcxc Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 Cu recalcularea transformatorului am si eu o nelamurire: pentru un miez EI 33 cu sectiunea 119mm patrati am ajuns la 92 spire in primar , ma asteptam ca pentru un miez cu sectiunea mai mare sa iasa un numar de spire mai mic. Am folosit formula N=Umin(240v)X Ton.max(8,9microsecunde)/ B(0,18T)XS(119mm patrati), Nu imi dau seama unde am gresit, am facut transformatorul dupa calculele mele dar inca nu am tranzistorul pentru a verifica practic daca va merge. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum