Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Forward pentru inlocuirea acumulatorilor la masinile de gaurit cordless

Postări Recomandate

Nu poti micsora oricat o astfel de sursa, cele mai mari amprente le pun componentele de forta, in primul rand traful, apoi inductanta, condul din primar, siguranta din primar, filtrul EMI ( daca exista ), puntea redresoare din primar, mosfetul si dioda cu radiatoarele din dotare, condul din secundar, doar astea si deja ai ocupat spatiu semnificativ, apoi intervin si niste norme de electrosecuritate ce nu pot fi ignorate oricum si oricat, ca se poate lasa cu tragedii... Probabil cu ceva componente mai performante si implicit mai scumpe, cu multe SMD-uri si placa dublu strat facuta la fabrica, s-ar putea reduce dimensiunea intr-o oarecare masura, dar nu ar fi simplu si nici ieftin.

Sigur, Chinezii ar putea reduce fara probleme dimensiunile unei astfel de surse, sunt faimosi deja :)

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
Vizitator George Totan

Salutare,

Ma puteti ajuta cu un cost aproximativ pentru aceasta transformare? Nu cred ca am vazut vreun cost estimat in toate aceste pagini, daca da va rog sa ma scuzati l-am ratat. Motivul pentru care intreb este de a pune in balanta acest cost vs schimbarea acumulatorilor din interior din NI-CD in Li-ion 4 x 18650 plus un bms 4s 20A.

Multumesc.

Link spre comentariu

1. Trz. STK11NK100Z - 9ron

2.Dioda BYV26C-TAP - 0,8 ron

3.UC3845N - 3,3 ron

Preturile sunt de la TME si cu TVA de 24 la suta. In rest am avut recuperate; traful a fost EI33 rebobinat. Construit in iulie 2015 m-a satisfacut pe deplin! Eu zic ca merita sa te chinui un pic.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

Gica70 daca poti pune datele infasurarilor la traful cu miez EI33,pt 18 v.O lucrare facuta bine,cum e in cazul tau,bate orice calcul teoretic.Evident vorbim de realizari hobby domestice.Sunt in tratament medical si hobistica asta ma mai tine pe picioare.Mai uit si de boala.

Link spre comentariu

In schema de pe prima pagina este trecut 1,5 spire/V, dar de fapt (si am si corectat intr-un post ulterior asta) este 1,5V/spira. Calculand pentru 18V ar iesi 12 spire, celelalte infasurari ramanand ca in schema. 70 spire in primar este cam mult pt E33, dar merge mai lejer, inductia fiind mai mica.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări