Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Forward pentru inlocuirea acumulatorilor la masinile de gaurit cordless

Postări Recomandate

Dacă vrei să faci ceva experimente...

Modifici cum ai zis rezistenţa de 330 ohmi ...pui în loc de 1K o rezistentă de 2,2k iar în loc de 10K pui un 18k-22k(rez. din bucla feedback)...şi bobinezi pentru secundar 40 spire de 0.6mm...şi ar trebui să meargă!

Nu ştiu ce influiente va avea asupra semanalului audio...sper să nu existe semnale perturbatoare care vor intra în semnalul audio prin alimentare.

Link spre comentariu

Eu nu am aparatura si doresc sa "scot" cat mai mult din sursa asta pe care am construit-o, adica s-o folosesc cu diferite sarcini. Am vazut modulele tale de 100W, spune-mi, te rog, ce curent sug la puterea maxima pe +/-30V? Multumesc.

Editat de gica70
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Rzistentele: 

1. in paralel pe iesire 470R/3W

2. din circuitul de reactie pe iesire (pt.TL431)18k in loc de 10k, 1k in loc de 2k2

3. in anod foto dioda din PC817 2k/3W in loc de 1k.

4. secundarul va avea un numar dublu de spire cu sarma ceva mai subtire.

P.S. Aceste modificari sunt ale unui user de mai sus, eu nu le-am experimentat.

Editat de gica70
Link spre comentariu

Zic si eu, daca tema subiectului e "Sursa Forward pentru inlocuirea acumulatorilor la masinile de gaurit cordless", de ce nu se deschid subiecte separate pt alte variante constructive / modificari? Pus link frumos sa se stie de unde a plecat discutia, si link aici, sa se vada variantele cu alte specificatii si gata.

Ca daca se discuta orice in orice subiect, toata sectiunea se poate pune intr-un singur subiect, nu mai sunt necesare subeicte separate, pe teme bine definite.

Intr-un subiect cu zeci de pagini e cam greu sa gasesti ceva si nici functia de cautare nu ajuta cat ar trebui.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări