Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Forward pentru inlocuirea acumulatorilor la masinile de gaurit cordless

Postări Recomandate

Am facut si eu sursa asta si a functionat citeva lunii

Ieri dupa ce am bagat in priza si o functionare scurta de proba cind am pus-o jos ...poc,nu stiu cauza dar am vazut efectul

Punte primar,mosfet(12nk90z),uc,rez de 1k din sursa mosfet,rez10ohmi din poarta,rez 0,68 arse

UC stiu sa-l verifiic (@ciby a scris cum se face) -am alimentat UC cu 12v cc si  trebuie sa ai aprox. 5v in pin 8 si pin 6

O dioda antiparalel poate sa ma scuteasca de asemenea surprize?

Pentru cineva cu putina experenta (cazul meu) ar fi util daca are cineva timpul necesar sa descrie cum se poate verifica pe bucatii aceasta sursa

Exista interes pentru aceasta sursa iar pentru cineva care o face si nu merge din prima ar fii util sa stie cum sa o puna in functie sau sa o verifice pe bucatii

scuze daca am luat-o prin balarii

ps sursa mea este acum functionala,am verificat uc si l-am schimbat,restul pieselor suspecte au fost demontate masurate si remontate sau schimbate

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Salutare.Am  mai facut inca  o sursa si  doresc  sa o folosesc pentru un leptop mai vechi de al meu,de functionat functioneaza leptopul cu aceasta sursa . Am facut doua poze  cu oscilogramele  direct pe secundar si pe  catozi diodei.Doresc sa stiu este bine  ca forma sau  mai am de  corectat ceva.Sonda  este  pe 1:10,selectia o am 1V/div si 2uS/div.Inca  nu stapinesc bine osciloscopul de aceea intreb.

post-177505-0-24164500-1457289351_thumb.jpg

post-177505-0-64383400-1457289367_thumb.jpg

Link spre comentariu

Sandu atunci cand mosfetul pocneste la o astfel de sursa, este pierdere de vreme sa incerci sa masori UC-ul, iti garantez eu ca nu pica unul fara celalalt, deci daca mosfetul a crapat atunci schimba direct si fara verificari si UC-ul.

PS: N-am sa inteleg motivul pentru care se pun 2 de "i" acolo unde nu este cazul, ( lunii, bucatii...)

Link spre comentariu

Aici este o varianta de cablaj in care au fost operate modificarile sugerate de @miticamy in vederea eliminarii problemelor de electrosecuritate.Sirurile de paduri dintre traseele primar si secundar, dupa gaurire, se frezeaza cu burghiu de 1,5 mm pentru creearea unor degajari de siguranta.Alimentator bormasina 18V (2).lay.pdfAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdfAlimentator bormasina 18V (2) .lay.docUltimul fisier este de tipul Sprint Layout si pentru a-l putea deschide, dupa descarcare se sterge extensia ".doc"

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Aici este o varianta de cablaj in care au fost operate modificarile sugerate de @miticamy in vederea eliminarii problemelor de electrosecuritate.

Sirurile de paduri dintre traseele primar si secundar, dupa gaurire, se frezeaza cu burghiu de 1,5 mm pentru creearea unor degajari de siguranta.

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2).lay.pdf

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdf

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2) .lay.doc

Ultimul fisier este de tipul Sprint Layout si pentru a-l putea deschide, dupa descarcare se sterge extensia ".doc"

nu vreau sa fiu rau, dar e o mica greseala care mi`a sarit in ochi, un capat al bobinei L2 ramane in aer.....

Link spre comentariu

In schema din prima pagina, L2 este intre pinii 2 si 5. Cablajul este facut dupa schema.Pentru a impaca pe toata lumea postez cablajul modificat.Alimentator bormasina 18V (2).lay_2.pdfAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdfAlimentator bormasina 18V (2) - Copy.lay.docIata aici o varianta deosebita. Nu mai retin ce bormasina era, dar schema este cam aceeasi cu cea postata.alimentator bormasina Cristi .LAY.pdf

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

In schema din prima pagina, L2 este intre pinii 2 si 5. Cablajul este facut dupa schema.

Pentru a impaca pe toata lumea postez cablajul modificat.

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2).lay_2.pdf

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdf

Posted ImageAlimentator bormasina 18V (2) - Copy.lay.doc

Iata aici o varianta deosebita. Nu mai retin ce bormasina era, dar schema este cam aceeasi cu cea postata.

Posted Imagealimentator bormasina Cristi .LAY.pdf

mie nu imi e greu sa modific fisierul, dar sunt persoane care iau fisierele pdf si fac cablajele apoi vin sa spuna ca lea bufnit mosfetul sau mai stiu eu ce sau ca nu functioneaza....nu vreau sa supar pe nimeni.

Link spre comentariu

Nu este cu suparare. Oricum, la cel dinainte stersesem din greseala padurile pt EI33, care sunt pozitionate la distanta de 22,85 mm intre randuri.Le-am pus la loc. Multi useri folosesc trafuri recuperate din surse de calculatoare.Este posibil ca la carcasele recuperate sa lipseasca pini.

Editat de CIBY2
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări