Sandu 64 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 (editat) Am facut si eu sursa asta si a functionat citeva lunii Ieri dupa ce am bagat in priza si o functionare scurta de proba cind am pus-o jos ...poc,nu stiu cauza dar am vazut efectul Punte primar,mosfet(12nk90z),uc,rez de 1k din sursa mosfet,rez10ohmi din poarta,rez 0,68 arse UC stiu sa-l verifiic (@ciby a scris cum se face) -am alimentat UC cu 12v cc si trebuie sa ai aprox. 5v in pin 8 si pin 6 O dioda antiparalel poate sa ma scuteasca de asemenea surprize? Pentru cineva cu putina experenta (cazul meu) ar fi util daca are cineva timpul necesar sa descrie cum se poate verifica pe bucatii aceasta sursa Exista interes pentru aceasta sursa iar pentru cineva care o face si nu merge din prima ar fii util sa stie cum sa o puna in functie sau sa o verifice pe bucatii scuze daca am luat-o prin balarii ps sursa mea este acum functionala,am verificat uc si l-am schimbat,restul pieselor suspecte au fost demontate masurate si remontate sau schimbate Editat Martie 6, 2016 de Sandu 64 Link spre comentariu
gica70 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 NTC-ul, siguranta nu s-au ars? Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 siguranta da, ntc nu Link spre comentariu
vasile eugen Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Salutare.Am mai facut inca o sursa si doresc sa o folosesc pentru un leptop mai vechi de al meu,de functionat functioneaza leptopul cu aceasta sursa . Am facut doua poze cu oscilogramele direct pe secundar si pe catozi diodei.Doresc sa stiu este bine ca forma sau mai am de corectat ceva.Sonda este pe 1:10,selectia o am 1V/div si 2uS/div.Inca nu stapinesc bine osciloscopul de aceea intreb. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 6, 2016 Partajează Postat Martie 6, 2016 Sandu atunci cand mosfetul pocneste la o astfel de sursa, este pierdere de vreme sa incerci sa masori UC-ul, iti garantez eu ca nu pica unul fara celalalt, deci daca mosfetul a crapat atunci schimba direct si fara verificari si UC-ul. PS: N-am sa inteleg motivul pentru care se pun 2 de "i" acolo unde nu este cazul, ( lunii, bucatii...) Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 7, 2016 Partajează Postat Martie 7, 2016 Sursa de laptop are o gramada de protectii, nu recomand folosirea acestei surse pentru alimentare laptop. @vasile eugen poti incerca un snubber pe diodele de la iesirea transformatorului, sau pe secundarul lui, ceva de genul 10 ohmi + 4,7nF, vezi daca dispar din varfurile de tensiune. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 8, 2016 Autor Partajează Postat Martie 8, 2016 (editat) Aici este o varianta de cablaj in care au fost operate modificarile sugerate de @miticamy in vederea eliminarii problemelor de electrosecuritate.Sirurile de paduri dintre traseele primar si secundar, dupa gaurire, se frezeaza cu burghiu de 1,5 mm pentru creearea unor degajari de siguranta.Alimentator bormasina 18V (2).lay.pdfAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdfAlimentator bormasina 18V (2) .lay.docUltimul fisier este de tipul Sprint Layout si pentru a-l putea deschide, dupa descarcare se sterge extensia ".doc" Editat Martie 8, 2016 de CIBY2 Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Si optimistul zise: ba se poate! Link spre comentariu
niceguy12 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 Aici este o varianta de cablaj in care au fost operate modificarile sugerate de @miticamy in vederea eliminarii problemelor de electrosecuritate. Sirurile de paduri dintre traseele primar si secundar, dupa gaurire, se frezeaza cu burghiu de 1,5 mm pentru creearea unor degajari de siguranta. Alimentator bormasina 18V (2).lay.pdf Alimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdf Alimentator bormasina 18V (2) .lay.doc Ultimul fisier este de tipul Sprint Layout si pentru a-l putea deschide, dupa descarcare se sterge extensia ".doc" nu vreau sa fiu rau, dar e o mica greseala care mi`a sarit in ochi, un capat al bobinei L2 ramane in aer..... Link spre comentariu
cristi7521 Postat Martie 8, 2016 Partajează Postat Martie 8, 2016 (editat) Simbolul arata conexiunea la pinul 6, dar traseul pe cablaj este corect, duce la pinul 5 de la transformator. Deci infasurarea este intre pin 2 si 5 Editat Martie 8, 2016 de cristi7521 Link spre comentariu
niceguy12 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 da, deci ori se muta traseul la pinul 6 ori se lipeste capatul de la bobina L2 la pinul 5 ori se face un strap intre pinul 5 si 6..... Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 9, 2016 Autor Partajează Postat Martie 9, 2016 (editat) In schema din prima pagina, L2 este intre pinii 2 si 5. Cablajul este facut dupa schema.Pentru a impaca pe toata lumea postez cablajul modificat.Alimentator bormasina 18V (2).lay_2.pdfAlimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdfAlimentator bormasina 18V (2) - Copy.lay.docIata aici o varianta deosebita. Nu mai retin ce bormasina era, dar schema este cam aceeasi cu cea postata.alimentator bormasina Cristi .LAY.pdf Editat Martie 9, 2016 de CIBY2 Link spre comentariu
niceguy12 Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 In schema din prima pagina, L2 este intre pinii 2 si 5. Cablajul este facut dupa schema. Pentru a impaca pe toata lumea postez cablajul modificat. Alimentator bormasina 18V (2).lay_2.pdf Alimentator bormasina 18V (2).lay - transfer tonner.pdf Alimentator bormasina 18V (2) - Copy.lay.doc Iata aici o varianta deosebita. Nu mai retin ce bormasina era, dar schema este cam aceeasi cu cea postata. alimentator bormasina Cristi .LAY.pdf mie nu imi e greu sa modific fisierul, dar sunt persoane care iau fisierele pdf si fac cablajele apoi vin sa spuna ca lea bufnit mosfetul sau mai stiu eu ce sau ca nu functioneaza....nu vreau sa supar pe nimeni. Link spre comentariu
Marian Postat Martie 9, 2016 Partajează Postat Martie 9, 2016 Nu era nimic gresit nici la celalalt cablaj, nu trebuia decat o sumara urmarire a traseelor ca sa-ti dai seama unde se fac conexiunile. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Martie 9, 2016 Autor Partajează Postat Martie 9, 2016 (editat) Nu este cu suparare. Oricum, la cel dinainte stersesem din greseala padurile pt EI33, care sunt pozitionate la distanta de 22,85 mm intre randuri.Le-am pus la loc. Multi useri folosesc trafuri recuperate din surse de calculatoare.Este posibil ca la carcasele recuperate sa lipseasca pini. Editat Martie 9, 2016 de CIBY2 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum