marianx Postat Februarie 18, 2016 Partajează Postat Februarie 18, 2016 Nici diodele byw95b nu sunt potrivite acolo, sunt prea lente (250nS - minimul ar fi de 75nS, ideal sub 50), pe deasupra au si tensiunea inversa suportata mica (400v, ar trebui de 1000v pt bobina de reset si snubber). Link spre comentariu
Marian Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Ok ,deci in principiu se banuie tranzistorul? O sa caute „nenea” unu bun cu tensiunea de 1000 volti Sa am pardon daca te-ai simtit ofensat, ca nu asta a fost scopul meu, insa autorul proiectului a scris in schema ce tensiune trebuie sa aiba mosfetul folosit, este o chestie de principiu de functionare, principiu ce nu poate fi negociat. Eu la sursele mele folosesc mosfet de 800V ( din cei pe care ii am si la vanzare ), si ca sa fiu sigur ca n-am surprize, snuberizez primarul cu transil. Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 (editat) Sa am pardon daca te-ai simtit ofensat, ca nu asta a fost scopul meu, insa autorul proiectului a scris in schema ce tensiune trebuie sa aiba mosfetul folosit, este o chestie de principiu de functionare, principiu ce nu poate fi negociat. Eu la sursele mele folosesc mosfet de 800V ( din cei pe care ii am si la vanzare ), si ca sa fiu sigur ca n-am surprize, snuberizez primarul cu transil. Fi serios Marian eu ofensat?Deloc.(da gluma era ca suntem ambi de 38 ani ) Iti multumesc ca a-i rabdarea mea, pentru ca sunt la a 3 sursa, facuta de la 0 in viata mea . ori cum Multe scuze off topic On topic. Am gasit in troaca cu maimute un K793 si am observat ca e cat de cat mai ok.(amperajul pare prea mic) Bine am vazut? Editat Februarie 19, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 19, 2016 Partajează Postat Februarie 19, 2016 Am schimbat tranzistorul si tot asa facea . Am recurs la schimbarea integratului ,si Voala merge . Deci este o sursa foarte flexibila care se poate construi extrem de rapid si usor . Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 20, 2016 Partajează Postat Februarie 20, 2016 O alta varianta de pcb care se potriveste in carcasa mea de acumulatori de 12v.Dim pcb 105x65.Traf EI33.Tx ciby pt schema cine ma ajuta ..contra cost cu ceva cablaje la aceasta sursa ? Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 Am facut si eu aceasta sursa,eram mai mult curios de functionare.Este primul transformator care l-am facut pentru aceasta sursa.Pentru L3am pus cu o spira jumate mai mult si am pus integratul UC3842,tranzistor din recuperare K2610 iar dioda pe secundar BYV72EW-200.DE functionat functioneaza,doar rezistenta de 11/5W se incalzeste,la circa 60/62 grade.Am incercat si cu doua de 47/3W inseriate dar la fel se incalzesc.Sarcina am pus doua becuri de 12V/35W inseriate.Tensiunea se regleaza de la 12 la 21 V. Link spre comentariu
niceguy12 Postat Februarie 21, 2016 Partajează Postat Februarie 21, 2016 ce rezistenta de 11/5w? poate 100ohm 5w... la o prima vedere mie imi pare ca bobina pe iesire are cam multe spire..... la mine tensiunea se regla de la 6,6 pana la 23,9.... Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 ce rezistenta de 11/5w? poate 100ohm 5w... la o prima vedere mie imi pare ca bobina pe iesire are cam multe spire..... la mine tensiunea se regla de la 6,6 pana la 23,9.... Da ,din greseala am trecut 11/5W,este asa de 100/5W.Este o bobina nemodificata luata din alta sursa are 117uH. Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) O alta problema ar fi cu alt transformator. E realizat tot pe miez EI33, dar cu sarma specificata in schema, adica 0,4mm. Cu acest transformator, imi arde dioda de la bobinajul cu 70 spire. A ars puntea si destule sigurante pana sa ii dau de cap. Ar trebui recalculat numarul de spire? Stiu ca am mai facut ceva asemanator unei alte surse (cu sarme de diametre diferite in primar) si nu a ars nimic. Am facut alte cablaje si am folosit acelasi transformator. Au functionat din a doua incercare. Prima data nu imi regla tensiunea de iesire, asa ca am inversat bobina L3. La ultima sursa, nu am mai gasit nici o dioda BYV26C si am "aruncat" pe placa niste diode UF4007. A functionat si cu astea. Tensiunea se regleaza intre 5V si 25V. Bobinele folosite sunt recuperate din surse pc si au 25 spire. Rezistentele de 47 ohmi au 10W. Bobina de iesire si rezistentele se incalzesc destul de mult, dar tinand cont de regimul de functionare, nu imi fac prea multe griji. Sursa care avea un sunet aiurea, am reglat-o la 14-15V si 10A si e deja montata in carcasa unei bormasini. Nu ii mai fac nici o modificare pana nu se defecteaza. Asta daca se va defecta... Edit: sursa cu diodele UF4007 a fost testata doar cu 2 becuri de 24V/40W in paralel. Am testat-o doar pentru a sti daca functioneaza sau nu. Reglajele finale vor fi cand o voi monta la bormasina. Editat Februarie 22, 2016 de dj_ando_83 Link spre comentariu
gica70 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) "Deci este o sursa foarte flexibila care se poate construi extrem de rapid si usor ."..si nu este nevoie de un osciloscop! Vad ca numarul celor care o construiesc creste mereu. Cred ca i se vor gasi si alte multe ..sarcini. Editat Februarie 22, 2016 de gica70 Link spre comentariu
vasile eugen Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Am facut alte cablaje si am folosit acelasi transformator. Au functionat din a doua incercare. Prima data nu imi regla tensiunea de iesire, asa ca am inversat bobina L3. La ultima sursa, nu am mai gasit nici o dioda BYV26C si am "aruncat" pe placa niste diode UF4007. A functionat si cu astea. Tensiunea se regleaza intre 5V si 25V. Bobinele folosite sunt recuperate din surse pc si au 25 spire. Rezistentele de 47 ohmi au 10W. Bobina de iesire si rezistentele se incalzesc destul de mult, dar tinand cont de regimul de functionare, nu imi fac prea multe griji. Sursa care avea un sunet aiurea, am reglat-o la 14-15V si 10A si e deja montata in carcasa unei bormasini. Nu ii mai fac nici o modificare pana nu se defecteaza. Asta daca se va defecta... Edit: sursa cu diodele UF4007 a fost testata doar cu 2 becuri de 24V/40W in paralel. Am testat-o doar pentru a sti daca functioneaza sau nu. Reglajele finale vor fi cand o voi monta la bormasina. Salut ,cei 10A sunt masurati cu ampermetru legat in serie cu sarcina? Link spre comentariu
Barbu Andrei Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 Am inseriat ampermetrul cu motorul bormasinii. Au fost undeva la vreo 10,15 A cu motorul oprit in sarcina. Am folosit 4 rezistente de 0,68 ohmi. Posibil ca la celelalte surse sa nu folosesc la fel, pentru ca am folosit si sarma care trebuia. Cea care este reglata la 10A are transformatorul bobinat cu sarma de 0,3mm, iar in secundar are litzwire cu cateva zeci de fire de 0,1 sau 0,2 (nu mai retin exact ce sarma am folosit). Link spre comentariu
pop_ady44 Postat Februarie 22, 2016 Partajează Postat Februarie 22, 2016 (editat) "..si nu este nevoie de un osciloscop!„ . Nu cred ca am spus ca nu este nevoie de osciloscop . Am precizat ca este o sursa extrem de simpla, si flexibila, si daca respecti minimu de electro securitate, si esti atent la cea ce faci, functioneaza din prima, si merge chiar impecabil de ok , si nu sunt o caruta de”bani” in joc .DAR nu trebe lasat deopare Editat Februarie 22, 2016 de pop_ady44 Link spre comentariu
vergil Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 Din ce am citit pina aici , nu a reesit ordinea de bobinare a trafului . Sau poate nu am vazuto eu Daca puteti , va rog sa puneti aici ordinea de bobinare , pentru o executie cat mai corecta . E vb de schema lui CYBI2 . Multumesc Link spre comentariu
cristi7521 Postat Februarie 25, 2016 Partajează Postat Februarie 25, 2016 http://www.elforum.info/topic/101105-sursa-forward-pentru-inlocuirea-acumulatorilor-la-masinile-de-gaurit-cordless/?p=1144757 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum