XAN77 Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Nu pentru bormasina. Asa ca uz general. Nu prea am intalnit exemple practice de forward 2 tranzistori. Astept documentatia, multumesc. Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 11, 2015 Autor Partajează Postat Mai 11, 2015 Invertoarele de sudura realizate de userii de pe acest forum, marea majoritate sunt forward duble ended, cu cateva exceptii, cele rezonante cu punte H si parca cineva vorbea de un full-bridge. Este o schema clasica. Trimite-mi o adresa de mail pe privat si asigura-te ca ai Sprint Layout sa vizualizezi fisierul. 1 Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 11, 2015 Partajează Postat Mai 11, 2015 Sursele moderne ATX brand-name folosesc forward cu 2 tranz. Nu se complica cu driver low-high ci fol un simplu trafulet, ceva mai mare de 1 cmc. Dar IR2101, IR2110 te scapa de fazari, calcule miez/ nr spire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 12, 2015 Partajează Postat Mai 12, 2015 (editat) Am gasit o schema: https://www.fairchildsemi.co.kr/technical-articles/Design-Review-Power-Stage-Design-for-a-200W-Off-Line-Power-Supply.pdf Editat Mai 12, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 15, 2015 Partajează Postat Iulie 15, 2015 Am construit si eu aceasta sursa in comutatie (prima), sunt multumit cum merge; multumesc tuturor pentru info si in special lui CIBY2. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 (editat) Dupa ma-i multe incercari am reusit sa fac si eu prima sau primele surse in comutatie O sursa pentru bormasina care functioneaza f bine si o sursa reglabila combinata cu un multitestar ,sursele au fost facute efectiv pe genunchi(apartament) Multumiri@CIBY2pentru schema,@adicontakt pentru schema in format pdf si mai ales@dacianu11 care are mai putina experienta ,dar multa rabdare Editat Iulie 16, 2015 de Sandu 64 Link spre comentariu
adicontakt Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 colegu" eu nu am absolut niciun merit 1 Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 16, 2015 Partajează Postat Iulie 16, 2015 daca nu era pusa in format pdf scara 1:1nu cred ca o puteam face la calculator ca si la electronica...amator Link spre comentariu
CIBY2 Postat Iulie 16, 2015 Autor Partajează Postat Iulie 16, 2015 Vrei sa spui ca ai inlocuit semireglabilul de pe placa cu un potentiometru pe panou si nu caraie, nu fluiera, nu zice nimic cand variezi tensiunea la iesire? Daca este asa, felicitari! Cei mai cu experienta, evita astfel de solutii, datorita problemelor cu compensarea in bucla de reactie. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 (editat) Acest alimentator poate fi folosit ca sursa pentru o lampa cu led-uri? Ce modificari ar fi necesare?. Dar pentru incarcarea accu de la panourile solare?. Editat Iulie 17, 2015 de gica70 Link spre comentariu
giongiu Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Ce tensiune/putere livreaza panourile, ce tensiune au acumulatorii ? Se poate folosi si pentru leduri, trebuie stiut cate bucati si ce putere totala consuma. Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Pentru o lampa m-am gandit la 8 siruri paralele de 4 led-uri legate in serie, fiecare led de 3W (undeva la 100W). Desigur aranjamentul led-urilor pe radiator si a-l partii electronice este f. important. Ideea pentru incarcare nu este a mea, (s-a discutat si s-a construit asa ceva) dar mi-am zis ca un accu pana la 100Ah (10A=Iinc.) poate fi folosit cu acest tip de alimentator (fara a folosi partea de redresare pe intrare unde vor fi cuplate celulele solare) pentru ca are plaja destul de mare pe tensiunea de intrare si tensiune, cat decat, reglabila pe iesire. Link spre comentariu
Vizitator Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 Citat: poate fi folosit cu acest tip de alimentator (fara a folosi partea de redresare pe intrare unde vor fi cuplate celulele solare) pentru ca are plaja destul de mare pe tensiunea de intrare De unde ati dedus asta? Link spre comentariu
gica70 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 "Functioneaza incepand de la 150V tensiunea la retea" zice CIBY, deci de la cca 200Vcc. Link spre comentariu
Sandu 64 Postat Iulie 17, 2015 Partajează Postat Iulie 17, 2015 (editat) @CIBY2 Nu protesteaza,poate am avut noroc Tensiunea o am intre7si 24v sub 12v este putin instabila,dar nu ma deranjeaza Editat Iulie 17, 2015 de Sandu 64 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum