Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sursa Forward pentru inlocuirea acumulatorilor la masinile de gaurit cordless

Postări Recomandate

Invertoarele de sudura realizate de userii de pe acest forum, marea majoritate sunt forward duble ended, cu cateva exceptii, cele rezonante cu punte H si parca cineva vorbea de un full-bridge.

Este o schema clasica.

Trimite-mi o adresa de mail pe privat si asigura-te ca ai Sprint Layout sa vizualizezi fisierul.

Link spre comentariu

Sursele moderne ATX brand-name folosesc forward cu 2 tranz. Nu se complica cu driver low-high ci fol un simplu trafulet, ceva mai mare de 1 cmc.

Dar IR2101, IR2110 te scapa de fazari, calcule miez/ nr spire.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

Dupa ma-i multe incercari am reusit sa fac si eu prima sau primele surse in comutatie

O sursa pentru bormasina care functioneaza f bine si o sursa reglabila combinata cu un multitestar ,sursele au fost facute efectiv pe genunchi(apartament) :84

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image

Multumiri@CIBY2pentru schema,@adicontakt pentru schema in format pdf si mai ales@dacianu11 care are mai putina experienta ,dar multa rabdare

Editat de Sandu 64
Link spre comentariu

Vrei sa spui ca ai inlocuit semireglabilul de pe placa cu un potentiometru pe panou si nu caraie, nu fluiera, nu zice nimic cand variezi tensiunea la iesire?

Daca este asa, felicitari!

Cei mai cu experienta, evita astfel de solutii, datorita problemelor cu compensarea in bucla de reactie.

Link spre comentariu

Pentru o lampa m-am gandit la 8 siruri paralele de 4 led-uri legate in serie, fiecare led de 3W (undeva la 100W). Desigur aranjamentul led-urilor pe radiator si a-l partii electronice este f. important. Ideea pentru incarcare nu este a mea, (s-a discutat si s-a construit asa ceva) dar mi-am zis ca un accu pana la 100Ah (10A=Iinc.) poate fi folosit cu acest tip de alimentator (fara a folosi partea de redresare pe intrare unde vor fi cuplate celulele solare) pentru ca are plaja destul de mare pe tensiunea de intrare si tensiune, cat decat, reglabila pe iesire.

Link spre comentariu

Citat:

poate fi folosit cu acest tip de alimentator (fara a folosi partea de redresare pe intrare unde vor fi cuplate celulele solare) pentru ca are plaja destul de mare pe tensiunea de intrare 

De unde ati dedus asta?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări