bogdan_2006 Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Ce ziceti de incinta asta pt difuzorul SAL SBX 3040? Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 vad k topicul e "vizionat" de mai bine de 100 de ori dar nu vrea nimeni sa-mi dea nici un raspuns Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 daca ai parametrii ... simuleaza incinta si vezi ce iese Link spre comentariu
neinvins Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 asa .. dupa ochi pare prea mare pt diful ala. Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 am simulat incinta dupa parametri= in jur de 90l incinta inchisa= in jur de 200l vented de asta am intrebat ce parere aveti Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 200 L pt un dif de 12" ( presupun ca e de 12" ca doar e 30 in numar si al icneput )...oricum, incinta vented ar fi mare si pt unul de 15"...Asa ca "back to the drawingboard" :yawinkle: Acum da-mi un motiv irefutabil de ce ar fi bine sa las topicul asta aici si sa nu-l sterg ( am scris acolo, in al doilea post sticky, ca pt un dif de 12" nu e nevoie de o incitna mai mare de 70 L si pt unul de 15" de 100 L, dar se pare ca nimeni nu citeste...) Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 chestia e k eu am intrebat ce parere aveti de incinta asta din acest motiv, k simularile mi-au at niste valori de imi fac mobila pt un subwoofer scopul meu era de a afla daca e buna incinta pt difuzorul meu care este un SAL SBX3040. si sincer, nu cred k am gresit cu ceva, m-am exprimat destul de clar in ceea ce ma priveste pe mine, chiar de la inceputul topicului. acuma daca ti se pare ceva in neregula scuze si pe viitor o sa am mai mare grija cand am sa incep un topic, si plus de asta scopul meu era de a ma informa inainte de a incepe sa fac ceva, k daca era sa ma iau dupa simulari imi trebuia un camion k sa-mi transport boxele. Link spre comentariu
adi_0106 Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 mamaaaaaaaaa cata galagie aici pt o incintalasa Bogdan ca iti simulez eu maine una mai mica .... acu ma duc la somn :smt015 Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 offtopicmerci adi doar k snake m-a provocatiar eu am adus argumente la ceea ce ma interesa pe mine Link spre comentariu
CBI Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Bogdan s-a discutat undeva pe hifimultimedia problema ta(la DIY).Din ce tin minte doar 3 modele de la SAL merg basreflex/bandpass(cea de-a doua e mai greu de calculat),printre care sbx2030(care alaturi de dtf801 se pare ca ar fi cele mai reusite de la ei si care merg binisor in boxe) si un model de ahx,parca cel de 10"(da e pe 4o).TOATE de la SAL care au 12" sau > este bine a fi puse in compresie pt un bas mai corect si clar,mai ales ca au si diametrul relativ mare si in camera este suficient,se mai poate corecta si cu dsp-uri.La cere se mai adauga si nenorocirea ca parametrii din catalog difera de cei masurati,in sensul ca qts este mult mai mare,la unele modele trec si de 1 :toimonster:Si apropo parca s-a mai discutat pe undeva despre acealsi lucru,parca tot tu erai si ti s-a spus destul de clar ca e mult prea mare acele volume.Fa rost de brosura lor si vezi ei ce indica acolo,nu-i prea buna dar in lipsa de altceva si asa pe orbeste ai un punct de plecare,ca si baietii daca iti dau un volum asa din simulare nu stii sigur daca e cel mai bun/corect sau daca o sa-ti placa(atat estetic cat si auditiv)Eu zic sa incerci si tu singur sa vezi cum sta treaba cu simulatoarele astea ,in timp o sa-ti faci o idee si ar fi bine sa incerci cu basbox sau unibox.winisd mai are si el scapari(poate si din cauza datelor anormale introduse),de asemea si celelate 2 au,dar o sa-ti faci o idee care te rezolva mai bine Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 chiar acuma am terminat simularea pt vented si mi-a dat nu mai putin de 180lin compresie inseamna band pass sau closed???(cam tampita intrebarea dar trebuie sa ma lamuresc)merci pt raspunsurile de pana acuma Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 29, 2007 Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Ti-am simult difuzorul intr-o cutie bas reflex de 75 litri acordata la 30 hz cu un tub de 7,5 cm diametru si 15 cm lungime ! Ai un F3 pe la 35 hz si group delay-ul creste de la 8 ms la 50 hz pana la 20 ms la 13 hz ! compresie = closed si band pass este acea incinta in care difuzorul are 2 camere una in spatele lui si cealalta in fata ! Si sa nu te mai iei dupa ce iti recomanda programul pentru ca spune niste aberatii !! Incearca sa modifici tu volumul incintei si acordajul si apoi sa te uiti la grafic sa vezi daca iti place !! :yawinkle: Link spre comentariu
bogdan_2006 Postat Ianuarie 29, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 29, 2007 Ti-am simult difuzorul intr-o cutie bas reflex de 75 litri acordata la 30 hz cu un tub de 7,5 cm diametru si 15 cm lungime ! Ai un F3 pe la 35 hz si group delay-ul creste de la 8 ms la 50 hz pana la 20 ms la 13 hz !merci, da tu ce program ai folosit?iar poza care o atasasem era o incinta bass reflex cu 2 tuburi, care are in jur de 75litri, iar tuburile au 71mm in diametru cu 220mm lungime Link spre comentariu
radue Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 http://www.elforum.info/viewtopic.php?t=12499 Ti se da mura in gura. Acum de ce crezi ca nu prea imi convine sa las aceste topicuri ? Nu de alta, dar raspunsul este mai sus...si cum apar cate 2-3 pe zi... :axe: Link spre comentariu
Mihai Cimpoeru Postat Ianuarie 30, 2007 Partajează Postat Ianuarie 30, 2007 Programul folosit de mine a fost WinISD ,iar incintele acelea de 75 litri su 2 tuburi de 7.1 cm diametru si 22 cm lungime acordeaza incinta la 34 hz ! Astfel ai un F3 tot la 35 hz dar ai un group delay mai mare ! Introdu si tu in WinISD volumul asta si frecventa de acordaj si urmareste graficul de la Spl si Group delay !! Bafta ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum