Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tabla in catitati mici

chas3

Postări Recomandate

Exista vreun magazin/depozit/etc unde se poate gasi tabla de otel la cantitati mai mici decat o foaie intreaga (de preferat si in sector 3)? Am nevoie de cateva placi de aproximativ 5-6mm grosime si aproximativ 200x200mm suprafata pentru un proiect. Tipul otelul nu conteaza, atat timp cat e usor de frezat. La fel si calitatea suprafetei.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• GEO 53 BN

2

• chas3

2

• mișa

1

• miron1947

1

Top autori în acest subiect

Sigur la magazine,depozite, nu o sa gasesti asa ceva,ei vinzind la coala.Incearca la vreo firma de confectii metalice.Acolo sigur gasesti.Sau la depozite de fier vechi,unde ai putea gasi la preturi, mai mult decit bune.

Bafta.

Editat de GEO 53 BN
Link spre comentariu

Exista vreun magazin/depozit/etc unde se poate gasi tabla de otel la cantitati mai mici decat o foaie intreaga (de preferat si in sector 3)? Am nevoie de cateva placi de aproximativ 5-6mm grosime si aproximativ 200x200mm suprafata pentru un proiect.

Nu stiu daca si asa de groasa, dar de cca 3mm am vazut la Praktiker si din alama si din aluminiu.

Nu stiu in Bucuresti, dar aici in Brasov am gasit un depozit unde mi-au debitat trei bucati de 50 cm. din cornier de 50mm si am platit doar cat cantareau.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Eu am cumparat de la fier vechi acum vreo 4 ani doua placi de otel de aprox. 1.5X1m, una de 10 mm grosime cealalta de 5mm grosime. Pretul a fost modic. Periodic tai din ele bucati de diverse dimensiuni pentru diverse piese. Taieturile le fac cu un flex de 2300W, cu disc subtire, pentru inox, cu diametrul de 230mm. (eu folosesc Norton 230X1.9X22.23 model A46S-BF41)

Mai exista o varianta pentru bucati mici: La depozitele de "fierarie" gasesti platbanda lata si groasa, de exemplu 100X8mm (e doar un exemplu, sunt si de alte dimensiuni). Din aia poti cumpara la metru. Daca te incadrezi in dimensiuni, e o varianta demna de luat in considerare.

Link spre comentariu

Am sa mai incerc la centre de colectare. Unde am fost, nu aveau decat fiare random, nimic sub forma de placi sau eventual chiar si bari/hexagoane pentru strunjire.La precupetii de la Obor e 25 RON o placa de 200x200 si grosime de vreo 4mm. Cum ar veni 625 RON metrul patrat :)

Link spre comentariu

Pretul "en gros" este de aproximativ 1 $/kg. La depozite cu debitare in cantitati mici, preturile cresc la aproximativ 1,25 $/kg - adica aproximativ 5 lei/kg. Preturile sub 1 $/kg sunt caracteristice materialelor recuperate - de obicei "cazaturile" de la masinile de debitat cu plasma.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări