Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Problema amplificator!

Postări Recomandate

Salut Elforum!

Detin un amplificator luat de pe niste boxe SWS ( atat stiu despre ele )!

Acesta foloseste TIP32 si TIP31. Are incorporat si USB, dar problema este atunci cand dau la jumatatea nivelului deja difuzoare incep sa gajaie si membrana lor sa se miste cum n-am vazut niciodata!

Precizez ca amplificatorul inca este montat pe acele boxe!

Daca ascult muzica timp de 30-40 de minute, radiatorul pe care sunt puse TIP32 si TIP31 se incalzeste foarte tare, se simte si prin lemnul boxelor, care e destul de gros! L-am desfacut, dar nu mai stiu sigur daca aveau pasta termoconductoare sau nu acei tranzistori!

In datasheet-ul TIP32 TIP31 scrie ca temperatura maxima la care rezista este de 25 grade!

Radiator e destul de mic, 7cm lungime si 4 inaltime! Daca as pune un cooler se schimba ceva?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Finalii rezista bine pana spre 60-70 de grade (cam de acolo ar trebui sa intre in actiune un cooler). Temperatura de 25 de grade este cea la care au facut testele in laborator producatorii pentru a obtine maximum de randament de la tranzistor. Poti monta un cooler ca sa nu mai incinga prea tare finalii. Referitor la gajaitul din difuri cauzele pot fi multiple (impedanta prea mica a boxelor fata de cat au fost cele initiale, difurile au mai putini W decat ar trebui, semnal de intrare e prea puternic, automat se ajunge la maximum de potential al amplifului, chiar daca butonul de volum este la jumatate...posibil sa scape si ceva curent DC pe boxe din cauza finalilor). Oricum nu te astepta ca sperii vecinii cu ampliful ala :rade: ...daca are 25-30 de W e bine...

Ampliful o fi in aceleasi boxe, dar ai garantia ca boxele mai au difurile originale?

Editat de marius75
Link spre comentariu

Temperatura de lucru a jonctiunii maxima admisa este de 150°C. Plecând de la aceasta, se poate calcula temperatura capsulei. Valoarea de 25°C nu are nici o legatura cu randamentul ci este o valoare acceptata drept standard pt teste (asa cum în metrologie se lucreaza cu 23°C).

Fara informatii suplimentare despre amplificator si difuzoare nu putem decât sa vorbim vorbe. Puneti macar niste poze citete cu amplificatorul. Posibil ca amplificatorul sa aiba curentul de liniste prea mare. Eventual s-au depreciat si electroliticii din alimentator.

Un ventilator ajuta, dar face si zgomot.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări