ratza Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Esti Valcean vad...sa fi fost in locul meu la Olanesti cand m-a tinut un politist "de sate" 40 min in frig si m-a frecat de nu m-am vazut, cu test de alcool, cu acte, cu masina si pana la urma mi-a dat pentru vorbit la telefon. Asa stateam eu in frig ca aveam numere de Bucuresti si spera sa ma arda ca de...erau sarabatori...era evident ca asta vroia, celalalt era combinatorul, care nici macar nu era politist, era un angajat al primariei sau nu stiu ce. Politistul n-a oprit pe nimeni cat am stat eu acolo, ba din contra se saluta cu toti localnicii care treceau. Sa dai si tu de cativa dastia si sa te vad atunci unde ti-ai pierdut rabdarea si bunul simt La faze de genul ?sta sunam la 112 ?i raportam abuz. S?-l v?d pe urm? cum se justific?. Link spre comentariu
andiy Postat Iunie 9, 2009 Partajează Postat Iunie 9, 2009 Volanul loganului nu-l face mai rutier decat nu e. Pai vezi cum esti. Critici, dar nu cunosti. Daca vrei sa , o poti face doar cunoscandu-ti drepturile. Esti chiar obligat sa cunosti regulile de circulatie. Link spre comentariu
dosa Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Esti Valcean vad...sa fi fost in locul meu la Olanesti cand m-a tinut un politist "de sate" 40 min in frig si m-a frecat de nu m-am vazut, cu test de alcool, cu acte, cu masina si pana la urma mi-a dat pentru vorbit la telefon. ...Pai daca e "de sate", atunci puteai sa faci plangere impotriva PV. Din 2006, Codul rutier prevede ca doar politistul rutier poate constata contraventii si aplica sanctiuni. Ala nu e neam rutier. Poate nici permis nu are.andiy!!!!!!!!!!!!!!!!!!! parerea mea e ca ai dat cam cele mai exacte raspunsuri in domeniul legislativ, dar de data asta o dadusi in bara te asigur ca politistul de la sat are calitatea de politist rutier, daca nu toti politistii de la sat, cel putin 99% au aceasta calitate. totodata, in afara faptului ca au unele trasaturi caracteristice ale unor oameni "de la sat", ei cam stiu munca de politie, chiar mai mult de cat un politist din oras... Link spre comentariu
ratza Postat Noiembrie 25, 2009 Partajează Postat Noiembrie 25, 2009 Toat? lumea caut? ceva împotriva poli?i?tilor f?r? s? se gîndeasc? pu?in c? asta le e meseria. Dau un exemplu pentru cei dintre voi care ?ti?i electronic?: greu poate s? vin? s? v? demonstreze cineva care a auzit de Ohm c? legea lui e gre?it?. Ei, tot a?a încerca?i s? suci?i agen?ii cu legi pe care le ?ti?i numai din auzite. Link spre comentariu
attic Postat Noiembrie 27, 2009 Partajează Postat Noiembrie 27, 2009 Nu e chiar asa de obicei ei cauta ceva impotriva noastra numai ca nu le merge intotdeauna eu cel putin nu am pierdut nici un proces impotriva politiei rutiere si sunt vreo 5 pana acuma plus inca unul pe rol Link spre comentariu
Vizitator avartis Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 Regulamentul de aplicare a OUG195/2002 poti sa-l gasesti pe prolexis, Legislatia Romaniei pe Prolexis Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 eu cel putin nu am pierdut nici un proces impotriva politiei rutiere si sunt vreo 5 pana acuma plus inca unul pe rol În cîte din ele e?ti nevinovat, chiar dac? justi?ia a decis altfel? Link spre comentariu
attic Postat Ianuarie 10, 2010 Partajează Postat Ianuarie 10, 2010 eu cel putin nu am pierdut nici un proces impotriva politiei rutiere si sunt vreo 5 pana acuma plus inca unul pe rol În cîte din ele e?ti nevinovat, chiar dac? justi?ia a decis altfel?in nici unul nu eram 100% nevinovat Apropo am castigat si ultimul proces cu un radar la care au prezentat plansa foto dar nu i-a ajutat cu nimic pentru ca eu am cerut anularea PV ca fiind incorect completat si nu am contestat sanctiunea in sine sau sa fac afirmatia ca nu am circulat cu viteza respectiva.66666666666666si ca sa te parafrazez, am castigat procesele pentru ca stiam legea mai bine decat domnii agenti, care au aplicat-o la stilul: politistul are intotdeauna dreptate deci nu conteaza cum se aplica legea, crede-ma te rog ca nu am de gand sa ii invat eu cum se completeaza un proces verbal sau cum se administreaza probele. Nu au decat sa puna mana sa studieze.PS:dupa parerea mea si tu faci parte dintre ei, nimc personal si eu am facut parte din sistem dar spre deosebire de marea majoritate a agentilor din teren mie mi-a placut sa fiu la curent cu textul de lege asa ca de cele mai multe ori stiu legea mai bine decat ei. Ei in plus au din belsug acea aroganta specifica care pe mine nu ma impresioneaza. Link spre comentariu
ratza Postat Ianuarie 11, 2010 Partajează Postat Ianuarie 11, 2010 Nu fac parte din ei, dar legile nu sînt f?cute de doru' lelii. Link spre comentariu
Vizitator alexdinromania Postat Ianuarie 5, 2011 Partajează Postat Ianuarie 5, 2011 deci pana la urma ce fac (practic) cand ma opreste politia? inafara de faptul ca trag pe dreapta. sunt incepator si inca nu sa intamplat dar nu vreau sa incep cu o mare teapa.Vine nenea la mine la geam, deschid geamul si trebuie sa se prezinte si sa imi spuna de ce ma oprit. daca nu face asta eu ce trebuie sa fac?Presupun ca sa il intreb eu, dar daca incearca sa ma ia cu vorba si nu vrea sa imi spuna de ce ma oprit ce fac?si cum anume depun plangere? scriu acolo pe PV la mentiuni sau ma duc eu la sectia de politie si depun o plangere cu amenda?As dori si eu o explicatie ca pentru un incepator sa nu ma prinda asa fara nici o idee. Ce anume trebuie facut in diversele situatii? Link spre comentariu
cristian2009 Postat Aprilie 3, 2011 Partajează Postat Aprilie 3, 2011 As avea si eu intrebare simpla: este legal ori ilegal sa opresti autovehiculul, in fata unui biciclist sau scuterist aflat in miscare pe partea dreapta a sensului de mers ?Adica semnalizezi si te bagi in fata lui, sau il astepti sa treaca ? Link spre comentariu
ionescu liviu Postat Aprilie 10, 2011 Partajează Postat Aprilie 10, 2011 Pai banuiesc ca nu ai voie cu scuterul pe partea dreapta a sensului de mers. Se considera ca si cum ar fi o masina in spatele tau si tu vrei sa tragi pe dreapta. De exemplu nu cred ca e normal ca la semafor pe rosu sa inainteze motociclete si scutere printre masini sau pe marginea drumului spre semafor. Se considera depasire de coloana sau ceva de genul. Daca tu tragi pe dreapta si semnalizezi si lovesti o motocicleta nu cred ca legal e vina ta, motocicleta (sau scuterul) efectua o depasire pe partea dreapta. Ca ai fi putut sa il vezi in oglinda sau ca daca il lovesti in 90% din cazuri ala vine sa te bata ca de ce l-ai lovit e altceva , legal nu cred ca e vina ta. Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 As dori totusi cateva lamuriri...din partea celor care stiu despre ce este vorba :1) Politistul este obligat sau nu,sa prezinte legitimatia ? eu as zice ca da , un politist se identifica cu ajutorul legitimatiei, nu prin uniforma sau alte mijloace; mie asa mi se pare logic2)Daca nu ma incadrez in prevederile art 182 si totusi sunt oprit de politie ...ce se poate face ? art 182: "Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizeaza prin executarea semnalelor regulamentare de catre politistul rutier sau, dupa caz, de catre politistul de frontiera, atunci cand constata incalcari ale normelor rutiere ori in situatia in care exista indicii temeinice despre savarsirea unei contraventii ori a unei fapte de natura penala, pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte si a bunurilor care fac obiectul urmaririi, precum si pentru verificarea detinerii de catre conducatorii vehiculelor a documentelor prevazute de lege. Oprirea vehiculelor pe drumurile publice se realizeaza si in conditiile producerii unor calamitaţi naturale, dezastre sau a altor situatii care pun in pericol siguranta circulatiei" intamplare adevarata : un prieten al meu a fost oprit de politie si i s-a comunicat ca motivul este ca nu purta centura (fapt adevarat); totusi, ce ochi de vultur sa fi avut agentul sa vada intr-o masina in mers de la o distanta de cca 30m ca ocupantul nu poarta centura?3) mi se va prezenta un certificat de verificare metrologica al aparatului radar ,cu vizele la zi, daca il solicit ? nu de alta dar si eu lucrez cu acte si daca acestea nu sunt in regula platesc...n-ar trebui sa se extinda principiul si in astfel de cazuri?Totodata...n-ar trebui sa mi se prezinte,la cerere,si un atestat care sa precizeze ca macar unul dintre agenti a efectuat un stagiu de pregatire care il califica pentru a opera un aparat radar ? Link spre comentariu
cristian2009 Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 In ce situatie nu te incadrezi in art 180 ? Link spre comentariu
iuli09 Postat Iunie 28, 2011 Partajează Postat Iunie 28, 2011 -nu incalc normele rutiere-nu exista indicii temeinice despre savarsirea unei contraventii ori a unei fapte de natura penala-nu sunt oprit pentru identificarea persoanelor care au comis astfel de fapte si a bunurilor care fac obiectul urmaririiRecunosc , ultimele doua puncte sunt cam greu de verificat pentru mine...dar sa presupunem ca as avea posibilitatea de a stii aceste lucruri.Concret : vezi exemplul pe care l-am dar in postul anterior. cum sa fii oprit pentru ca nu ai centura? nu exista nicio posibilitate ca agentul sa fi vazut acest lucru inainte sa opreasca masina ? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum