Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

drepturile soferilor (sau cum puteti si voi sa-i enervati)

yo9hrb

Postări Recomandate

Vizitator sorin6

Comunismul s-a incheiat, democracy, legea care apara vaduva si orfanul, etc, bla-bla sunt bune pentru ziaristi fara inspiratie si studenti in management la facultati private, in practica cred ca in fata lui esti ca si catelusul, iar aici ca leul turbat... :daEu nu ai apar, constient fiind ca fac o meserie ingrata si au un profil socio-cultural "particular", dar pustanii care se dau viteji pe net imi dau furunculi si hemoroizi... :speriat

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

16

• dosa

14

• andiy

10

• iuli09

9

Top autori în acest subiect

Sa te vad pe tine cum reactionezi cand iti da amenda un fraier imbracat in uniforma, ca sa isi faca norma de amenzi. :nebun:

P?i dac? e?ti nevinovat, de ce nu scrii pe procesul verbal c? nu e?ti de acord?
Link spre comentariu

Cum se face ca cei mai multi din cei opriti sunt nevinovati? Eu nu inteleg asta! Nu cred ca exista agenti care nu au ce face si se iau de nevinovati asa, doar sa-si faca rost de un proces. Ca si sorin si eu fac furuncule cand aud laude de genul asta.

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Ca si cele mai multe probleme din "real life" problema e mult mai complexa...Personal imi place viteza, am o masina care imi permite asta si ani de carnet mai multi dacat (probabil) varsta medie de pe forum... :limb: In plus, nu ma plang de starea drumurilor...In acelasit imp am ajuns la concluzia ca nu viteza pura e (neaparat) periculoasa, ci neadaptarea acesteia cu starea masinii si a soselei.200 KMH pe o autostrada in linie dreapta pe drum uscat si cu o masina buna (legea autorizeaza 130, deci esti un periculos criminal) e mai putin periculos decat 70KMH noaptea, pe drum de munte, pe umezeala si conducand o epava (limita de viteza autorizata putind fi in acest caz 80kmh, deci esti un cetatean respectabil dar... mort :nebunrau: )In plus, mai conteaza si oboseala, alcoolul, experienta si... sansa... :nas:Oricum, cu toate ca in unele cazuri esti convins ca nu ai periclitat viata nimanui, daca esti prins, asumi consecintele administrative si financiare fara sa faci pe victima...Pe mine m-au luat pe autostrada la 179 kmh, dar nu m-am luat de jandarmii motociclisti, care nu isi faceau decat datoria...

Link spre comentariu

Cum se face ca cei mai multi din cei opriti sunt nevinovati? Eu nu inteleg asta! Nu cred ca exista agenti care nu au ce face si se iau de nevinovati asa, doar sa-si faca rost de un proces. Ca si sorin si eu fac furuncule cand aud laude de genul asta.

Nu zic ca cei mai multi opriti sunt nevinovati, dar exista cazuri. Sa-ti povestesc un caz: prin august, intr-o sambata, trec printr-o intersectie, ca omu'. Dupa vreo 300m, mare mirare, ma opreste o masina de politie. Coboara tanti agent (off topic... buna rau) si imi spune ca am trecut pe rosu. Degeaba ii spun si eu, si sotia, si inca un amic care era in masina ca era verde, raspunsul a fost: nu se poate, ca masinile care veneau din fata dvs. si virau la stanga se pusesera in miscare. I-am mai spus ca dupa mine a mai trecut o masina, de ce n-a oprit-o, ca doar tot pe rosu a trecut. N-a contat, a zis ca nu e treaba mea. Mi-a incheiat PV, l-am semnat. Cu obiectii, ce-i drept. In care obiectii am mentionat faza cu masina care a trecut dupa mine (cu numar cu tot, ca doar a trecut pe langa noi). Mi-a luat permisul. Luni am depus plangere impotriva procesului verbal. Miercuri am ridicat permisul, legal. Acum vreo 3 saptamani am avut prima infatisare. Am vazut si eu intampinarea pe care a depus-o politia la dosar. Zicea asa: "intr-adevar, masina mentionata a trecut dupa dansul, dar a trecut pe verde"!!!!. Iar din pozitia in care au specificat ca erau, nu se putea vedea culoarea semaforului pe care il vedeam eu. Practic erau pe drumul care era perpendicular pe directia mea de mers. Pe 19 dec. am proba cu martori, sper sa nu mai pierd timpul inutil pe la judecatorie. Pe de alta parte, cand incalc legea, nu comentez. De regula platesc pentru ca nu port centura (mi-a luat foc odata masina, nici nu va imaginati cat de greu se scapa de centura). Si, ocazional, radar. Ultimul a fost de 126 pe DN1, cand abia luasem o alta masina de serviciu si am fost curios cam cum merge. Sosea uscata, drum liber. Replica agentului care m-a oprit a fost: pai bine, domnule... 126... cu Tico? Asta a fost, n-am contestat. Am platit si gata. Si, de fapt, a fost singura data cand am avut curajul sa merg asa cu Tico. In rest... 90... 100. E mai sigur si consuma mai putin. A, in 17 ani de cand conduc, n-am calcat nici macar o gaina.
Link spre comentariu
yo9hrb ai si tu dreptate, insa eu banuiesc ca muierea politist era de la politia locala sau politia comunitara. Astia sunt cam varza intradevar. Eu m-am luat in gura cu un echipaj de genul asta in Logan alb. Cand i-am ajuns la semafor, in dreptul lor, le-am zis sa caute maneta de la semnalizator, ca sigur are si Loganul cat de romanesc o fi el. Cat am circulat in spatele lor au schimbat directia de mers de N ori si niciodata nu au semnalizat. Se uitau la mine ca bou` in teava.
Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Nu cunosc legislatia RO, rolul politiei locale nu ar trebui sa fie sa se ocupe de circulatie, dacat ca sa nu lase oamenii sa se parcheze in zilele cu piata si in cazurile de flagrant delict...

Link spre comentariu

Da, numai c? între timp b?ie?ii de la circula?ie nu prea mai pot, nu au destui oameni ?i - cel pu?in în Vîlcea - la dirijat circula?ia s-au b?gat ?i cei de la comunitar?, cea mai mare tîmpenie dup? mine. E u?or s?-?i dai seama în aglomera?ie dac? sînt ?ia la dirijat sau nu, f?r? s? vezi cine e în intersec?ie.

Link spre comentariu
Vizitator sundown

Cand gresesti..gresesti.Va intrebati de ce am sunt revoltat pe politisti de la circulatie.In 2006 un politist m-a amendat pe motivul ca in talon nu este specificat de cate persoane era scuterul pe care circulam,desii in talon nu este o astfel de rubrica in care sa poata fi mentionat.Atunci mi-a dat amenda 140 RONAcelasi politist m-a amendat acum cand stateam pe marginea drumului, amenda de 1400 RONM-am plimbat mii de km..si m-a oprit politia de multe ori pentru verificarea actelor, le aveam in regula si nu au avut de ce sa imi dea amenda.Daca vreodata o sa aveti ghinionul sa dati peste un astfel de politist o sa intelegeti poate mai bine situatia in care am fost pus.Un domn a zis ca nu am o varsta prea inaintata..pentru scoala de soferi..Ei bine..am facut scoala acum cativa ani..In fine..

Link spre comentariu
Vizitator sundown

"Nu am luat pe nimeni de sus", dar nici nu suport sa fiu bataia nimanui de joc, atata vreme cat eu banii ii muncesc, nu-i fur,si nu imi convine sa platesc pentru ca cineva sa fie luat in ochi "buni" la servici pentru ca isi face norma. :bataie :bataie

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

postez aici pentru a nu deschide un topic nou. vreau sa stiu daca atunci cand ai o masina inscrisa in bulgaria esti obligat sa prezinti actele masinii traduse in romana. Dar daca e inscrisa in spania? Le detin pe ambele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări