Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

drepturile soferilor (sau cum puteti si voi sa-i enervati)

yo9hrb

Postări Recomandate

Eu sunt de acord cu andiy si dorsa. Automobilul nu este decat un monstru foarte puternic, peste puterile cu care am fost inzestrati. Toti ne iubim masinile si consideram ca ne asculta tot timpul, ca sunt sigure si ca noi nu patim niciodata nimic. Asta pana se intampla. Chiar am vazut un documentar despre aceasta psihologie. Aia acolo comparau masina cu un ciocan cu care lucram zilnic, il iubim pentru ca e un ciocan foarte bun, confortabil si care face tot ce ii spunem. Asta pana intr-o zi cand ciocanul, fara veste, incepe sa ne pocneasca in moalele capului. In concluzie,mergeti incet, respectati regulile ca nu sunt degeaba si nici un politist nu va avea motiv sa se ia de voi. Daca se intampla sa va opreasca doar de rutina singurul lucru sacaitor e timpul pierdut( nu mai mult de 2-3 minute). Cum spunea si dorsa exista si ruginiti si spagari. Pe astia ii iei tare si renunta imediat la orice pretentie.Eu sunt patit de cateva ori si de fiecare data a mers sa-i iau tare. Unele sunt chiar amuzante. De ex: Aveam numarul din fata sters din cauza vopselei proaste folosite la fabricarea acestora. Asta era prin 2006 cand in Bucuresti a fost un lot mare de numere cu aceasta problema. Politia a recunoscut vina si a rugat pe toti cei cu aceasta problema sa mearga sa li se revopseasca numerele defecte. Eu,de buna credinta, m-am dus de cateva ori in Udriste sa rezolv problema. De fiecare data coada si omor la ghisee asa ca am renuntat pentru moment. Intre timp umbland prin oras imi sare un politist de la circulatie in fata de sa dau peste el. M-am prins imediat ca e vorba de numarul sters. Am deschis geamul de 2 degete si inainte de a apuca sa deschida gura l-am intrebat " Ai borcan cu vopsea si pensula?" El luat pe nepregatite zice " NU!!!! Da` ,de ce?" " Ca sa-mi vopsesti numarul, binenteles". " Pai Domnu` Comandant a dat ordin sa confiscam taloanele de la toate masinile cu numar sters!" la care i-am bagat-o scurt "Asta-i umorul comandantului vostru, nu-ti dau nici un act si ,daca nu-ti convine, numarul de pe spate se vede foarte bine asa ca poti sa-l notezi si sa ma reclami la comandant" dupa care am inchis geamul si am plecat. In oglinda l-am vazut cum si-adat cascheta pe spate si si-a pus mainile in solduri iar colegu de echipaj radea de se tavalea pe jos. Sincer mi-a parut rau de el pentru ca a cazut de pinguin pentru un ordin dat de un dobitoc care nu mai iesise in trafic de 20 de ani, probabil. Pe altul l-am facut bou direct. Filtru noaptea undeva langa Braila. trafic la greu, masini din fata care te orbesc, stiti cum e. La un moment dat zaresc,cu mare dificultate, o aratare in mijlocul drumului care agita o mana disperata. Opresc in ultimul moment cu scartait de roti si derapaj pe praful de pe marginea soselei in incercarea de nu da peste el. Vine la masina nervos tare si-mi cere actele. Eu , inca socat de ce se putea intampla, nu m-am mai cenzurat si am urlat la el " Unde ti-e vesta, boule? Ca era sa te omor politist dobitoc, ce esti!" La care el timorat zice( cu un ton de parca eram ministru de interne) "Am lasat-o in masina" dupa care face o pauza de cateva secunde " puteti sa mergeti, Drum bun!". Cred ca a fost momentul in care si-a dat seama ca a fost la un pas sa o incaseze.Si mai sunt si altele. Insa astea sunt cazuri izolate care nu fac regula, cel putin din punctul meu de vedere. In general toti cei de la circulatie cu care am avut deaface sunt foarte politicosi si bine pregatiti. Cunosc decretul la perfectie,nu ai cum sa-i intorci. Defapt e meseria lor si cei mai multi si-o fac bine( ganditi-va cat de rutinati sunteti fiecare in domeniul in care profesati, greu va da unul din afara peste cap in meseria voastra). Asta e valabil la agentii tineri, aia mai burtosi sunt periculosi pentru ca, de obicei, sunt cu gandul numai la spaga.

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 123
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ratza

16

• dosa

14

• andiy

10

• iuli09

9

Top autori în acest subiect

Eu sunt de acord cu andiy si dorsa. Automobilul nu este decat un monstru foarte puternic, peste puterile cu care am fost inzestrati. Toti ne iubim masinile si consideram ca ne asculta tot timpul, ca sunt sigure si ca noi nu patim niciodata nimic. Asta pana se intampla. Chiar am vazut un documentar despre aceasta psihologie. Aia acolo comparau masina cu un ciocan cu care lucram zilnic, il iubim pentru ca e un ciocan foarte bun, confortabil si care face tot ce ii spunem. Asta pana intr-o zi cand ciocanul, fara veste, incepe sa ne pocneasca in moalele capului. In concluzie,mergeti incet, respectati regulile ca nu sunt degeaba si nici un politist nu va avea motiv sa se ia de voi. Daca se intampla sa va opreasca doar de rutina singurul lucru sacaitor e timpul pierdut( nu mai mult de 2-3 minute). Cum spunea si dorsa exista si ruginiti si spagari. Pe astia ii iei tare si renunta imediat la orice pretentie.Eu sunt patit de cateva ori si de fiecare data a mers sa-i iau tare. Unele sunt chiar amuzante. De ex: Aveam numarul din fata sters din cauza vopselei proaste folosite la fabricarea acestora. Asta era prin 2006 cand in Bucuresti a fost un lot mare de numere cu aceasta problema. Politia a recunoscut vina si a rugat pe toti cei cu aceasta problema sa mearga sa li se revopseasca numerele defecte. Eu,de buna credinta, m-am dus de cateva ori in Udriste sa rezolv problema. De fiecare data coada si omor la ghisee asa ca am renuntat pentru moment. Intre timp umbland prin oras imi sare un politist de la circulatie in fata de sa dau peste el. M-am prins imediat ca e vorba de numarul sters. Am deschis geamul de 2 degete si inainte de a apuca sa deschida gura l-am intrebat " Ai borcan cu vopsea si pensula?" El luat pe nepregatite zice " NU!!!! Da` ,de ce?" " Ca sa-mi vopsesti numarul, binenteles". " Pai Domnu` Comandant a dat ordin sa confiscam taloanele de la toate masinile cu numar sters!" la care i-am bagat-o scurt "Asta-i umorul comandantului vostru, nu-ti dau nici un act si ,daca nu-ti convine, numarul de pe spate se vede foarte bine asa ca poti sa-l notezi si sa ma reclami la comandant" dupa care am inchis geamul si am plecat. In oglinda l-am vazut cum si-adat cascheta pe spate si si-a pus mainile in solduri iar colegu de echipaj radea de se tavalea pe jos. .

hm...sincer chestiile astea mi se cam par S.F.-uri.cand opresc o masina, chiar daca tu esti conducatorul auto si-mi vei cere vopsea, eu te ignor( ca si toti agentii) si imi spun poezia...sunt agentul cutarescu va rog sa-mi prezentati documentele dvs.( daca vrei sa-ti spun motivul am sa-ti spun ca mi se pare ca semanati cu Omar Haisam, asa ca vreau sa vad buletinul dvs si permisul de conducere)...si esti obligat sa mi le inmanezi. Daca dai sa pleci va fi f nasol de tine ca am si eu "logan" si colegi in fata ta in stanga si dreapta ta...si te blochez in trafic...si atunci sa vezi circ...dar sa revenim...Am buletinul, permisul vreau sa vad talonul masinii (legea imi da dreptul sa fac astfel de verificari).Constat ca actele sunt in regula dar placutele cu numere nu. IAU MASURILE CARE SE IMPUN !!!! SI GATA...mai departe poti sa-mi amintesti si de maica-mea ca nu ma intereseaza :smt008
Link spre comentariu

Eh, în Bucale e mai mult tupeu. Legile nu-s chiar degeaba. În weekendu' ?sta am fost la bunicii din partea maic?-mii. Am lejer, dup? reguli, 50 unde era 50, 30 unde era 30, 80-90 în afar?, inclusiv pe european. Culmea e c? nimeni nu m-a claxonat c? de ce merg a?a, iar tata m? tot b?tea la cap s? încetinesc c? e radar :smt003 În plus am mai scos ?i 4% consum.

Link spre comentariu

Eh, în Bucale e mai mult tupeu. Legile nu-s chiar degeaba. În weekendu' ?sta am fost la bunicii din partea maic?-mii. Am lejer, dup? reguli, 50 unde era 50, 30 unde era 30, 80-90 în afar?, inclusiv pe european. Culmea e c? nimeni nu m-a claxonat c? de ce merg a?a, iar tata m? tot b?tea la cap s? încetinesc c? e radar :smt003 În plus am mai scos ?i 4% consum.

vezi ca e mai bine asa?ai luat amenzi? ai ajuns obosit la destinatie?nervos?cu rezervorul gol?...etc...
Link spre comentariu

vezi ca e mai bine asa?ai luat amenzi? ai ajuns obosit la destinatie?nervos?cu rezervorul gol?...etc...

Nu am luat nicio amend? pîn? acum. Pur ?i simplu ?sta e stilul meu de a merge. Tata era cam nervos, numai c? niciodat? nu e mul?umit, oricum a? merge.
Link spre comentariu

dosa, bat soselele de 18 ani si am peste milionul de km. am multi prieteni si fosti colegi de liceu care lucreaza in politie, inclusiv la circulatie. Stiu ce meserie grea si periculoasa este si din cauza asta sunt foarte respectuos cu toti agentii cu care intru in contact. Insa cred ca nu sti ce scandal a fost in Bucuresti cu numerele sterse de la o simpla ploaie din prima saptamana de cand erau puse. Si numarul meu era "proaspat" ,masina fusese in leasing cu numere provizorii, sau cum se numesc. Nu stiu daca cunosti ce insemna acum un an doi sa inmatriculezi o masina in Bucuresti, ce cozi , ce scandaluri etc. Iar chestia cu numerele defecte era de pomina deja si reclamatiile cursesera garla. In Udriste puteai sa pierzi doua trei zile pana sa-ti vina randul sa le schimbi. Pe fondul acestei chesti agentul care m-a oprit era destul de timorat, probabil considera si el o porcarie sa ma sanctioneze pentru o culpa clara a institutiei unde lucra . Discutia dintre mine si el a fost auzita integral de colegul lui care era in masina parcata in dreptul nostru. Inca de cand ne ciondaneam radea de lesina. Daca impertinenta mea ar fi fost gratuita sunt sigur ca puneau pulanele pe mine fara sa ma mai intrebe de sanatate. Probabil ca mai avusesera cateva cazuri cu reactii asemanatoare. In milionul de km am vazut atatea nenorociri, mortaciuni si vieti distruse incat nu am nevoie de agent de circulatie sau radar ca sa merg cu maxim 50 in localitate, sa nu trec printre pietoni sa nu depasesc in loc nepermis etc. In 18 ani nu am avut permisul suspendat niciodata si nu am puncte luate. Nici nu stiu cum functioneaza asta cu punctele pentru ca nu am fost oprit niciodata de cand s-a introdus. Nu inteleg de ce politia e asa pudica si nu prezinta mai des grozaviile intamplate pe sosele. Eu as obliga sa se faca ore de prezentare a mortaciunilor la scoala si mai ales candidatilor de sex masculin sub 27 de ani. Sa vada si ei, cum am vazut pe viu acum cativa ani, un "rege" de genul asta urland dintre fiarele contorsionate ca nu vrea sa moara. A urlat pana a murit. Omorase doua fete pe trecera de pietoni si intrase in stalp.(am aflat ulterior ca avusese 160Km/ora.)Ce a vrut sa demonstreze, ca e invincibil?Asa ca avis amatorilor de pedala. Masina nu e prelungitor de p**a, e moartea cu coasa !

Link spre comentariu
  • 7 luni mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator sundown

80 % din militieni sunt cam retardati...Inca nu au iesit din era comunista, atunci cand cuvantul lor era litera de lege. Lucru asta l-am vazut pe pielea mea cand am luat amenda chiar daca eram stationat.Mai mult..in pv a trecut lipsa unor acte care de fapt existau si pe care nu mi le-a solicitat.In procesul verbal erau gresite pana si adunarile.L-am dat in judecata

Link spre comentariu
Vizitator sundown

Si eu era sa ma urc de multe ori pe cei de la rutiera..dar nu din cauza ca nu`i vedeam..ci din cauza ca atunci cand imi faceau semn sa opresc cu cativa metri inainte de ei..nu-si dadeau seama ca zona in care se aflau ei era acoperita cu nisip si o motocicleta nu prea poate oprii in conditii de siguranta pe un astfel de teren.Acum dupa amenzile abuzive incasate de la un sticlete..probabil nu am sa mai fiu atat de prudent in opriri pe nisip , poate lovesc vreo 2-3 , si imi iau de pe ei motocicleta noua..si ei ceva saptamani de spitalizare.

Link spre comentariu
Vizitator sundown

HAHA..nici chiar asa...ca daca intru cu viteza aia nu mai ramane nimic din ei..nici macar de analize..e destul cu 50 km/h ..Oricum..astept urmatoarea intalnire cu acel politist..ca sa-l pun pe youtube sa-l vada o tara intreaga.asfalt uscat

Link spre comentariu
Vizitator sorin6

Fraierul in uniforma este depozitarul puterii statale si daca vrea, poate sa te faca sa dormi pe tambal cu lumina aprinsa, iar (fara martori) cuvantul lui are mult mai multa greutate in fata judecatorului...Asa ca... eu nu dau doi bani pe laudaroseniile unuia si altuia (care, in "real life" poate ca nici nu are varsta de a conduce...) :nebun: Atentie... nu am pretins ca politaii ar fi destepti si de buna credinta... :nas:

Link spre comentariu
Vizitator sundown

fraierul in uniforma este un angajat care trebuie sa aplice niste reguli scrise intr-o carte.Daca tu vi cu alte pareri de genul (ce ai scris mai sus) atunci inseamna ca ai uitat ca era comunista s-a incheiat de multa vreme.Orice om este nevinovat pana la proba contrarie!(CEDO)Organul care constata o infractiune si ca urmare procesul verbal de contraventie trebuie sa fie insotit de probe.Faptul ca lui i s-a parut ca a vazut ca a vazut ceva nu e de ajuns.Citeste si tu legea si mai discutam.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări