dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Are si @andiy dreptate, si in fond singura solutie fiabila pt evitarea amenzilor, e .... respectarea legilor ... :yawinkle: @q_acdc data viitoare poate nu mai ai noroc :smt005 Ce mi se pare comic/tragic, e ca in timp ce noi discutam aici despre Cod, si despre diverse legi, drepturi, exista pe strazi chiar agenti care nu conosc legea calumea, si nu o aplica asa cum trebuie, mai precis zilele trecute am auzit de un cetatean ce a fost sanctionat gresit pt o fapta pt care era altceva trecut la sanctiune ... nu mai stiu exact despre ce era cazul, dar a aparut intro discutie la televizor, si reprezentatii de la rutiera au recunoscut ca e o greseala a agentului ce a intocmit procesul ... si de aici si intrebarea logica : Pt ce exista in chestionarele de scoli intrebari despre sanctiuni, contraventii si alte chestii ce agentii trebuie sa le stapaneasca ... ?????Adica la ce trebuie sa stiu eu cate puncte de penalizare i-au, si de raman fara permis daca trec pe rosu??? Cand ar fi deajuns sa stiu ca nu e voie, si caschetosu' sa stie ce sa imi i-a ....aici chiar i-ti dau dreptate (si nu o fac deloc cu mandrie)din pacate si noi "caschetosii" gresim, dar nu uitati ca si noi suntem oameni la fel ca electronistii(nu exista electronist care sa nu fi ars vreun tranzistor din greseala) doar cine nu munceste nu greseste!...dar de asta se poate face contestatie in procesele verbale, recursuri in instanta...etc cai de atac :smt006 SA NU UITAM CA SI CEL MAI PERFORMANT CALCULATOR O MAI IA RAZNA CATEODATA iar legislatia la noi este una de KK :toimonster: Andiy! te felicit pentru rabdarea de care ai dat dovada mai sus cu raspunsuri punctuale la fiecare afirmatie eronata! Probabil esti avocat sau coleg cu mine! Sa-i ajutam in continuare pe toti cei de buna credinta sa se fereasca de evenimente nedorite!BAFTA! :smt006 Link spre comentariu
pisoiu Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Dosa, nu pot decat sa ma bucur ca si un reprezentant al legii isi exprima parerea pe aici, cel putin aducem discutia pe un fagas mai realist. Daca esti si de la circulatie, cu atat mai bine.In ce priveste detectorul de radar, nu inteleg pentru ce va trebuie "ac de cojocul lui" din moment ce e legal....In ce priveste viteza legala, aici, eu unul am o problema. Desigur, nu sunt nebun sa merg cu 100 la ora prin orase aglomerate. In general in afara orasului merg cu viteza maxima cu care simt ca sunt atat eu in siguranta cat si ceilalti participanti la trafic.Eu zic ca tot asa cum noi soferii gresim, si voi politistii gresiti, tot asa si legea mai greseste cateodata, sau cel putin cei care stabilesc limitele ei. Am sa dau exemple, ca sa fiu mai concludent. Din pacate, probabil ca nu iti sunt cunoscute, din moment ce esti din Timisoara, insa cei care locuiesc in Cluj pot sa le confirme.Exemplul 1: Eu fac drumul Turda-Cluj zilnic. Tot drumul e cu 2 benzi/sens, calitate relativ ok. Exista intre Martinesti si Valcele 2 curbe periculoase in care s-a pus limitare de 60km/ora, care e respectata doar cand este radar acolo. Intr-una din acele curbe au murit fii prefectului Soporan, pentru cine a auzit. Limitarea e relativ aberanta, curba se poate lua linistit cu 80-90km/ora, dar problema reala e alta acolo. Exista foarte multi isteti care taie curba, chiar si la 60/h, in loc sa o ia corect, si intra pe contrasens. Vizibilitatea e intr-adevar proasta, si nu vezi daca cineva taie curba, te pomenesti cu el in fata, si nu mai ai timp sa reactionezi, nici la 60/h, iti garantez. Solutia e simpla, instalarea de panouri de beton pe axul drumului. Solutia e aplicata intr-o curba dintre Valcele si Feleac, si e ok, de cand a fost instalata nu am auzit sa mai fi fost vreun accident grav acolo. Cui ii arde de contrasens, nu are decat sa intre in beton.Exemplul 2: La coborarea Feleacului, dupa curba mortii, mai este una, chiar langa panoul de intrare in Cluj. E o curba care se poate lua cu 60/h linistit. Acolo e limitare la 30/h, care nu am inteles niciodata de ce exista.Exemplul 3: Acu 5-6 ani, in Cluj, pe drumul spre aeroport (2 benzi/sens), e drumul de intrare in Cluj dinspre Dej, s-au facut reparatii, si semnele de limitare de viteza care au fost instalate cu ocazia asta au ramas acolo ani buni. Era un drum ok, cu limitare de 70/h, iar in portiunea in care niste baieti isteti au uitat sa scoata semnele, limita era de 30/h. Nimeni nu s-a obosit sa le dea jos, si mai luai si amenda pe seama lor.Nu sunt pentru viteza excesiva atunci si acolo unde nu e cazul, insa nu sunt nici pentru incurcarea circulatiei, si amendarea soferului cu orice pret. /pisoiu Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 S: Vroiam sa atasez si Monitorul Oficial in care se gaseste Regulamentul de aplicare a OUG195/2002, ca sa vedeti cum arata procesul-verbal si celalte documente care se mai intocmesc. E prea mare (3,82Mb, impachetat) si nu pot sa-i fac uploadPune-l pe bucati (rar-ul stie sa le sparga in cat ai nevoie) sau da-mi-l pe mail si il pun la mine pe site apoi iti dau linkul de dld.Am si eu o intrebare (stupida): ce se intelege prin "politie rurala"? Rutiera sau comunitara? (asta apropo de oprit si cerut acte la verificat and stuff) Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 din nefericire inca unii "ruginiti" mai profita de anomali legislative (limitatoare de viteza provizorii..etc) si au impresia ca daca dau multe amenzi vor fi mai bine apreciati. se inseala. nr de amenzi date nu mai constituie o buna apreciere a politistului.pe de alta parte indicatoarele de circulatie provizorii sunt pe fond galben, daca crezi ca ele au fost uitate acolo poti face contestatie in acest sens si sigur vei castiga Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 Am si eu o intrebare (stupida): ce se intelege prin "politie rurala"? Rutiera sau comunitara? (asta apropo de oprit si cerut acte la verificat and stuff) Politia rurala nu exista decat in capul celor carora le-a venit ideea sa inscriptioneze asa masinile. Ca si expresie nu e consacrata de legislatie. Nu sunt de la comunitara, ci de la politia (nationala) care isi face treaba in mediul rural. Aia sunt de toate: si pe circulatie, fac si dosare penale, etc. Nu sunt specializati pe un anumit domeniu. Nu stiu daca te-am lamurit... ... Care e totusi adresa ta de mail? ca nu sunt acasa sa ne conversam pe mess :smt003 Probabil esti avocat sau coleg cu mine! Sa-i ajutam in continuare pe toti cei de buna credinta sa se fereasca de evenimente nedorite!Oarecum. :smt003 Jurist, si am scris pentru ca din pacate lumea inghite tot ce scrie unu la ziar care crede ca se pricepe. E de ajuns ca fiecare de aici sa constate, prin prisma cunostintelor si experientei personale, cate aberatii se pot scrie intr-un domeniu in care profeseaza, ca sa inteleaga supararea mea.Mi-a mai trecut intre timp. :smt003 Lucrez mai des cu IGNORE. :weedman: Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 prin politie rurala se intelege acei politisti care i-si desfasoara activitatea in comune si sate. acestia fac parte din politia romana ( nu cea comunitara) si au ca atributiuni TOT ce tine de munca de politie, deci inclusiv politie rutiera :smt006 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 andiy...mai sus am raspuns amandoi in acelasi timp :partyman: :smt006 Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 andiy, ma ai in lista :yawinkle: si tu tot la serviciu sunt momentan. Intrebam de politia rurala pentru ca planuiesc in wknd sa ma duc pe la tara, si cum am fost lenes si n-am invatat legislatia cand am avut timp, inca nu mi-am luat "insigna roz". Asa ca o sa ma invart pe ulite sa testez si eu noua masina a lu' unchimiu (mers normal, nu-s ahtiat dupa viteza). Vroiam sa stiu in ce masura pot ei sa ma verifice. Pare-se ca pot. :axe: Si coclaurele sunt pline de politisti acum frateeee Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 23, 2007 Partajează Postat Februarie 23, 2007 andiy, ma ai in lista :yawinkle: si tu tot la serviciu sunt momentan.Il postasem eu mai devreme dar imi lua tot dreptul de upload. Pai ideea era ca la serv nu pot sa folosec mess-ul. Anyway, ti-l trimit cand ajung acasa sau daca imi da drept de upload... il mai pun inca o data :smt001 Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 [ Vroiam sa stiu in ce masura pot ei sa ma verifice. Pare-se ca pot. :axe: poltistul care nu are dreptul sa te opreasca SIGUR nu va putea lua o masura impotriva ta, pentru ca o ia in dorsal la serviciu urat de tot.asa ca daca-ti cere politia sanitar veterinara actele nu-i nici o problema, mai ales daca esti in regula...mai departe, n-are decat sa-ti faca proces verbal, daca crede ca are competente de genul asta :weedman: Link spre comentariu
dosa Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 [). Vroiam sa stiu in ce masura pot ei sa ma verifice. Pare-se ca pot. :axe: poltistul care nu are dreptul sa te opreasca SIGUR nu va putea lua o masura impotriva ta, pentru ca o ia in dorsal la serviciu urat de tot.asa ca daca-ti cere politia sanitar veterinara actele nu-i nici o problema, mai ales daca esti in regula...mai departe, n-are decat sa-ti faca proces verbal, daca crede ca are competente de genul asta :weedman: Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 Another stupid question: In concluzie, si astia de la "comunitara" care se plimba intr-una cu masinile pe stradute, ca e benzina gratis si astea le sunt ordinele, au voie sa te opreasca si sa iti faca proces verbal pentru nereguli de circulatie? Link spre comentariu
andiy Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 Another stupid question: In concluzie, si astia de la "comunitara" care se plimba intr-una cu masinile pe stradute, ca e benzina gratis si astea le sunt ordinele, au voie sa te opreasca si sa iti faca proces verbal pentru nereguli de circulatie?NU. Doar politia rutiera. Link spre comentariu
Blind Postat Februarie 24, 2007 Partajează Postat Februarie 24, 2007 Si fisierul pe care andiy nu putea sa il ataseze il gasiti aici http://blindmosquito.evonet.ro/atasamente/OUG1952002_0876_26.rar sau aici http://blindmosquito.110mb.com/atasamente/OUG1952002_0876_26.rar Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum