Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare kit tda7294

Postări Recomandate

deci trebuie:un transformator,o punte redresoare si 2 condensatori electrolitici pentru filtraj care trebuie sa fie identici ca si capacitate si tensiunea maxima suportata.

Pai da ii am deci in cazul asta pe aia mici de 100nano sar din schema?ca am vazut ca nu i-ai precizat,sunt incepator lucrez mai mult pe "intuneric" de aia tot intreb la orice pas ca sa nu ard dracului ceva ca altele de schimb nu mai am si in oras nici nu gasesc.

Link spre comentariu

Nu , lasa-i acolo , au si aia rostul lor...exact cum ai desenat schema asa trebuie sa faci ...tine cont ca puntea redresoare trebuie sa aiba cel putin 8...10A si tensiunile de lucru ale tuturor condensatorilor sa fie de la 40V in sus....pune o siguranta fuzibila in primarul trafo , de 1A...

Reamintesc ! Capsulele integratelor trebuie izolate fata de radiator!

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Aia e o schema "de fite" Albasete, care e treaba cu RC-urile alea de la iesire?

deci trebuie:un transformator,o punte redresoare si 2 condensatori electrolitici pentru filtraj care trebuie sa fie identici ca si capacitate si tensiunea maxima suportata.

De ce? adica daca tensiunea la care sunt pusi sa lucreze este sa zicem 35V, ce treaba are daca unul din condensatori are tensiunea maxima de 50V si celalalt de 63V? In fapt daca amplificatorul are o rejectie buna, nici macar diferentele de capacitate nu afecteaza semnificativ.

In alta ordine de idei 2x23Vca pentru varianta in punte este cam mult, eu as recomanda un traf cu 2 secundare de 20Vca la 3A, ar trebui sa fie suficient.

Link spre comentariu

Boxe de 4 Ohm la TDA7294 in punte e suicid, sau oricum nimeni nu-ti poate garanta ca integratele vor putea face fata. Referitor la condensatori, atata vreme cat tensiunea fiecaruia este cu macar 20-30% mai mare decat cea la care sunt pusi sa lucreze atunci lucrurile sunt in regula si surprizele nu prea au de ce sa apara din acest punct de vedere. Adica asa cum am zis daca alimentarea este sa zicem de 35V pe ramura, iar condensatorii sunt unul de 50 si altul de 63 este irelevant, adica n-are treaba ca nu-s la fel.

Link spre comentariu

Multumesc de raspunsuri,am intrat putin in ceata,eu voi folosi acest kit pe 2 difuzoare de 50w si 8ohm mod stereo nicidecum punte;

Dupa cum am spus si in primul post am conzi de 56v 8200uF (de la un technics) si cei de 50v si 6800uF.

Dupa sfatul domnului flomar60 am "montat" cond. de 50v si ce-i doi ceramici de 220nano inclusiv puntea de 8A(mai mare nu am) si acum pe iesire am cc de 19.60v (priviti poza)

Am gresit pentru ca am respectat polaritatea celor doi ceramici si imi da minusul pe mijloc?

Daca intorc unul din ceramici din pozitia actuala voi avea + sus -jos si masa in mijloc?

Componentele le-am pus exact cum sunt in poza

post-243403-0-07086900-1424814881_thumb.jpg

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Condensatorii ceramici nu au polaritate , nu conteaza cum se monteaza...masuratorile le faci fata de masa - masa este punctul de inseriere al condurilor , acolo unde ai scris cu rosu...instrumentul cu minus la masa si plusul la plus condensator( partea de sus) trebuie sa arate cei 19V si ceva ...instrumentul cu plusul la masa si minusul la minus condensator ( partea de jos) trebuie sa arate aceeasi tensiune...instrumentul cu plusul la plus cond si minusul la minus cond( intre bara de sus si cea de jos) trebuie sa arate 39V ...daca nu arata asa , e o greseala pe undeva...nu se incinge nimic acolo ?

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Am testat asa cum a-ti spus,plus la condensator -la punte am 19v - la cond si + la punte am 19 intre condensatori am 39.

Cand ajung la iesiri acum am intre iesirea de sus si cea de jos 39v si pe cea din mijloc 19v indiferent cum le-as muta.Un montaj atat de mic si-mi da de cap de nu mai inteleg nimic ce mama dracului am gresit daca am facut exact ca in schema ca-mi vine sa dau cu el de pamant.

Nu se incinge nimic 

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Dupa cum vad, le-ai montat bine, dar cred ca acei condesatori nu sunt destui de puternici sau transformatorul nu-si face bine treaba.

Vezi poate te ajuta asta, colegul a facut aproape acelasi lucru ca tine: http://www.elforum.info/topic/46166-ajutor-punte-redresoare/

Problema este ca eu am doar perechi de condensatori 4 identici nu am.Sa incerc acelasi montaj si cu cei de 56v 8200uF?

L.E

Am facut din nou montajul cu alta punte si conzi de 56v,acum imi vine 18.5v iar la capete aceiasi tensiune dubla.sa nu fie bun traful?

Editat de powerlight
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări