Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare kit tda7294

powerlight

Postări Recomandate

Salutare forumisti am si eu o nelamurire si anume despre cum as putea alimenta acest kit audio.

Imi v-a trebui o sursa de alimentare simetrica si aici intervine problema mea.

Ce fel de condensatori sa folosesc?am urmatorii:

25v4700micro

50v6800micro

56v8200micro

Acest kit stie sa lucreze de la 12v la 24v max.

Care dintre acele transformatoare e potrivit pentru acest kit?

Detin si punti redresoare de la 3A la 8A.

Posted Image

Transformatoare

Aveti in poze afisate si voltajele la fiecare

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Link spre comentariu

Ce-au ajuns TDA-urile astea dom'le, auzi la ei "200W bridge TDA7294"... dupa mine de ar fi, toti comerciantii care mint cu nerusinare in prezentarea produselor ar trebui aspru pedepsiti.

Revenind la subiect, ca si condensatori as zice ca 2 bucati din cei de 50V/6800uF ar trebui sa fie in regula, numai ca niciunul din trafurile prezentate nu pare a fi tocmai potrivit pentru ce ai tu nevoie.

Link spre comentariu

Atat scrie in datasheet referitor la putere oricum nici eu nu cred ca poate atat as putea baga mana in lava.daca imi scoate un 40 curati sunt fericit.

Chiar nici unul dintre acele trafuri nu sunt bune pentru ce-ar vrea acest kit?atatea iesiri degeaba...Chiar nu pot scoate 2x20v macar dintr-un traf?

Editat de powerlight
Link spre comentariu

In datasheet spune ca se poate alimenta pana la maxim +/- 35 vcc. Daca kit-ul tau merge intre 14 si 24 poti folosi traf.ul din prima poza, de 2x14 Vca, desi ma indoiesc sa functioneze la puterea maxima. Cati amperi are ? Oricum eu nu cred ce spune producatorul in privinta puterii (Watti audio.) 

Link spre comentariu

Masoara tensiunea in gol, apoi pune o sarcina astfel incat sa scada tensiunea cu 10% fata de gol...masori curentul in situatia asta si ai aflat curentul maxim disponibil...sarcina poate sa fie bec, rezistenta sau combinatii...

Link spre comentariu

Inseamna ca poti sa faci o proba cu acest traf...raman ,in continuare, sceptic ca , alimentand montajul cu acest traf vei putea scoate maximum de performanta din montaj , dar daca vei fi multumit de cum se aude poti sa schimbi apoi traful cu unul mai potent...deci ,pt. teste e bun...

Mare atentie  !! Integratele trebuie izolate fata de radiator....

Editat de flomar60
Link spre comentariu

Ok multumesc mult,insa tot nu sunt lamurit cu alimentarea simetrica ce-am gresit in aceasta schema?e buna pentru ce-mi trebuie mie?daca  nu imi puteti recomanda alta?

Posted Image

Link spre comentariu

asa da,puntea redresoare de 8 amperi este buna si va mai trebuie 2 condensatori identici pentru filtraj la o tensiune de 50 volti.

Deci pe langa cei 6800 50v care preiau tensiunea din puntea redresoare imi mai trebuiesc 2 identici?daca da unde mai vin legati si aia?

Editat de powerlight
Link spre comentariu

deci trebuie:un transformator,o punte redresoare si 2 condensatori electrolitici pentru filtraj care trebuie sa fie identici ca si capacitate si tensiunea maxima suportata.

Editat de sebi
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări