Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Fier de calcat Ariete

CalinB

Postări Recomandate

Buna ziua!

Ma numesc Calin si am  o problema cu un fier de calcat Ariete Model 6257 de 2000w. A inceput sa curga apa din stativul pe care se aseaza fierul ( care contine si rezervorul de apa ). Cand l-am desfacut am observat ca are un dispozitiv care era ruginit si din cauza ruginii s-a rupt un inel metalic ce tinea inchis acest dispozitiv. Dispozitivul decupleaza tensiunea de la rezistenta de incalzire a rezervorului de apa cand aceasta atinge o anumita presiune. Am reusit sa il scot si am vazut ca pe el este scris CXXK JM 110 3Bar 16A 250V T125. Nu am mai reparat niciodata acest model de fier de calcat si nu stiu de unde pot cumpara acest dispozitiv caruia nici nu-i cunosc denumirea reala. Puteti sa ma ajutati cu un sfat? De unde pot cumpara asa ceva si eventual cum se numeste acest "dispozitiv"; ca sa mai invat si eu ceva.

Va multumesc pentru orice sfat sau sugestie.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• CalinB

5

• validae

3

• pop_ady44

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Nu , nu seamana, Are un comutator pe el si cand presiunea este mare, apasa pe o membrana din interior care la randul ei apasa pe butonul comutatorului care intrerupe tensiunea de alimentare a rezistentei de incalzire a apei.

post-196508-0-51906100-1424781341_thumb.jpg

Editat de CalinB
Link spre comentariu

Păi și ați verificat și nu fac contact limitatoarele acelea ? Sau nu mai e bună membrana ?  Dacă contactele sunt bune, vedeți că mai există undeva o siguranță termică neresetabilă care se mai întrerupe din cauza vibrațiilor (lovire, trântire) atunci când generatorul de aburi e fierbinte. Pot fi ori unul din modelele din poze, ori ambele prezente (protecție redundantă).

post-179973-0-00853200-1424795982_thumb.jpg

post-179973-0-05369800-1424795990_thumb.jpg

Editat de validae
Link spre comentariu

Va rog sa ma scuzati dar nu ati inteles.Poza pe care v-am trimis-o este un intreg legat cu scotch pentru ca este descompus in mai multe bucati. L-am lipit cu scotch ca sa vedeti cum arata intreg. El are un colier de metal la mijloc care in poza nu apare deoarece este mancat de rugina si nu a mai ramas prea mult din el. Despre membrana din interior pot spune ca este rupta dar chiar daca nu ar fi tot nu pot face nimic cu acest dispozitiv din cauza acelui colier metalic ce nu mai poate fi inlocuit. Singura solutie este sa il inlocuiesc dar nu stiu de unde sa-l cumpar. Restul fierului de calcat este bun.

Link spre comentariu

ceva in genu este la anumite turbo jeturi(masini de spalat cu presiune )

dar acolo se opreste la presiuni ceva lmai marisoare 90-120 bari 

asa ca nici o sansa sa le punem aicea 

cred ca un presostat adaptat ar merge de la ceva generatoare de aburi 

eu de exemplu am avut un ZAPP care sa defectat presostatul si o potrivit pe filet de la ceva italian cu toate ca fizic era total diferit 

Link spre comentariu

Va multumesc d-le pop ady44 pentru informatii, cele doua pagini pdf. cu modele de presostate ( acuma stiu si eu cum se numesc) le-am descarcat pentru viitoare interventii la alte aparate daca va fi cazul. Sunt foarte utile. Va multumesc!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări