goguboeru Postat Noiembrie 21, 2016 Partajează Postat Noiembrie 21, 2016 (editat) Cred ca e timpul sa inchei prezentarea "proiectului" meu... faptul ca am ajuns la limita postarilor de atasamente spune multe. Ok . Am termoizolat si peretii modulului 2 cu poli. de15 cm ,masa de spaclu si o amorsa pt inchiderea porilor pana la primavara, Am aplicat la cald pe acoperis o membrana, hidroizolanta bituminoasa cu rol de invelitoare provizorie tot pana la primavara cand urmeaza "tigla metalica" Am gata montate si terminate: ferestre toc pvc si sticla termopan,usile, camin hidrofor ,hidrofor si pompa submersibila. In rest urmeaza ca la o casa construita clasic : glet, zugraveli interioare/ exterioare, instalatii,, izolatie pereti interiori, podea, tavan, acoperis etc. Ceea ce era deosebit fata de o constructie clasica am spus si prezentat. Daca mai apare ceva deosebit si interesant va mai spun.La fel daca sunt intrebari daca stiu, raspund. PS .A fost si cutremur si vant care a doborat copaci in Buc.(70 km /h au spus)si bineinteles nici o problema. Va salut pe toti si va multumesc pt timpul Dumneavoastra Damian Editat Noiembrie 21, 2016 de goguboeru Link spre comentariu
adrian lucian Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 Te-ai apucat si de al doilea corp? Parca asa o gandisei. Intreb ca nu mai am loc de troace si trebuie sa mai intind atelierul cu inca 18 mp, as folosi patentul tau. Link spre comentariu
goguboeru Postat Mai 31, 2017 Partajează Postat Mai 31, 2017 (editat) Este gata ,la fel ca celalalt :la nivel de masa de spaclu la exterior.12x 4.65-5.30 pt ca are si niste" Bay-Windouri" De zugravit exterior dupa ce pun tigla metalica. Acum e doar membrana bituminoasa. Astept sa "bage astia curent" ca sa ma apuc de gleturi si finisaje interioare. Am terminat si pivnita/camin de hidrofor. Editat Mai 31, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
goguboeru Postat Iulie 28, 2017 Partajează Postat Iulie 28, 2017 (editat) Azi am mai pus un strat de membrana bituminoasa pe baza de fibra desticla peste membrana de 2kg ce era pusa pe primul modul Am avut ceva infiltratii dupa 3 ani ce au trecut peste acea parodie de membrana de 2 mm grosime. A fost pusa initial doar pt un sezon urmand sa primeasca tigla metalica ... dar s-a prelungit termenul datorita neconectarii la reteaua de energie electrica. Mai am de pus maine in zona de "coama" .Vreau sa fiu pe casa la ora 5AM chiar cand rasare soarele sa scap de caldura. Sper ca in 2 ore sa termin. Fac asta si ma apuc de gleturi. Si aici or sa fie "tigri" (teritoriu neexplorat reprezentat pe hartile vechi) pt ca inca nu stiu ce tip de glet prinde bine si pe OSB. Nu il dau eu gros doar "il arat' ca nu am de ce , peretii mei sunt drepti ,strat subtire, deci nu as avea de ce sa nu prinda sa cada , plus ca am pus OSB -ul cu partea matuita(are niste santulete special facute de fabricant pt o priza mai buna) in exterior . P.S. ce bine e sa lucrezi cu generatorul functionand pe butelie de gaz. Mult mai relaxat.C.c.a.(circa) 19 lire foarte bine investite. Si inca nu a venit tornada in Bucuresti sa o ia/dea jos(casa ). 110 Mp locuibili ,4 camere pret materiale 8000 de euro. Manopera/carca lu' subsemnatu'. Si stau linistit in ea ca nu are ce sa pateasca la cutremur. Ca asta e oful meu.....De asta am facut -o asa . Sa nu imi cada in cap sa ma omoare...Ca "ala mare" viiineee ! Ca io trebuie sa mai vietuiesc cel putin pana termina fiimea facultatea si doctoratul ca are nevoie de sponsor.....Cam mult vreau nu-i asa? DupE aia ce o mai vrea Domnu' ... Editat Iulie 28, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
TON Postat August 6, 2017 Partajează Postat August 6, 2017 Felicitari domnule ,tot respectul am si eu de gand sa fac ceva asemanator din pacate am si eu o varsta ......dar nu ma las ,apropo cu ce incalziti !? cateva foto de ultima ora se poate !? Link spre comentariu
goguboeru Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 (editat) De incalzit/racit interiorul casei am sa o fac tot cu o "ciudatenie" . Iar ACM cu panouri solare cu tuburi vidate ce au in interior un "u" din teava de cupru prin care circula agentul termic ce incalzeste serpentina din boilerul de 150 l din pod., vas de expansiune ,senzori ,etc) Incalzesc/racesc pe module, cu 2 instalatii separate de "pompe de caldura" , ce lucreaza in sistem apa/aer in sezonul rece iar in sezonul cald aer /aer Deci ce incalzeste /raceste spatiul de locuit este aerul . Am ales varianta cu 2 instalatii separate pe fiecare modul pentru redundanta. Practic o sa fie o instalatie de ventilatie ce o sa bage aer rece sau cald provenit de la pompele de caldura. In faza a doua am sa intercalez si 2 schimbatoare de caldura pe admisia/evacuarea de aer. "Pompele de caldura" sunt de fapt 2 sisteme de aer conditionat tip "split" de 12000 Btu . Fiecare sunt modificate in felul urmator: Unitatea externa beneficiaza de 2 "condensatoare" unul ce sta afara in aer iar celalalt este scufundat intr-un bazin cu apa termoizolat, termostatat, si cu senzori de nivel , unde se mentine o temperatura relativ constanta de 10 grade . Comutarea dintre cele 2 condensatoare se face cu electrovalve cu 3 cai. Condensatorul ce sta afara in aer este folosit vara cand instalatia produce aer rece (astfel pompa de caldura functioneaza in regim aer/aer) Condensatorul ce sta in apa este folosit iarna cand instalatia tebuie sa produca aer cald (pompa in acest caz functioneaza in regim apa /aer) Am ales aceasta varianta deoarece pompele de caldura aer/aer pierd din eficienta(COP) foarte mult insezonul rece cand trebuie sa produca aer cald, ajungand chiar sa nu mai functioneze sub -7 grade cele simple . Apa pentru mentinerea temperaturi constante provine dintr-un put de 21 de metri si este evacuata intr-un put identic. Ambele puturi exista , sunt deja functionale. Pompa de recirculare actionata de termostat foloseste energie electrica dintr-o instalatie Off-Grid care o sa alimenteze partial si casa (eoliana si fotovoltaica cca 3KWatt). Partea de ventilatie este clasica cu prizele de aer in podea si tavan(in podea pt ca nu vreau sa ma complic sa le bag in partea de jos a peretilor) Neavand fundatie tubulatura o trag lejer pe jos pe sub podea iar cea din tavan prin pod.Bineiteles termoizolata. Unitatile interioare ale spliturilor se modifica si ele ca sa poata sa trimita aerul pe tubulatura( ventilator ,carcasa/cutia, termoizolare) Despre poze. O sa mai pun, ma duc mainesau poimaine, ca pe canicula asta am facut pauza, am fost doar sa ud gradina si pomii, dar la exterior casa tot la nivel de masa de spaclu a ramas iar invelitoarea este inca cu membrana. Tigla metalica, zugraveala exterioara si finisaje exterioare la anul. Bineinteles are usi si ferestre. 2 fereste si o usa de la un dormitor ce da pe o terasa inca nu le-am taiat golurile pt ele . E usor sa le tai cu circularul OSB ul si cu flexul cu disc "stone" masa de spaclu iar izolatia cu fierastraul Mai am de prelungit niste capriori pt a da o forma ce inca nu am/a hotarat-o soata acoperisului la marginea de pe latura cu bay-window-ri. Acum lucrez la interior sa termin de tras matele electrice si sa bag vata si folia antivapori si completez cu osb partile interioare ale peretilor ca sa intru la glet eu de proba si dupE ce ma dumiresc eu cum este cu modul in care am gandit eu sa gletuiesc peretii, rezolvarea capetelor de suruburi"negrese "ce se mai itesc din OSB ,nadele placilor cu banda de fibra ,etc am sa aduc meseriasi pt glet. Ca nu vreau sa spuna Domnul zugrav/gletuitor ca nu se poate ceva face.Ca si asa toti (nu zugravi) cu care am discutat despre glet dat pe OSB zic CACAde gletu'. In timp ce dau ei gletul am sa bag tevaria in baie si bucatarie. PS. Daca vreti sa vedeti cat timp este santier si se vad maruntaiele constructiei nici o problema discutam pe PM. Editat August 8, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
goguboeru Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 (editat) In sfarsit o firma produce case ca a mea. http://www.casute-mobile.ro/Date%20tehnice.html Au ales varianta cu panouri SIP , ceva mai scumpe dar mai usor de lucrat cu ele.Cand m-am apucat eu de casa nu se gaseau . Si inca ceva ce confirma ce am spus mai inainte: Ziarul Adevarul din 16.04.2015 "Aceasta - fiind tratate drept constructii provizorii - nu sunt purtatoare de impozit pe cladiri,deci proprietarul ar urma sa plateasca doar eventualele avize pt racordare la utilitati." Citat din http://www.casute-mobile.ro/Date%20tehnice.html : . "Preţul unei căsuţe variază intre 10.000. şi 30.000. Euro in funcţie de model, mărime şi dotări. Se pot comanda spre execuţie şi casele mobile din gamă de dimensiuni ce nu sunt pe stoc, termenul de fabricaţie şi amplasare fiind de 1-3 luni in funcţie de planificarea lucrărilor. Pentru a vizita şi a testa o căsuţă mobilă din seria La famiglia şi de ce nu de a petrece o noapte in ea vă aşteptăm la punctul de lucru al firmei din oraşul Buşteni, str. Prahova nr. 24, judeţul Prahova. CARACTERISTICI TEHNICE Şasiu: Şasiu din profil rectangular metalic sau compozit, prevăzut cu 16 role pentru deplasare.Podea: Structură: grinzi compozite, lemn ignifugat. Panouri ŞIP (Structural Insulated Panels) cu structură OSB (Oriented ştrand board). 15 mm şi izolaţie 150-200 mm polistiren expandat ESP 80. Folie parchet PEE (polietilenă expandată) sau Folia XPS (folie rilată din polistiren extrudat) şi parchet laminat. Pereţi: Panouri SIP cu izolaţie 120-200 mm şi bariera de vapori. Finisări exterioare: Varianta "CITY" - poliestiren expandat, adeziv şi tencuială structurată; Varianta "COUNTRY" -lambriu lemn. Finisări interioare: gipscarton sau lambriu lemn natur.Acoperiş: Panouri SIP cu izolaţie poliestiren expandat EPS 80 şi folie barieră de vapori. Acoperire ventilată cu şindrilă bituminoasă sau tabla tip ţiglă. Sistem pluvial din PVC.Ferestre: Rame şi feronerie Rehau cu dublă deschidere, geam termopan.Instalaţia electrică: Tablou electric complect legat la curent cu prelungitor, ştecher priză schuco 32 amperi şi cablu in secţiune de 3x4 mm. P msx 15 kwh.Incălzire: Panouri radiante, convectoare sau ventilo convectoare electrice la alegere. Suplimentar şemineu cu lemne. Optional: - incalzire in podeaApa-Canalizare: Racordarea instalaţiei sanitare: legătură la reţeaua de apă sau la pompă de aducţiune din puţ se poate face cu un furtun cu cuplă rapidă. Tubulatură de 110 mm legată direct la canalizare sau la fosa septică. Dotare:Aparatură: aparatură electrocasnică modernă cu consum redus: plită electrică 2 ochiuri, hotă electrică" reţul unei căsuţe variază intre 10.000. şi 30.000. Euro in funcţie de model, mărime şi dotări. Se pot comanda spre execuţie şi casele mobile din gamă de dimensiuni ce nu sunt pe stoc, termenul de fabricaţie şi amplasare fiind de 1-3 luni in funcţie de planificarea lucrărilor. Pentru a vizita şi a testa o căsuţă mobilă din seria La famiglia şi de ce nu de a petrece o noapte in ea vă aşteptăm la puntul de lucru al Podea: Structură: grinzi compozite, lemn ignifugat. Panouri ŞIP (Structural Insulated Panels) cu structură OSB (Oriented ştrand board). 15 mm şi izolaţie 150-200 mm polistiren expandat ESP 80. Folie parchet PEE (polietilenă expandată) sau Folia XPS (folie rilată din polistiren extrudat) şi parchet laminat. Pereţi: Panouri SIP cu izolaţie 120-200 mm şi bariera de vapori. Finisări exterioare: Varianta "CITY" - poliestiren expandat, adeziv şi tencuială structurată; Varianta "COUNTRY" -lambriu lemn. Finisări interioare: gipscarton sau lambriu lemn natur.Acoperiş: Panouri SIP cu izolaţie poliestiren expandat EPS 80 şi folie barieră de vapori. Acoperire ventilată cu şindrilă bituminoasă sau tabla tip ţiglă. Sistem pluvial din PVC.Ferestre: Rame şi feronerie Rehau cu dublă deschidere, geam termopan.Instalaţia electrică: Tablou electric complect legat la curent cu prelungitor, ştecher priză schuco 32 amperi şi cablu in secţiune de 3x4 mm. P msx 15 kwh.Incălzire: Panouri radiante, convectoare sau ventilo convectoare electrice la alegere. Suplimentar şemineu cu lemne. Optional: - incalzire in podeaApa-Canalizare: Racordarea instalaţiei sanitare: legătură la reţeaua de apă sau la pompă de aducţiune din puţ se poate face cu un furtun cu cuplă rapidă. Tubulatură de 110 mm legată direct la canalizare sau la fosa septică. Dotare:Aparatură: aparatură electrocasnică modernă cu consum redus: plită electrică 2 ochiuri, hotă electrică Editat August 8, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
goguboeru Postat August 8, 2017 Partajează Postat August 8, 2017 Si inca ceva legat de... Case care nu necesită autorizaţie de construcţie. Locuinţe pe roţi Locuinţele pe roţi nu sunt acelaşi lucru cu rulotele, având dimensiuni mult mai mari şi mai multe facilităţi. De fapt, în acest caz, roţile servesc ajustării poziţiei pe teren a casei, pe o distanţă de deplasare de cel mult câţiva metri. După poziţionare, roţile pot fi înlocuite cu picioare. Principalul scop al roţilor sau picioarelor nu este deplasarea, ci tocmai lipsa fundaţiei. Acest tip de clădire nu necesită autorizaţie de construcţie, nu are nevoie de planuri arhitecturale şi nu se plătesc impozite pentru ele. Acestea sunt beneficiile roţilor. În mod evident, nu este nevoie nici de fundaţie, fapt care permite proprietarilor să aibă o casă chiar şi pe terenurile pe sub care trece o conductă, de exemplu, unde nu se acordă autorizaţii de construcţie.Citeste mai mult: adev.ro/noc5nj 1 Link spre comentariu
goguboeru Postat Septembrie 2, 2017 Partajează Postat Septembrie 2, 2017 (editat) Am hotarat sa plachez OSB -ul interior cu placa rigips de 9,5 mm. Motivele in ordinea importantei pt mine: 1-necunosaterea comportarii in timp a gletului aplicat pe OSB 2- timpul mai lung de aducere a interiorului la nivel de aplicat vopseaua lavabila ( include: polizarea unor capete suruburi ce nu erau ingropate in OSB, aplicare a stratului de glet CT126(sau echivalent) ,uscare, smirgheluire, reparatii eventuale,uscare ,slefuire, aplicare CT 127(sau echivalent),uscare, smirgheluire, reparatii eventuale,uscare ,slefuire) 3- eventuale probleme cu nivelul de profesionalism , seriozitate al meseriasului/lor. Suprafata peretelui iese perfect datorita placii de rigips, nu mai depinde de profesionalismul meseriasului 4- economic : CT126 = 1,25 lei /mp conform consumului scris pe sacCT 127 = 1,9 lei /mp conform consumului scris pe sacsmirghel si discuri cu smirghel pt flex (polizat capete suruburi) = ?manopera 5 - 6 lei /mp => cca 8.13 lei /mp 18,11 lei placa = 3.12mp3.12 mp =5.80 lei/mp23.98 lei CT84 = 12 mp/ tub = 2lei/ mpbanda si chit de rosturi aprox 1.50 lei/mp3-4 suruburi "negrese" /placa intreaga=> cca 9,3 lei/mp Si DA, am sa lipesc placile de rigips pe OSB cu CT84. M-am saturat de "negrese" Acum vreau albe...de fapt adezivul este roz. Editat Septembrie 2, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
goguboeru Postat Septembrie 4, 2017 Partajează Postat Septembrie 4, 2017 (editat) Am ajuns sa sterg din pozele mai vechi ca sa mai pot pune poze.... Biiiine... am sa mai pun poze ,dar acum e banal , e ca la orice alta casa.. Sincer io vroiam sa mai pun poze cand erau "albe" (rigips ,eventual si un stret de lavabila) interioarele Azi am fost sa caut/aleg PAL-ul melaminat din care vreau sa fac 2 usi culisante : una la o camera si cealalta la usa care separa cele 2 module Inca nu am o solutie estetica pt partea de acoperis de la modulul 2 . Cel cu bay -window-ri. O sa pun niste poze ca tot sunt imperative si poate are cineva o idee cum sa se termine acoperisul pe latura unde sunt baywindow-rile. Nu ma grabesc cu acoperisul. Am de finisat interioarele plus ca am inceput sa trag "electrica" prin camere prize ,intrerupatoare la nivel de doze.Sistem modular Geviss basic. 2,5 pe prize si 1,5 pe iluminat pt sistem trifazic alimentat din generator( in caz de avarie ENEL) si monofazic de la ENEL. Si tot monofazic pt viitorul OFF-GRID ce il preconizez . Oricum o nebunie in tablou cu imparteala circuitelor , plus releele de comutare si alimentarea celor 2 pompe de caldura cu automatizarea lor, astea (releele si automatizarile)stau in alt cofret in pod deasupra tabloului modulului 2 . De la Enel am cerut deocamdata din niste motive (ingrijorarea vecinilor ca nu mai duce cablul) doar monofazic si o foarte mica putere. Nu ma deranjeaza pt. ca intentionez sa devin OFF-GRID si sa folosesc ENEL-ul (sau generatoarele mele pe LPG daca si ENELUL e mort) doar pt incarcarea acumulatorilor, in caz de lipsa lipsa prelungita de vant si soare. Modulul 1are tabloul lui separat si alimentat trifazic si/sau monofazic din tabloul modulului 2, si este montat in holul ce separa cele 2 dormitoare si baia. Tot el alimenteaza boilerul si automatizarea de la panourile solare pt ACM( Apa Calda Menajera). Boilerul de 150 litri este montat in pod deasupra baii si are o serpentina prin care circula apa incalzita de panourile solare de pe acoperis , plus o rezistenta electrica de 2000 Wati in caz de lipsa de soare) Am gasit niste poze cu acoperisul in telefon. Sunt mai vechi .Nu apucasem sa termin termosistemul si sa dau masa de spaclu. Ideea e ca vreau sa mai prelungesc capriorii dintre baywindow-ri si nu stiu daca sa ii fac la aceeiasi dimensiune cu cei care vin deasupra baywindow-rilor sau sa ii fac mai scurti.... Editat Septembrie 4, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 4, 2017 Partajează Postat Septembrie 4, 2017 Iti recomand totusi sa prinzi placile de rigips pe osb cu negrese. Spuma de la ceresit CT84 este mai putin densa si este buna la prins placile de polistiren. Rigips-ul este o placa destul de grea si nu cred ca o sa stea in picioare lipit doar cu spuma. Cat priveste CT126-127...le foloseam si eu inainte foarte mult...pana am descoperit Super-rigips. Face mult mai putin praf la slefuire fata de CT-uri si nu trebuie sa tragi doua maini...una singura este suficienta...se slefuieste si se poate aplica lavabila. 1 Link spre comentariu
goguboeru Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 (editat) A trebuit sa dezlipesc niste placi de polistiren expandat gros de 15 lipit cu ct84 pe osb ... a fost imposibil. S-a rupt bucata de polistiren ce avea adeziv pe ea din placa de polistiren si nu s-a dezlipit. Nu mai vorbesc de adezivul aflat pe osb.Se racaie cu spaclul doar. Dar... buninteles ca am sa fac probe si oricum o sa aiba parte si de cateva negrese placa pt ca adezivul are nevoie de cateva minute pt a se intarii cat sa tina placa. Si nu vreau sa o tin eu pe pozitie ... Sincer alta este problema mea legat de lipirea cu adeziv ct84: sa nu "umfle "placa in zona adezivului din cauza expandarii. Sa ajung sa fac asta si am sa vad atunci ce si cum. PS. nu stiu sa "trag" glet si sa tencuiesc si nici nu vreau sa invat. Am zis si eu de CT 126-7 pt ca este foarte utilizat de "mesterii" intalniti de mine. Editat Septembrie 5, 2017 de goguboeru Link spre comentariu
mac01 Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 CT 84 nu expandeaza mult....eu numai acest gen de spuma il folosesc. Si in general folosesc foarte mult produsele de la Ceresit. Eu zic ca n-o sa faca burti rigips-ul Link spre comentariu
dany_cta Postat Septembrie 5, 2017 Partajează Postat Septembrie 5, 2017 Eu am preferat negresele, personal mi se par mult mai usor de montat, le bagi complet ingropate si gletul il dai doar pe surub cu spaclul. Si poti sa fi sigur ca nu face burta, nu exista nimic in spate, se muleaza perfect pe suport. Spuma o fi ok dar pot sa sti in timp cum se comporta sau in anumite conditii, poate umezeala.. ea totusi se lipeste de stratul interior nu strapunge cele doua straturi sa faca prinderea. Personal votez pentru negrese. 1 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum