Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Goldstar sasiu MC-41B

Vizitator cata82

Postări Recomandate

Vizitator cata82

Va salut,

Am pe masa tv-ul din titlu Goldstar sasiu MC-41B echipat cu jungla TA8690AN, procesor GS8434-03A, BV TA8445K, final linii 2SD1555, sursa STRS6707.

Defectul initial a fost in sursa mai exact STRS-ul bubuit la propiu, l-am schimbat, am schimbat si absolut toti conzi din sursa si BV (toti erau gravizi), tv-ul pleaca din st-by, se aude zgomotul specific de plecare linii, bobina deflexie e buna (14,5 ohmi cu 2,7ohmi) dar totusi are defect specific de BV-linie verticala  MII DE SCUZE, ORIZONTALA E DUNGA.

Am schimbat dioda d301 si ci BV cu unul nou-nout dar si cu unul dintr-un alt sasiu dar la fel - linie  verticala  ORIZONTALA. Am masurat tensiunile pe ci  BV si am urmatoarele tensiuni:

Specificati schema  vs   montaj

pin 1 - 8,5v                       pin1- 8,5v

pin 2 - 0,0v                       pin2 -0,0v

pin 3 - 1,2v                       pin3 -0,9v

pin 4 - 0,0v                       pin4 -0,0v

pin 5 - 3,7v                       pin5 -0,9v

pin 6 - 3,6v                       pin6 -1,5v

pin 7 - 26v                        pin7 -26,5v

pin 8 - 1,4v                       pin8 - 0,0v

pin 9 - 0,8v                       pin9 - 1,3v

pin10-GND                       pin10  ------

pin11-13,3v                      pin11 -  6V

pin12-26v                         pin12 - 26v 

Va rog sa-mi dati un sfat sau macar sa-mi spuneti unde gresesc.

Va multumesc anticipat!

PS: MII DE SCUZE, DUNGA ESTE ORIZONTALA , oboseala isi spune cuvantul.

Editat de cata82
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 42
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dan cod

10

• Nostalgic

6

• giany

5

• Florinel TV

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

linie verticala?...asta inseamna baleiaj verttical bun...problema este la baleiajul orizontal......legaturi la bobine ciscuite intrerupte.....BV defect inseamna linie orizontala

spor si bafta

Link spre comentariu
Vizitator cata82

linie verticala?...asta inseamna baleiaj verttical bun...problema este la baleiajul orizontal......legaturi la bobine ciscuite intrerupte.....BV defect inseamna linie orizontala

spor si bafta

Merci mult pentru atentionare, dunga este intr-adevar este ORIZONTALA, imi cer scuze eroare!

Link spre comentariu

Vedeti ca linga integratul SECAM aveti un comutator,acolo este problema,probabil cind a-ti manipulat placa s-a schimbat pozitia lui.Am avut si eu aceeasi problema.Atentie ca linga integratul vertical mai este un comutator,acela modifica pozitia pe verticala.

Link spre comentariu

nu ai spus nimic daca ai semnal de V out la pin 30 pe TA8690 daca nu ai osciloscop umezeste degetul si dai pe intrarea lui ta8445k daca bv este bun ar trebui sa se mareasca putin imaginea daca nu mai este ceva in bv defect

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Tensiunea pe pinul 30 V-out este 160mV iar BV-ul este bun-spun asta pentru ca daca umblu la potentiometri de pe trafo linii (focus/screen) se largeste dunga cu aproximativ 1-2cm.

Intr-adevar sasiul este cel cu doua comutatoare, unul langa BV si unul langa SECAM. Cel de langa BV schimba pozitia dungi, mai jos cu 2cm, mijloc sau mai sus cu 2cm. La cel de langa SECAM nu se observa absolut nicio modificare a dungi la actionarea acestuia.

Nu stiu ce Dumnezeu sa-i mai fac, mi-a scos peri albi.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

Florine, ai citit prima postare a mea ?!?!

Am schimbat dioda, am schimbat si BV-ul de doua ori-am scris mai sus ca BV-ul lucreaza, se mareste dunga daca umblu la screen sau focus.

Link spre comentariu
Vizitator cata82

giany, eu zic ceea ce se intampla fizic in tv, daca vrei postez si poze cu aceasta marire (alungire) a dungi orizontale, deduc ca BV-ul lucreaza.PS: Uite si pozele promise:

post-185192-0-91919800-1424806075_thumb.jpg

post-185192-0-05533900-1424806095_thumb.jpg

Editat de cata82
Link spre comentariu

Chiar daca se produce o marire a rastrului de la screen si focus tot nu sunt convins ca amplificatorul de bv lucreaza corect pana nu generezi un semnal la intrare in pin 2 poti improviza un semnal de 50 hz de la un transformator printr-o rezistenta si condensator si te covingi daca desfasoara rastru nu ne-ai spus daca defectul a fost acelasi cand ai reparat sursa sau ai schimbat tot din start integratul ta8445k si d301 le-ai gasit in scurt ,care condensatori ai schimbat cei umflati sau toti din bv mai verifica o data tot ce ai schimbat ca si valori si verifica traseele de cablaj daca amplificatorul de bv este ok ramane ta 8690 vezi condesatorul din pin 29

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări