Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

trafo Nippon

INTERFUN

Postări Recomandate

Salutare! Am un tv Nippon CE-542A si nu gasesc trafo linii BSC25-N1616. Exista echivalent? Nu gasesc modelul de sasiu, este o chinezarie cu sursa pe tranzistori, BV cu LA7840, jungla LA76810A, proc LC863328A, audio 2xCD5265CS. La traf sunt mai multi pini nefolositi, BV-ul si finalii video se alimenteaza din chopper

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 14
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• INTERFUN

8

• Toni Marginean

3

• Florinel TV

2

• cristronic

1

Top autori în acest subiect

Astazi am primit de la "telecomenzi..."  un traf bsc24-01n4010m. Mi-au spus ca este echivalent si merge fara modificari.L-am pus si a iesit fum dintr-o rezistenta de pe ABL Care ar putea fi cauza?

Link spre comentariu

Traful nou defect sau nu potriveste.Masoara ohmetri .Pinul de ABL: al trafului nu trebuie sa conduca cu nici o alta infasurare.Daca conduce nu potriveste.

Link spre comentariu

Intr-adevar, la traful vechi pinul respectiv nu conducea cu nici un alt pin. La traful nou este alt pin care nu conduce aflat alaturi. Problema este daca restul pinilor se potrivesc si nu se mai cunoaste marcajul rezistentei arse. Schema pe care o detin este un pic altfel in zona asta.

Am vreo sansa sa folosesc traful asta, totusi?

Link spre comentariu

-Traful nou functioneaza la acest sasiu, difera doar pinul ABL

-Posibil si traf vechi bun, la mine a ajuns cu el scos de alt depanator care nu a gasit sa-l cumpere. Dupa inlocuire sursa cadea imediat in st-by, consum etaj final 900ma. Am gasit scurt in bobina deflexie.

-am inlocuit cu una din recuperari cu rezistenta infasurarilor asemanatoare, (s-a potrivit si cupla) dar am dimensiunile usor marite si pe H si pe V. Daca stie cineva cum se intra in SM sau cum pot reduce din rezistente pe verticala. Pe orizontala o sa tatonez cu un condensator de 1nF.  

Link spre comentariu

MENU), (MENU), (RECALL), (MUTE).    asa intra sau asa service       mode=dati volumul.la minim apoi formati repede MENU 6568 

Link spre comentariu

Multumesc domnule Harhas, intre timp l-am rezolvat "muncitoreste". Am micsorat cu 1,5nf condensatorul de recuperare si am marit cu 0,25 ohmi o rezistenta de 1,5 ohmi din BV. Sper sa fie bine, acum imaginea este ok.

Link spre comentariu
Toni Marginean

Multumesc domnule Harhas, intre timp l-am rezolvat "muncitoreste". Am micsorat cu 1,5nf condensatorul de recuperare si am marit cu 0,25 ohmi o rezistenta de 1,5 ohmi din BV. Sper sa fie bine, acum imaginea este ok.

"Rezolvare traditionala" care nu da gres!

Link spre comentariu

Bucurie scurta! Dupa mai bine de o ora de functionare normala a inceput sa descarce traful undeva jos sub potentiometre din cate am apucat sa vad. Maine îi pun traful original, poate nu e dus.

Link spre comentariu

Bucurie scurta! Dupa mai bine de o ora de functionare normala a inceput sa descarce traful undeva jos sub potentiometre din cate am apucat sa vad. Maine îi pun traful original, poate nu e dus.

poate are contact imperfect la gnd-ul de la blender

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări