Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Doua probleme ale radioreceptorului ALFA S-711T

Kostas1

Postări Recomandate

Buna ziua!

Am achizitionat din targ aparatul sus-mentionat.

Prima mea problema este ca nu functioneaza pe gama de unde medii. Pe unde scurte functioneaza bine, am reusit sa prind clar radio China international in limba romana. Pe unde medii se aude doar un usor fluierat, indiferent de cum rotesc condensatorul variabil. M-am uitat la bobinele circuitului de intrare, nu sunt dezlipite sau intrerupte. Singura chestie care mi se pare de luat in seama este faptul ca cineva a refacut niste lipituri la bobina-oscilator UM. Lipiturile erau ca sa fie refacute traseele de cupru de pe cablaj,  probabil intrerupte cine stie de ce. Insa bobina pare ok. Ce sa fac, sa dau ecranul de metal jos si sa o inspectez? Ce altceva sa caut, in caz ca nu de acolo este defectul?

A doua problema, care de fapt nu e problema sau nu stiu cum sa zic, este urmatoarea: as vrea sa-i montez un condensator variabil pentru accord fin pe unde scurte. Mi-ar fi foarte util, deoarece uneori este greu sa acordezi un post in US cu acest tip de aparat, care, desi bun la vremea lui, nu poseda gradul de sofisticare si finete al aparatelor de azi.

As dori sa stiu ce valoare are condensatorul si unde il montez.

Atasez si schema si multumesc anticipat!

post-188860-0-37660200-1424682588_thumb.jpg

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 3
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Kostas1

3

• franzm

1

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Valoarea: câtiva pF (de exemplu cel folosit la Albatros) eventual în serie cu 4,7pF.

Locul: unde încape fizic

Se conecteaza în paralel cu sectiunea "de jos" a condensatorului variabil.

Pe UM: cautati sa vedeti daca functioneaza oscilatorul local. Frecventa o puteti stabili cu un alt aparat pe UM pe care-l acordati într-un loc în banda unde nu receptionati nimic. Rotiti de butonul de acord al pacientului, cautati sa auziti fluieratura de interferenta (de fapt fluieraturile, ca-s doua, din cauza frecventei imagine) si vedeti pe scala frecventa de acord. Nu strica nici sa va confectionati o sonda de RF.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări