sebi_c Postat Martie 12, 2015 Partajează Postat Martie 12, 2015 (editat) Am terminat o versiune de cablaje utracer. Incerc sa atasez aici un doc. Astept eventuale observatii asupra unor greseli/inadvertente fata de schema de baza. Am pastrat acelasi format de 100X160mm, aplicat si pentru placa cu socluri. Am inlocuit o serie de piese trough hole cu SMD di ratiuni termice cat si pentru ca, unele, sunt mai ieftine. PS. Intentionez sa le trimit la fabrica maine, dupa eventuale ajustari datorita unor observatii relevante. Voi mai face o verificare maine! uTracer_1.zip Editat Martie 12, 2015 de sebi_c Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 (editat) Ii multumesc lui bmsorin pentru observatiile privind cateva erori ale schemei (valori de rezistente si doua conectii gresite) pe care le-am corectat! Am dat fiserele de executie la fabrica, asa ca peste 10zile ma duc sa le ridic. Am comandat 8seturi de cablaje (unul cu placa utracer si placa cu socluri), asa cum de fapt s-au comandat 8 microcontrollere. In timpul ramas am sa comand piesele pe care am decis sa le procur. Adica: 1. PGA113, 2buc,2. SPA07N60C 2buc,3. 330uH/ 4buc,4. LM337, 1buc,5. 7815, 1buc,6. opa227, 2buc, 7. Max232 (14SOIC), 1buc 8. UF4007, 4buc 9. BC548, 4buc10.BC558, 2buc11.SB140, 1buc12.KSP94, 2buc13.MPSA44(KSP44),2buc14.BAT86 10buc,15.BZX85C24 1buc //1N593416.BZX55C10 //DZ10, 1buc17.4N25 2buc18.100u/450V, 2buc19.1u/63V 1buc20.NE5534, 1buc21.BD138, 1buc22.IRF1404Z, 1buc Cantitatea este pt un utracer. Pentru cine vrea cu 5V in comutatie: 1. LM2575D2T-5.0 1buc (smd). Daca mai sunt observatii, astept pareri. Va rog sa va exprimati dorinta, pentru ca nu vreau sa cunpar piese in plus. Preturile le voi comunica dupa acordul dvs (conteaza cate cumpar). La placi nu am primit preturi, dar in momentul in care le voi avea le voi comunica. PS:Pe tranzistorul KSA1156, nu l-am gasit nicaieri la furnizorii mei. Este la Mouser, dar acolo nu am experimentat niciodata. MJE350 merge pana la 350V (de fapt a fost utilizat la versiunile anterioare). Feritele cu gauri ce se pun la iesirile spre pinii tubului nu stiu de unde se fac rost. Eu am cateva de la diverse defrisari. Am sa incerc si fara ele sau alte solutii sa vad cum se manifesta. Nu cred ca e de nerozolvat. Editat Martie 13, 2015 de sebi_c Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 Va rog sa ma puneti pe lista pentru componentele active de mai sus. KSA1156 sper sa le iau o data cu microcontrolerele de la Roland (sper eu pentru toate cele 8 uTracere). Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 (editat) Buna ziua, Va rog sa ma treceti si pe mine pe lista de componente, inafara de cele doua condensatoare de 100/450 daca se poate, daca acest lucru nu este posibil, atunci lista completa, inclusiv LM2575D2T-5.0. Deasemenea, daca se va face o lista comuna cu partea de conectica, va rog sa ma includeti si pe mine. Multumesc anticipat tuturor persoanelor care au depus si depun efort in continuare pentru finalizarea proiectului ! Editat Martie 13, 2015 de hixpp02 Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 13, 2015 Autor Partajează Postat Martie 13, 2015 +1, complet. Multumesc!... Pina la urma s-ar putea sa vedem un proiect comun dus pina la capat in cadrul sectiunii de... tuburi... :-) Asa si trebuie Dl. Dorin, sa avem si noi proiecte comune cum sunt si prin alte parti, din care toata lumea are de castigat. Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 13, 2015 Partajează Postat Martie 13, 2015 (editat) Mai adaug niste componente: 1. Cuart 20Mhz 1buc 2. Soclu 40pin DIL pt PIC 1buc 3. suport siguranta (2 monturi din alama+Ag) 6buc (pt 3sig); se introduce o siguranta in monturi si se lipesc (pt a fi exact pt o sig).Pt asta e facut cablajul! 4. Conector USB la 90grade; placa sa monteaza cu latura din dreapta la marginea cutiei in asa fel incat sa iasa in afara printr-o fanta patrata. Va fi in laterala din dreapta. 5. FT232RL (controller USB) 6. Cine vrea sa scoata si RS232, va monta max232 si cu un conector cu flat cable cu 9-10conductoare(al 10-lea e degeaba, doar ca sa ocupe intervalul conectorului), se poate conecta la un DB9 (si asta poate fi conectabil la un flat cable). Conectoarele si cablul sunt cumparabile. 7. 4x1uF smd, condensatoare fixe, pentru max232, numai cui ii trebuie (cativa lei). 8. 2x100nF smd, decuplari pt. PGA113. 9. 2xLED SMD pentru FT232R; nu sunt obligatorii, ci numai sa ne incante ochii cand e transmisie (iti dai seama ca lucreaza) cu doua rez de 1K(smd). 10. 2x47pf (smd) pt USB; 11. 1xFB (ferite bed, smd), Am observat ca proiectantul versiunii originale nu prea a dat importanta decuplarilor. Eu am fost riguros! Cine mai observa ca am scapat ceva sa opineze! Editat Martie 13, 2015 de sebi_c Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 M-am pus pe el ca parca imi statea in cap. In urma cu vreo doua ore l-am terminat . Dupa care am inceput nebunia cu calibrarea...munca tata ! Rutina 100% .Inca nu am terminat , a mai ramas bias-ul. Parerea mea este sa va faceti sau sa procurati surse de 20V .Precum alimentatoarele de la Sony Vaio , de exemplu. Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 De ce ai pus socluri la CI peste tot? Chiar e necesar? Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Domnu Sebi Va rog sa m-a treceti si pe mine cu un set complet de piese pentru interfața USB si stabilizare in comutație. Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 (editat) De ce ai pus socluri la CI peste tot? Chiar e necesar? Bineinteles ca nu . Dar intotdeauna am o teama sa nu distrug PCB-urile in cazul ca montez ceva gresit . Am considerat ca este mai "safe" . Editat Martie 14, 2015 de gg101 Link spre comentariu
bigpriap Postat Martie 14, 2015 Partajează Postat Martie 14, 2015 Eu vreau tot ce cumpara domnul Sebi si mai mult de atat: - rezistorii, alte maruntisuri , la cat costa nu e pacat sa nu le cumparam (nu merita efortul de a cauta prin cutii) - carcasa - nu incercam sa gasim pe cineva sa le faca profesional?Mi-ar placea sa includa loc si pentru alimentatorul de laptop. Tabla (zic eu) sau plastic? - e Ok daca gasim tranzistorul original, daca nu gasim ceva care sa mearga, de exemplu: http://ro.rsdelivers.com/product/renesas-electronics/2sa1486-az/renesas-electronics-2sa1486-az-pnp-high-voltage-bipolar-transistor-1-a-600-v-4-pin-mp-5/7724898.aspx Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) Aparatul asta masoara cu o precizie incredibila . Domn'Sebi ! Va rog sa ma notati si pe mine cu un set de cablaje . Multumesc ! Componentele le voi achizitiona de la Farnell si TME . Mai asamblez inca o bucata doar pt de studiu . Daca se poate extinde tensiunea de negativare de la -150 V la +20 V iar Ua pana la 800 V , devine o scula mult mai performanta decat aparatul de la Sofia Audio . Editat Martie 15, 2015 de gg101 Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 gg, nu-ti promit nimic, pentru ca am lansat deja comanda pentru 8 seturi de cablaje (noutate, cablajul utracer cu silk screen!). De regula ei mai fac cel putin in plus 1buc (pt gresli diverse, dar nu-i obligatoriu). Dar de ce si nu la celelalte piese, ca suntem la limita la unele componente de cantiate minima? Esti si tu de folos cu cativa lei la binele grupului. bigpirap (nu stiu de ce ti-ai ales numele asta, sa faci greutati CIA-ului?), tranzistorul mentionat are Vce0 mai mare, deci mai bun. Vom mai vedea, sa facem cateva si le dam drumul. Alte posibilitati vom mai vedea cum sa fie extinse dupa ce le analizam practic. Despre carcasa, nu stiu ce sa spun. Sa se afirme cineva! Soclurile la CI nu sunt justificate decat daca sunt componente programabile sau necesita o oarecare selectie, altfel nu au rost! Intodeauna cand schimbi o componenta (defecta, greseli, etc.), se distruge componenta, de regula CI cu pini multi, prin taierea pinilor cu un cater ascutit, apoi se scot pinii pe rand. PCB se protejeaza mai intai, o regula de baza! Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) Dar de ce si nu la celelalte piese, ca suntem la limita la unele componente de cantiate minima? Esti si tu de folos cu cativa lei la binele grupului. Ok. Sunt alaturi de grup si la piese .Dar atunci ma inscriu si la uC.Nu are rost sa mai comand si eu . S-a facut vreo socoteala cu suma totala ? Editat Martie 15, 2015 de gg101 Link spre comentariu
gg101 Postat Martie 15, 2015 Partajează Postat Martie 15, 2015 (editat) O masuratoare la un 6V6GT Shuguang ,noua-nouta , ceva mai "vrednica" decat la foaia de catalog. A fost singura cu I(a) un pic mai mare din cele 8 bucati pe care le-am testat azi . Acum incepe lucrul la cutie . Editat Martie 15, 2015 de gg101 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum