Vizitator Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) @valderama Imi pare rau ca scriu asa din doua motive.Unul ar fi ca nu am fonturile romanesti instalate si al doilea ca limba asta (germana) pe care o vorbesc si in somn de vreo 15 ani nu ma lasa ...chiar cand vorbesc la telefon cu mama o mai dau in jermana fara sa_mi dau seama,ma prind doar cand vad ca nu mai stie ce sa zica,neintelegand toate cuvintele. Sa stiti ca nu e usor sa vorbesti/scrii 24 ore jermana si sa te acomodezi in 2 minute in alta limba. Sper ca ma intelegeti. App de µTracer....la experienta dvs...nu vad sa aveti nevoie de el pt verificarea unor caracteristici statice sau dinamice,puteti oricand sa ridicati o curba pt un Ug dat si bias prestabilit.Probabil e doar curiozitate. App de µTracer,recunosc ca initial si eu am fost entuziasmat de el ..asta pana am adunat ceva material si documentatie despre curve_tracere si alte aparate de verificat tuburi electronice.Datorita unor probleme medicale (ca sa vezi ca si doktorii ajung la ...cutit) a trebuit sa fac o pauza de 3 luni in lumea electronicii si probabil mai dureaza ceva,dar acum e totul ok si sper sa ma recuperez repede. Acum ca am timp pt studiu sper sa realizez un mix din mai multe materiale in sensul ca o sa folosesc sursele de anodica si G2 de la unii,ccs_ul de la altii,generatoarele de 1KHz si 10KHz de la ceilalti si ...etc.E mult de discutat pe tema asta a aparatelor de verificat tuburi electronice,fiecare are cate o ...buba. Multumesc. Editat Martie 5, 2015 de Vizitator Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Multa sanatate der_doktor! Revenind la subiect. Initial am zis sa fie un proiect comun in sensul de a face 2 - 3 bucati localizate geografic care sa se plimbe de la user la user in functie de necesitati. Dar daca se doreste cate unul pentru fiecare e bine si asa. Personal nu ma vad masurand de mai mult de 3 - 4 ori pe an cate 10 lampi per sesiune. Am feedback comercial si pe finalul saptamanii ce vine s-ar putea sa am procesorul aici. @ bmsorin - il cumpar eu si ti-l trimit. Dupa ce ajunge il platesti in cont. @ Victor - eu zic sa nu te grabesti. Cred ca se poate optimiza costul mult mai bine cu un cablaj facut local si piesele aduse la comun. @ sebi_c - nici eu n-as face inscriptionarea cablajelor. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 Buna ziua, Sunt si eu interesat de utracer, va rog daca se poate dl. @Patefon sa ma treceti si pe mine pe lista cumparatorilor pentru PIC, deasemenea, daca se va face un cablaj, m-ar interesa si cablajul. Multumesc anticipat. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Lista cu cei care doresc uTracer-ul pana acum: 1. sebi_c 2. Patefon 3. feri.visky 4. valderama 5. bmsorin 6. dvb (Dorin) 7. hixpp02 De cablaje (proiectare, executie) se va ocupa dl Sebi pretul ni-l va spune dansul, iar pentru microcontrolere voi face eu comanda. Cei care doresc, ar fi bine sa-mi trimita bani, n-as vrea sa cumpar pic-urile si sa raman cu ele. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 6, 2015 Partajează Postat Martie 6, 2015 De acord, va rog sa-mi lasati datele contului pe MP. Stima Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 6, 2015 Autor Partajează Postat Martie 6, 2015 Am trimis MP celor 2 colegi, hixpp02 a facut deja transferul. Astept in continuare pe cei care s-au inscris. Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 (editat) Eu am considerat ca un octal (stilEL34, 6P3S), un noval, un heptal si mufa de usb, pe placa de sub panou, ajung! Le pun pinii corespunzatori in paralel si ii trag la niste mufe de banane. In rest, cine vrea mai mult poate face transformatoare la un soclu de octal si ii de ajuns. Pareri? PS. Poate mai pun si un loctal, pentru 12J1L, 4P1L, etc! Mai am o chestie care nu-mi da pace. Originalul face 5V din 19.5V cu un regulator banal 7805. Mi se pare un lucru grosolan, sa pierzi putere de la 19.5V la 5V, aiurea, adica de 3ori mai mult decat utilizezi. Eu as pune un step-down converter in comutatie (buck, in fine!). Nu cred ca e mare lucru, numai ca mai inseamna ceva lei in plus. De fapt, 7805 e singurul care are radiator, asta inseamna ca are probleme termice, pentru ca uControlleerul absoarbe mai consistent. Condensatoarele electrolitice mari am sa le pun snap-in 25mmx31mm, nu culcate, cum le are el. Sunt putin mai scumpe, dar mai de calitate. Editat Martie 7, 2015 de sebi_c Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 7, 2015 Partajează Postat Martie 7, 2015 Buna ideea de a inlocui 7805 cu ceva mai eficient, un LM2596 sau asemanator cred ca ar face fata mai bine. La conzi, tht sau snap-in...daca iese putin mai scump nu-i bai - parerea mea. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 7, 2015 Autor Partajează Postat Martie 7, 2015 Soclurile cred ca sunt suficiente, se pot face adaptari ulterioare, daca e nevoie. Legat de 7805, personal nu ma deranjeaza nicuna din variante. Si da, prefer condesatorii snap-in . Link spre comentariu
sebi_c Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Maine, cel tarziu poimane, o sa termin placa de baza proiectat! Cred ca o sa fac 8 seturi de placi. Pentru celelalte piese, in special, piesele active si CI am sa le cumpar eu, daca sunteti de acord. Spun asta pentru ca conteaza cate piese cumpar. Daca sunt alte pareri, va rog sa le exprimati, sa stiu cei de facut. Dupa ce termin placile de proiectat, am sa fac si scorul cat vor costa. N-am timp mult de disecat firul in 4 ca, chiar vreau sa termin treba cat mai repede. Astept pareri! Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 9, 2015 Autor Partajează Postat Martie 9, 2015 Sunt de acord cu dvs., cum am mai spus, eu o sa fac comada de PIC-uri, deocamdata nu am primit bani decat de la hixxpp02 si Patefon. In total ar fi 4 buc. eventual 5 si cu Dorin. Cei care vor sa-si comade separt nu e nicio problema, doar sa spuna, sa nu mai astept dupa ei (si eu si Dl. Sebi vrem sa terminam proiectul repede). Maine seara cel tarziu, vreau sa fac comanda de PIC-uri. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 (editat) Buna seara, dl. Sebi este o idee buna sa cumparati componentele active, eu sunt de acord cu dvs. In privinta componentelor pasive, nepretentioase se mai gasesc prin sertare...cel putin in cazul meu.Pana la urma 7805 cu ce va fi inlocuit ? Editat Martie 9, 2015 de hixpp02 Link spre comentariu
Patefon Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 E OK si pentru mine componentele active la comun. Eu as fi mers si cu electrolitici de tensiune mare la comun. Link spre comentariu
bmsorin Postat Martie 9, 2015 Autor Partajează Postat Martie 9, 2015 Pana la urma 7805 cu ce va fi inlocuit ?Cablajul va fi pentru 2 variante, 7805 si LM2575. Folosim fiecare ce varianta vrem. Link spre comentariu
hixpp02 Postat Martie 9, 2015 Partajează Postat Martie 9, 2015 Condensatori de 100/400 sau 220/400 eu am cateva zeci, de buna calitate, probabil si din valorile mai mici...de exemplu 220/400 am vishay ned. vreo 20 ramase. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum