sebi_c Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 O intrebare (de fapt prima) cum lipiti cele 3 integrate smd pe placa? Foarte simplu! Cel mai usor, mai ales daca au pini apropiati si f. mici. Pozitionezi capsula sa fie bine asezata, lipind doi pini din colturi. Pui flux peste toti pinii, ii manjesti cu un fludor de calitate (merge si mai prost), adica faci scurt intre ei. Dupa aceea iei tresa de cupru (se gaseste de vanzare la latimi diferite) si o pozitionezi peste pinii respectivi dupa ce ai pus putin flux peste ea. Atentie, tresa sa fie curata, adica fara fludor in ea. Pozitionezi varful de la veler (scula de lipit) peste tresa si incalzesti. Tresa va absorbi excesul de fludor. Lipiturile vor arata ca fiind facute de cele mai performante scule de lipit SMD. Temperatura varfului pe la 350C. Verifici daca cumva vreun pin nu mai are aliaj de lipit (foarte rar, daca pinii au fost saltati un pic). Eu am lipt si capsule mari PQFP! La capsulele SOP (SOIC) distantate la 1.27mm, merge si pin cu pin cu fludor subtire, dar se poate si cu metoda cu tresa. Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Multumesc de informatie. Pistol de lipit se poate folosi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Nu , componentele smd se lipesc cu letconuri termostatate precis functie de fludor Link spre comentariu
imreberes Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 Atunci o s-o duc la cineva, alta cale nu am. Link spre comentariu
sebi_c Postat Septembrie 1, 2016 Partajează Postat Septembrie 1, 2016 (editat) Multumesc de informatie. Pistol de lipit se poate folosi? In general, pistolul de lipit nu-i pentru electronica de azi! Nu trebuie cine stie ce statie de lipit, dar totusi e necesar sa aveti o scula de lipit cu varf si cu temperatura reglabila (chiar cu varfuri magnetice). E buna la orice fel de lipituri, atat pentru componente trough hole (prin gaura) cat si SMD. Puteti cumpara ceva ieftin de la Tehnoelectric (e acolo la Oradea, de unde sunteti). Gasiti acolo si tresa, flux (cel mai ieftin, dar bun, e folosesc din ala), cat si alte scule, componente, etc. jenant de ieftin. Mai cumparati si o lupa mare cu lumina si pantograf si o sa vedeti ce comod se lipesc componentele. Orice hobist ar trebui sa aiba un minim, altfel e pacat de timp! Am reusit sa pun si eu uTrace-ul in cutie dupa ceva timp. Este varianta sebi_c cu PCB pentru soclurile lampilor. ... ... Mai, dar ce frumos ai vopsit cutia si taiat gaurile! Editat Septembrie 1, 2016 de sebi_c Link spre comentariu
bmsorin Postat Septembrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Septembrie 5, 2016 (editat) O intrebare pentru cei care au testat tuburi cu incalizire directa: cum este corect sa legam catodul de filament (la plus, la minus sau prin 2 rezistente egale)? Vorbesc aici de tuburi care au filamentul conectat la 2 pini (ex. 6C4C), fara "priza mediana" (ex. 4P1L). Eu ma pus 2 rezistente de 22Ohmi pe filament si intre ele am legat catodul. Editat Septembrie 5, 2016 de bmsorin 1 Link spre comentariu
feri.visky Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 La simpozionul radioamatorilor de la Timişoara (QSO Banat) Sebi a prezentat cu succes uTrace-ul... s-a remarcat construcţia robustă profesională. A fost integrat în construcţie şi o sursă separată reglabilă. Am remarcat între socluri şi unul pentru GU-50! Deasemenea a prezentat şi un receptor digital tip sincrodină cu detectorul de tip I-Q... Felicitări! Link spre comentariu
darius_bv Postat Septembrie 25, 2016 Partajează Postat Septembrie 25, 2016 Va felicit cu tot respectul cuvenit! Electronica este si va ramane o pasiune de cursa lunga! Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 5, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 5, 2016 Cei care au participat la ultimul group buy, va rog sa spuneti daca ati reusit sa terminati proiectul, este totul ok, sau ati intampinat ceva probleme. Link spre comentariu
Elison Postat Octombrie 5, 2016 Partajează Postat Octombrie 5, 2016 In aceasta seara, dupa discutia pe care am avut-o cu d-voastra, am terminat de facut calibrarile necesare si am verificat un 6N3P.Urmeaza sa adaug o sursa reglabila pentru filament cu indicator de tensiune si curent pe iesire, condensatorii de 100nF pe intrarile ADC (pini 2,3,9,10)si sa construiesc o carcasa cu mai multe tipuri de socluri.In Google Play exista deja aplicatia uTracer 3+, care poate sa faca testul rapid pe un telefon conectat la uTracer prin intermediul unui serial module HC-06-D RS232/ TTL with EDR. Link spre comentariu
sebi_c Postat Octombrie 6, 2016 Partajează Postat Octombrie 6, 2016 La simpozionul radioamatorilor de la Timişoara (QSO Banat) Sebi a prezentat cu succes uTrace-ul... s-a remarcat construcţia robustă profesională. A fost integrat în construcţie şi o sursă separată reglabilă. Am remarcat între socluri şi unul pentru GU-50! Deasemenea a prezentat şi un receptor digital tip sincrodină cu detectorul de tip I-Q... Felicitări! Mersi Feri pentru observatii! Am povestit acolo de aceasta actiune a unui grup de pe Elforum. Ma bucur daca am facut cat de putin si pentru altii! Oricum, acest dispozitiv a trezit interes si printre radioamatori, in special celor de pe vremea lampilor. Succese in continuare! Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 6, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 6, 2016 (editat) ........., condensatorii de 100nF pe intrarile ADC (pini 2,3,9,10)......... Va recomand sa faceti teste cu grafice pe diferite lampi, de curent > 10mA si mic 1-2mA sa vedeti diferentele. Editat Octombrie 6, 2016 de bmsorin Link spre comentariu
csu Postat Octombrie 8, 2016 Partajează Postat Octombrie 8, 2016 L-ma terminat de montat de o vreme, mai aștept câteva componente pentru montare definitivă în carcasă.Mulțumesc domnului bmsorin pentru că s-a ocupat de acest prioect, precum și pentru îndrumare/ajutor. Câteva grafice: 6C3P EV 6N1P Link spre comentariu
bmsorin Postat Octombrie 8, 2016 Autor Partajează Postat Octombrie 8, 2016 Felicitari Dl. Csaba, graficele arata exact cum trebuie . Sa-l folositi cu placere! Link spre comentariu
sebi_c Postat Ianuarie 9, 2017 Partajează Postat Ianuarie 9, 2017 In fine, si autorul acestui tester si-a dat seama ca la curenti mici sub 1mA, mai ales cand e vorba de 1..100uA ca masuratoarea nu este foarte acurata! Acest lucru e vizibil la tensiuni mici si la lampi care absorb un curent extrem de mic, ca de ex. seria de 12V, seria 1JxxB, etc. Asa ca a facut ceva modificari in firmware si putine in hardware (ceva valori modificate, dar dupa parerea mea, neesentiale) pentru acest mod de lucru, Uanod max=50V, Ianod min=1uA. Din pacate, modificarea cere un uTracer separat pentru aceste masuratori. http://dos4ever.us14.list-manage.com/track/click?u=14e318cb281448638306033b1&id=140716fdd0&e=b6d71eb005 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum