Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Filtru ACTIV

Yo4You

Postări Recomandate

In loc de cel de 10uF nepolarizat poti pune 2 electrolitici de 20uF inseriati, legi plusurile intre ele iar minusurile le legi in montaj unde ai nevoie.Pentru cel de 180nF (0,18uF) cauta ceva si fa grupari serie/paralel daca chiar nu gasesti de cumparat.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 26
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Yo4You

9

• Blind

5

• remus68

2

• stefan33

2

Top autori în acest subiect

Pai de 0,18 =180nano farazi pui unu de 150nano +unu de 33nano in paralel si itzi iasa 183nano aprozimativ cat ai nevoieLa condicul de 10micro nepolarizat e simplu iei 2 electrolitici de 4,7micro si im pui in paralel unu cu plus la minus ;) Acum vine vorba numai sa va ganditzi bine ca vretzi asemenea filtru ca e periculos rau bat vecinii in teava de la calorifer , m-a pus dracu sa imi fac de lucru ca nu aveam ce face cu niste LM833N si l-am facut pe dracu in patru.Sper sa nu ma trezesc cu politzia la usa Poate ma putetzi anuntza si pe mine la ora 18:22 i-am dat nici un sfert volumul la 2XTDA2050 si bateau vecinii ca disperatzii in caloriferIntre orele de liniste stiu ca nu e voie sa dau muzica la maxim dar dupa pot da drumu la basi?????Aveam de gand sa fac un subwofer activ cu 2 TDA7294 in punte si acest filtru dar am constatat ca ptr la mine in casa e prea puternic :(

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...
:nas: Mai intii un manual de fizica si apoi o carte de electronica aplicata. :rade: Dupa aceea te hotarasti ce schema vrei sa faci si vezi ce piese contine schema respectiva i-ti faci o lista si le poti cauta ori pe forum la bazar, ori pe net, ori prin magazine.
Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator mariusbr90

As vrea sa stiu daca pot adapta lm324cn la schema.Are aceeasi configuratie la pini insa parametri diferiti.Am facut odinioara un filtru activ woofer cu lm324 insa era facut dupa o schema cu tl074 si nu se auzea deloc bine.Probabil trebuiesc calculate toate componentele pasive din schema.Daca aveti idee cum pls HELP.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări