Yo4You Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Am deschis acest topic in atentzia carora vor sa faca un filtru activ ptr subwofer Nu stiu daca aceasta schema a fost postata pe forum , asha ca daca a fost postata va rog sa imi stergetzi postulPrin urmare este vorba de un filtru in dublu T care atenueaza frecventzele medii si inalte lasand sa treaca numa frecventzele joase.Eu am folosit 2 operationale LM833N si al 3-lea doar jumatate dintr-un TL062 ca asta am gasit in casa :supz: mi-ar fi placut sa fie si al 3-lea LM833N; oricum se pot folosi si altele mai performante opa2604 sau ce avetzi voi prin casa. Tot montajul depinde de o executzie ingrijitacondensatori de calitate recomandat cei cu polipropilena Singura conditzie este alimentarea la LM833N cu +/-15V stabilizat si bine filtrat (2200micro farazi)Problema este ca nu am un scaner aparat foto sa va atasez montajul care chiar isi face pe deplin treaba si se aude de rupe peretzii :supz: Sper ca pana la vara sa fac rost de un scaner si va postez si cablajul care e pe hartie desenat si are dimensiunile de 80/40Astept comentarii si va raspund :smt006 Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 19, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Revin cu un mic "UPDATE" Am cautat in toata timisoara aproape condensatori de 15 nano 3,9nano si 82 nano. NU AM GASIT NIMIKAtasez schema putin modificata cu 2 condensatori lipsa oricum bubuie si-asha tare de tot :weedman:Rezistentele R12, R13 , R14 au ramas de 27kilo.Astept nelamuriri sa va lamuresc eu :yawinkle: Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Oau...ciudat sa nu se gaseasca. Intra pe site la conex si o sa gasesti (stiu ca nu renteaza transportul...De 3,9 nu au, insa cred ca se gasesc pe undeva... (dap, la capodimonte se gasesc) Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 e mai smecher asta de aici http://www.hi-end.ro/kituri/ISP/Instructiuni.htm :smt003 Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Vasile construiestel si datzi cu parereaApropo de schema are panta reglabila nu ma incalzeste cu nimikMai sunt useri care poate nu se pricep sa tzina un letcon in mana eu il recomand pe al tau, dar ptr cei ce stiu sa lipeasca 2 fire si un bec sa incerce montajul meu :supz: Blind 3,9 lei mai bine mananc eu o prajitura Deci eu am facut acest filtru cu ce am gait prin monitoare , oampurile le-am cumparat 1euro bucataToata stima ptr domnul Vasile Link spre comentariu
Vizitator Vasile Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 l-am facut si eu, stai linistit ca am facut aproape toate montajele astea de aici de unde l-ei luat http://members.tripod.com/valveaudio/schematics.htm dar nu e tot una ca un filtru sa-l poti regla cum iti place sau sa faci una cu frecventa fixa in legatura cu reclama, eu am dat link spre schema nu spre kit asa ca... ciocu mic Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Intrebare de baraj: Care dintre TL074 si LM833 au zgomot mai mic? (mi-e lene sa ma uit pe datasheeturi) Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 TL074 e performant si LM833N la fel dar nu se compara cu opa2604 Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Am editat postul asha ca :weedman: Oricum nu stiam de siteul ala eu l-am luat de pe unu sarbesc am sapat toata ziua dupa asemenea schema Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 LM833 are zgomot mai mic decat TL074, de vre-o 2 ori. LM833 LOW VOLTAGENOISE : 4.5nV/sqrt Hz HIGH GAIN BANDWIDTH PRODUCT : 15MHz HIGH SLEW RATE : 7V/ms LOW DISTORTION : 0.002% EXCELLENTFREQUENCY STABILITY ESD PROTECTION 2kV TL074 WIDE COMMON-MODE (UP TO VCC+) AND DIFFERENTIAL VOLTAGE RANGE LOW INPUT BIAS AND OFFSET CURRENT LOW NOISE en = 15nV/sqrt Hz (typ) OUTPUT SHORT-CIRCUIT PROTECTION HIGH INPUT IMPEDANCE J–FET INPUT STAGE LOW HARMONIC DISTORTION : 0.01% (typ) INTERNAL FREQUENCY COMPENSATION LATCH UP FREE OPERATION HIGH SLEW RATE : 13V/ms (typ) Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Blind LM833N cand a aparut acu 6-7 ani pe cand TL074 era de 17-18 aniCompari tehnologie noua cu una veche Amandoua sunt performante raport pretz un LM833N = 1euro , TL074=1leu , opa2604 =5euro cauta data sheetul la ultimul oamp si vezi cum i da fum si la LM-ul asta :smt003 Link spre comentariu
Blind Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 De acum 17-18 ani au mai existat si revizii...Daca ele fac cam aceeasi chestie in schema de fata...de ce sa nu poata fi comparate?PS: TL074=1,5lei, LM833=2lei...cel putin la conex, deci mare diferenta nu este. Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Blind uitate la locatzia mea la VITACOM e 1 euro bucata De altundeva nu am de unde sa cumpar decat de la magaziunl lui tomoroga care nu are si de la rubin care imi da piese dezlipite dp placi asha era in cazul condensatorilor electroliticiDaca intreb la dioda de LM-ul asta zice ca se aduce la comanda si se uita prin cataloage pe acolo Ce crezi ca aici piesele is mai eftine ca in BUCURESTi te inseli amarnicAm vrut sa cumpar un MC3362P de la vitacom 14,5lei iar la CONEX 8lei ,mai pun catziva lei si imi iau 2 bucatziAcum au mai ramas neste concluzii de tras (fiecare cum crede) Link spre comentariu
Yo4You Postat Ianuarie 20, 2007 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Vasile acuma sper sa nu-i stric reclama de la capodimonte dar MC3362P e mai scump si ca la vitacom LOL Link spre comentariu
Vizitator ATB Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 Vasile, am observat ca pe schema acelui filtru subsonic sunt condesatori de 0,18uF si 10uF nepolarizat,Spune-mi te rog de unde ti-ai facut rost de astfel de condesatori , eu n-am gasit nicaeri nici pe net nici la mine-n oras sau ce alte valori ai pus in locul lorMultumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum