sesebe Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Salutare, Poate careva sa-mi recomande un proiect de incinta putin mai special? Ce vreau mai exact? O incinta cu front ingust (max 18-22cm latime), inalta (85-110cm) si care sa fie pe 3 cai cu bas de 10-12 inci pe lateral pt a pastra frontul ingust (folosit mai mult ca subwoofer pina pe la 100-250Hz pentru a nu aparea erori de faza prea mari in zona sensibila a urechii). Poate sa fie si compres si reflex dar nu prea imi place ideea de labirint acustic pt ca este dificil de realizat si reglat. Exista vreun astfel de proiect disponibil? Va rog sa nu incercati sa ma directionati spre proiecte mult diferite. Asa mi s-a pus mie pata ca trebuie sa arate. Si nici nu vreau un front in trepte sau alte brizbrizuri, ceva care poate fi acoperit cu o plasa clasica. Ca putere as vrea ceva nu prea mare, undeva intre 80W si poate un maxim de 150W dar cu rezerva pentru peak-uri cit mai buna. Editat Februarie 23, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Ia vezi aici, te satisface? http://www.ciare.com/pdf/Progetti/MyPersonalSpeaker/h04.1.pdf E doar un exemplu. P.S.: frecventele cuprinse intre 100 si 250Hz, nu sunt frecvente subsonice. Deja incepem sa vorbim de ceva frecvente medii, cu ceva kick bas. Daca vrei frecvente subsonice, uita-te la traductoare capabile sa reproduca sub 35Hz. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Visaton Vox 253, si care or mai fi... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Super tare! Merci! Cam asta caut. As vrea totusi ceva care sa fie cu difuzoare un pic mai ieftine, mai low cost.... Oricum, dupa parerea mea nu-s alese tocmai bine nici astea. Sint ceva probleme intre 1.5KHz si 4KHz. Tweeterul trebuie taiat peste 1KHz (ar parea ca ar trebui pe la 2-3KHz cel putin pt ca si rezonanta este cam sus) iar media nu merge pina acolo, ar trebui taiata sub 1-1.5KHz cu panta mare, asta pentru distorsiuni minime in zona de maxima sensibilitate a urechii. Ca extensie in partea de jos, sint multumit cu ceea ce vad in grafic, nu am nevoie de subwoofer (mai) dedicat. Daca n-ar fi problemele din zona 1-4KHz ar fi perfecte. edit: ma refer la primul exemplu.... Si as aduga ca as prefera cu portul in fata sau lateral pt a putea sta si mai aproape de perete. In majoritatea timpului asa va sta, numai cit vreau sa ma delectez cu auditie mai buna am sa le aduc mai in mijlocul camerei. Editat Februarie 23, 2015 de sesebe Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Irelevant ce difuzoare sunt, daca sunt alese corect, si volumul intern corespunde parametrilor difuzorului de bass... ia proiectul de principiu, si adu-i modificari, daca-i cazul, doar pe parte de dimensiuni/proportii... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 Visaton Vox 253, si care or mai fi... Asta chiar e super faina dar si pretul pe masura... Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Mai aveti si alte idei? Eventual si cu difuzoare mai usor accesibile in RO? Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Mai bine verifica-ti bugetul si vezi la ce te incadrezi sa cumperi de pe piata. Vei scapa de foarte mult stres. O sa vezi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Pui problema gresit, si-ti repet. Daca difuzoarele sunt alese luand in seama caracteristicile, astfel incat sa se completeze reciproc, indiferent de marca/pret, pastrand dimensiunile sasielor, mai departe, considerand volumul interior net al incintei necesar unei "functionari corecte", incinta in linii mari se pastreaza, ramanand sa faci mici modificari dimensionale pentru obtinerea volumului net potrivit. Mai departe, avand proiectul in linii generale al incintei, urmeaza sa cauti variante in bugetul tau. O varianta ar fi Monacor. O alta, mai entry, ar fi SAL. Poate Tonsil... Trebuie sa-ti stabilesti asa; 1. Care-ti sunt asteptarile, cat de departe vrei sa mergi. 2. Care este bugetul MAXIM alocat intregului proiect, considerand ca materialul brut pentru incinte, se situeaza in jurul valorii de 150 ron. La care mai pui niste adeziv lemn, niste chit, niste smirghel, niste vopsea, si un trafalet din spuma. Deci cam in 300 ron, sunt gata la nivel de cutie. Ce ramane pentru difuzoare/filtre? 3. Care-ti este nivelul de intelegere si de lucru, considerand ca in general, difurile entry trebuie ajutate mult din filtre. 4. Va urma... Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Salut! Chiar daca ce urmeaza sa spun nu apartine acestui topic va rog sa ma scuzati! Care este diferenta intre o boxa normala ( bass medii inalte) pasiva si un monitor pasiv? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Neutralitate, liniaritate, transparenta, precizie, etc., in favoarea celor de studio. Cel putin teoretic... Mai sunt si alte aspecte mai complicat de explicat, care tin de adaptarea la spatiu, priximitatea de pereti, pozitia ascultatorului, etc... Link spre comentariu
UNIVERSAL2000 Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 M-am gandit ca ar fi mai bine sa cumpar gata facut decat sa ma mai chinui si sa iasa ceva nu prea bun! M-am gandit la asa ceva! http://www.partysound.ro/monitor-omnitronic-m1230-p-9410.html Ce spuneti despre acest monitor? Link spre comentariu
Binu Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Ce ai ales tu acolo e un monitor de scena. Daca vrei un monitor care sa corescpunda a ceea ce a scris nomikos mai sus, mergi pe un monitor de studio. Vezi aici exemple: 1) http://www.djsuperstore.ro/monitoare-studio.html 2) http://www.senia.ro/monitoare-studio-107-2 Si mai sunt si alte siteuri,....dar prea multa reclama gratis nu imi convine nici mie. Numa' bine iti doresc Link spre comentariu
sesebe Postat Februarie 25, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 25, 2015 Pui problema gresit, si-ti repet. Daca difuzoarele sunt alese luand in seama caracteristicile, astfel incat sa se completeze reciproc, indiferent de marca/pret, pastrand dimensiunile sasielor, mai departe, considerand volumul interior net al incintei necesar unei "functionari corecte", incinta in linii mari se pastreaza, ramanand sa faci mici modificari dimensionale pentru obtinerea volumului net potrivit. Mai departe, avand proiectul in linii generale al incintei, urmeaza sa cauti variante in bugetul tau. O varianta ar fi Monacor. O alta, mai entry, ar fi SAL. Poate Tonsil... Trebuie sa-ti stabilesti asa; 1. Care-ti sunt asteptarile, cat de departe vrei sa mergi. 2. Care este bugetul MAXIM alocat intregului proiect, considerand ca materialul brut pentru incinte, se situeaza in jurul valorii de 150 ron. La care mai pui niste adeziv lemn, niste chit, niste smirghel, niste vopsea, si un trafalet din spuma. Deci cam in 300 ron, sunt gata la nivel de cutie. Ce ramane pentru difuzoare/filtre? 3. Care-ti este nivelul de intelegere si de lucru, considerand ca in general, difurile entry trebuie ajutate mult din filtre. 4. Va urma... Nu chiar. Eu nu am gasit (inca?) un program care sa simuleze si sa calculeze faza pentru un difuzor plasat lateral. Chiar daca din punct de vedere al frecventelor de taiere, se pot calcula filtre, cind discutam de faza semnalului mai avem de lucru. Legat de filtre, nu-i o problema sa le fac singur, am mai facut. Apropo aveti vreo ideie de unde pot gasi carcase cu miez magnetic (din tole sau ferita) pt bobinele de inductanta foarte mare (peste 10mH) necesare la un astfel de filtru? 1. asteptarile mele sint acum sa sune mai bine decit niste SAL-uri. Am in acest moment SAL2610F cu tweeterul schimbat si cu filtrele modificate considerabil dar cum am discutat si acolo au aparut ceva probleme. Nu sint foarte mofturos dar totusi trebuie sa sune rezonabil si pentru urechea mea care se vrea audiofila (dar nu prea este :-) ). Filtrul original cel modificat. 2. Vreau sa investesc cit mai putin, eventual nici sa nu afle sotia. Ideal ar fi daca as putea sa pastrez aceeasi cutie si numai sa schimb difurile de "medii" cu altele compatibile ca fixare si volum al cutiei dar nu prea scumpe pt ca trebuie sa cumpar 4 bucati. Daca m-as putea incadra 80-120E pt toate 4 ar fi perfect. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 25, 2015 Partajează Postat Februarie 25, 2015 Cate incinte ai realizat pana astazi? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum