BazsoDombiAndras Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Curentul care trece prin senzor nu este chiar 0. Intotdeauna trece prin el un curent de approximativ 2 mA din cauza unui LED conectat la regulatorul de incarcare, LED care tot timpul consuma un curent atat de mic incat nu ar trebui sa fie detectat de senzor, pentru ca rezolutia minima a senzorului este de approximativ 17.5 mA. Eroarea observata este de fapt de doua ori rezolutia minima, adica 2*17.5=35 mA, care se rotunjeste la 40 mA. In Arduino se vede clar ca valoarea care vine de la ADC este 510 in loc de 512. Daca nu e de vina un camp magnetic, atunci cum se explica faptul ca daca apropii de senzor un ciocan/spaclu/surubelnita, atunci valoarea masurata se modifica brusc chiar pana la 200 mA? Si daca este vorba de o tensiune indusa, atunci de ce se scimba atunci cand modific unghiul senzorului fata de perete? Editat Februarie 23, 2015 de BazsoDombiAndras Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Inteleg ca aceasta eroare a aparut cand ati mutat senzorul pe acest perete. Inainte, intr-o alta locatie/pozitie afisa zero. Orice obiect metalic modifica campul din proximitate si astfel tensiunea indusa. E posibil ca perturbatia sa "intre" pe firele de alimentare/sursa. Puteti muta senzorul/firele si sa vedeti cum se modifica valoarea afisata? Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 Inteleg ca aceasta eroare a aparut cand ati mutat senzorul pe acest perete. Inainte, intr-o alta locatie/pozitie afisa zero. Orice obiect metalic modifica campul din proximitate si astfel tensiunea indusa. E posibil ca perturbatia sa "intre" pe firele de alimentare/sursa. Puteti muta senzorul/firele si sa vedeti cum se modifica valoarea afisata? Voi incerca sa mut senzorul temporar, sa vad ce rezulta. firele din pacate nu le pot muta, pentru ca tocmai le-am incastrat in perete saptamana trecuta Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Campul magentic exterior (al pamantului sau alte surse) influenteaza valoarea afisata dar nu si cand curentul prin senzor e zero. Pentru curent zero nu pot exista erori din cauza modificarii campului magnetic. De ce? Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Senzorul Hall (intrinsec) are tensiune de iesire doar daca exista curent prin el. Valoarea campului modifica tensiunea de iesire dar se "simte" doar cand avem curent prin senzor. Detalii gasiti la: http://hyperphysics.phy-astr.gsu.edu/hbase/magnetic/hall.html Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Curentul masurat nu este identic cu curentul de polarizare al senzorului Hall. Cele doua circuite sunt separate, tensiunea de strapungere este cel putin 2,1kV (conform datasheet). Link spre comentariu
iop95 Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Da, asa e, curentul de masurat genereaza campul magnetic - care devine marimea variabila iar curentul de polarizare este mentinut constant printr-un regulator intern. Astfel se asigura si izolarea electrica intre cele doua circuite. In acest caz poate sa apara usor eroare semnalata... Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Buna seara tuturor! Am incercat cu capacul de conserva din toate directiile, fara niciun efect. Dar din fericire am depistat problema si am gasit solutia. Senzorul este legat de Arduino-ul aflat langa el prin cateva fire (asa numite "jumper wire"). Si mai am cateva astfel de fire pe langa el care leaga Arduino de un releu, etc. Se pare ca aceste fire au fost de vina. Le-am plasat altfel decat erau inainte si acum in 95% din timp senzorul masoara 0A in gol, iar in restul de 5% din timp masoara doar -17 mA (echivalent o unitate ADC pe Arudino, deci 513 in loc de 512). Acest rezultat este deja OK pentru mine. Defapt simuleaza in mod involuntar consumul indetectabil al LED-ului care este permanent in regim de consum. Atasez o poza ca sa intelegeti despre ce fire e vorba (cele colorate). Senzorul de curent este IC-ul negru de pe placuta rosie pe care sunt lipite doua fire maro groase. Editat Februarie 23, 2015 de BazsoDombiAndras Link spre comentariu
franzm Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 (editat) Placuta rosie ar trebui sa fie ecranata sau cel putin plasata departe de relee sau cabluri prin care circula curenti mari. Cautati o bucatica de teava de fier în care sa încapa placuta. Daca-i ceva mai lunga decât placuta, nici nu trebuie închisa la capete. Ciocanul pe care l-ati mentionat mai sus, concentra liniile de câmp si le îndeparta de senzor. Editat Februarie 24, 2015 de franzm Link spre comentariu
BazsoDombiAndras Postat Februarie 24, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 24, 2015 Multumesc, franzm! Curentii cei mai mari circula prin cele doua fire maro lipite de placuta rosie pe care se afla senzorul de curent. Cei care au fabricat placuta cred ca s-au gandit la faptul ca pana la urma curenti mari for trece pe acolo. Insa releul cred ca intr-adevar ar trebui mutat mai incolo. Oare ajunge sa-l mut inspre stanga, la margine placii de lemn pe care sta fixata toata instalatia, sau e nevoie sa-l mut si mai departe? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 24, 2015 Partajează Postat Februarie 24, 2015 Puteți separa plăcuța ce susține releele și regleta cu borne aferentă și mutați suportul la marginea din stânga a plăcii de lemn. Dacă nici așa nu scăpați de câmpul magnetic al releului, puteți acoperi releele cu o mică cutiuță de tablă subțire, cât mai estetică posibil, asta ar limita local câmpul de dispersie al bobinelor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum