powerlight Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Salut,va rog frumos sa-mi spuneti care ar fi cel mai simplu mod de a putea aprinde cateva benzi de led-uri care ar consuma vreo 3A si 12v sa le fac sa se aprinda intermitent sau in oricare mod numai aprinse sa nu stea? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Exista leduri intermitente,nu stiu daca exista si benzi. ai putea sa faci modificari la banda cu leduri simpla sa se aprinda si sa se stinga. Ar mai fi o solutie sa cumperi ledurile intermitente si sa iti faci tu o bara cu leduri. Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) pe mine ma interesa daca exista ceva de genul Editat Februarie 22, 2015 de powerlight Link spre comentariu
Electronicserver Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) Cauta schema cu LM555 si tranzistor extern de comanda . Ca idee: Editat Februarie 22, 2015 de Electronicserver Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 da exista..E un led multicolor . Iti pot da site de unde poti comanda leduri si alte componente. http://www.mivarom.ro/catalog/product_info.php/led-5mm-multicolor-p-2464 Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 Eu am benzi care nu cred ca se compara nici cu led-urile cree ca putere.Sunt foarte luminoase asa am si eu led-uri bicolore si multicolore dar mie mi-ar fi trebuit sa le pot comanda pe astea care le am. Nu exista nimic ce-as putea intarzia curentul venit dintr-un transformator de 12vdc si sa mearga in cicluri sau ceva de genu catre led-uri? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) Vrei să fie aprinse simultan de un montaj simplu sau fiecare bandă să aibă un montaj care s-o facă să clipească ? Se poate face câte un montaj simplu ce să comande fiecare bandă.Cel mai simplu ar fi să iei niște relee de semnalizare auto și să le pui în loc de becuri benzile cu leduri. Merg la 12V și suportă curentul cerut.Releele de semnalizare pot fi de orice marcă. Editat Februarie 22, 2015 de validae Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 Vrei să fie aprinse simultan de un montaj simplu sau fiecare bandă să aibă un montaj care s-o facă să clipească ? Se poate face câte un montaj simplu ce să comande fiecare bandă. Toate odata daca s-ar putea sa fie Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Se poate cu un singur releu de semnalizare auto.Le duce pe toate. Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 asa ceva ma gandesc ca-i bun nu? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 e bun, uite ceva mai simplu Link spre comentariu
validae Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) Mai simplu decât să iei un releu de semnalizare gata făcut nu este. Acel releu pe care l-ați indicat nu ține mai multe benzi, poate maxim două simultan.Dar ar putea comanda un releu de 12V simplu, dar cu contacte ce pot suporta mai multe benzi. V-am dat varianta cu releu de semnalizare fiindcă am dedus că nu doriți o schemă de construit ci o aplicație ,,gata făcută,, Cel de mai jos ar fi numai bun. Editat Februarie 22, 2015 de validae Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 ceva mai simplu nu exista... varianta cu releu nu are nimic daca nu vrea ceva de constriut... asa invata,cu scheme simple... ceva mai simplu nu exista... varianta cu releu nu are nimic daca nu vrea ceva de constriut... asa invata,cu scheme simple... rel12v10at.jpg le cealalta legare a ledului mai poti pune inca un releu. daca nu doresti inca un releu,pui o rezistenta de 1-10 k intre plus si colectorul tranzistotului (minusul) Link spre comentariu
powerlight Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 (editat) Sincer nu stiu exact cati wati au acele benzi in schimb lumineaza foarte tare deci ma gandesc ca au si consum.Sincer mai bine merg pe o schema ceva doar ca momentan nu dinspun de bd139 ceva inlocuitor nu exista? Daca ar fi sa fac acel montaj cati wati ar putea duce?nu stiu daca m-am exprimat bine dar vreau sa zic imi poate duce toate benzile? Iar ca indiciu luminile sunt de la un MCV sunt foarte luminoase.Sper sa nu gresesc dar cred ca au peste 50w Eu as vrea luminile astea sa le pot alimenta. Editat Februarie 22, 2015 de powerlight Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 poi asta depinde de releu . acela este de 10 A. De unde sunteti? va pot realiza eu montajul,tu doar legi benzile. Apoi iti voi trimite montajul prin posta. iti platesti transportul,in rest nu te costa nimic. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum