Florin31 Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Salutare. Am creat un desulfator care mentionez ca am respectat intocmai schema dar cand pun pe baterie se incinge tranzistorul (irfz nu are radiator pe el )Iar cand l-am inseriat cu un multimetru mi-a afisat valoarea de 0.5ACand il conectez se aude bazaitul acela de la frecventa deci el ar functiona dar de ce consuma atat curent deoarece am citit ca ele nu ar trebuii sa consume decat cativa mATreaba cu incinsul irfz-ului as putea sa o rezolv cu un radiator dar e problema ca el consuma mult.Aceasta este schema pe care am realizato. Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Cativa mA? Pai la cate placi are acumulatorul.......... ma cam indoiesc ca ar avea un efect, dar ma rog. Oricum, 0,5A e un consum rezonabil, pune si tu un radiator. Si impresiile despre efectul acestui montaj asupra bateriei, sunt chiar curios. Link spre comentariu
Florin31 Postat Februarie 22, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 22, 2015 Am reusit sa fac acest desulfator sa intre in parametrii normali. Acum consuma numai 30mA. Deci va spun un lucru pe care l-am observat imediat. Cand l-am pus pe baterie aceasta a inceput sa faca zgomote in interior precum ar fierbe ceva cu bule mari. Ia nu este alimentata din alta sursa externa si nici desfulfatorul deci foloseste curentul ei. O sa tin toata noaptea sa vedem ce rezultate apare. Link spre comentariu
Florin31 Postat Februarie 23, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 23, 2015 (editat) Dupa 24 de ore in care am tinut desulfatorul pe acumulator vin cu urmatoarele afirmatii. Tensiunea pe baterie pana sa pun desulfatorul era de 12.11V acum dupa ce am dat jos desulfatorul am gasito la 12.01 Ieri pana sa pun desulfatorul m-am uitat cu o lanterna prin orificiile pe unde se face intretinerea la baterie si nu se deosebea placile intre ele, acum se vad perfect adica se vad despartiturile intre placi si pasta dintre ele e perfect curata sau cel putin asa se vede deasupra. Acum am pus acumulatorul la incarcat la un curent de 1A o sa va spun maine daca si-a marit capacitatea sau nu. cand o sa incep sa o descarc cu un bec halogen 55W ( pana sa incep procesul asta dupa ce o dam jos de la incarcat ma tinea in jur de 1 ora becul aprins dupa care in altele 10 minute aproape se stingea de tot. Dar repet vazut prin orificiile de inttretinere exista rezultate ! s-au curatat deasupra. Editat Februarie 23, 2015 de wapnet 1 Link spre comentariu
blazeu Postat Iunie 25, 2015 Partajează Postat Iunie 25, 2015 Sper ca nu s-a intamplat nimic rau.... Poate ca e din cauza distantei (romana d-lui Wapnet e cam ciudata).... Am vazut si eu aceasta schema (nu ne-ai spus cum de a scazut consumul de la 500 la 30 mA?), insa sulfatarea e o consecinta a unei exploatari incorecte si nu am (mai) avut aceasta problema de mult timp.... Sanatate! Link spre comentariu
svsu Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Am reusit sa fac acest desulfator sa intre in parametrii normali. Acum consuma numai 30mA. Cum ati reusit? Link spre comentariu
QQme Postat August 12, 2016 Partajează Postat August 12, 2016 Folosesc un astfel de desulfator,consuma 100 mA si da impulsuri de 50V ; pe acum..se tine in paralel cu inc. la 1A si dupa 2 zile e desulfatata. PS elc. de 100mi.de pe inductanta trebue cu ESR f. mic Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 Aveti o schema care functioneaza ? Intreb pentru ca sunt mai multe variante pe net, chiar am vazut si montaje gata facute la chinezi, insa piesele mi-au parut subdimensionate rau. Inductanta se poate face pe tor ? Si eu am inteles ca montajul se foloseste impreuna cu incarcatorul , nu singur. In poza din primul post se vede o dioda mai dolofana, unde este pe schema ? Link spre comentariu
QQme Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 In paralel cu inductantele am pus o dioda sch. la 100V,induct. sunt normale cu sau fara miez[ferita] Link spre comentariu
kinderu56 Postat Octombrie 4, 2016 Partajează Postat Octombrie 4, 2016 mai exista si varianta asta http://www.epsicom.com/index.php?id=kit_produs_detalii&titlu=380245381&search=Desulfator%20pentru%20acumulatoare Link spre comentariu
zaitzus Postat Octombrie 21, 2016 Partajează Postat Octombrie 21, 2016 Pe asta am construit-o eu aseara, dat fuga la magazin si cumparat componentele dupa care azi am pus-o pe un banc de baterii de 800 Ah Rolls Surette ( ma rog..atat aveau initial) singurele modificari au fost tranzistorul, am folosit IRF9540, nu am gasit altceva si bobina de 220uH pe care o aveau doar la 3A. De bazait bazaie....sa vedem si daca desulfateaza ceva... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum