validae Postat Noiembrie 18, 2021 Partajează Postat Noiembrie 18, 2021 Ce să ,,încarci,, cu o rezistenţă ? Poate să acumulezi căldură în boiler în perioadele când acumulatorii nu se încarcă şi panourile nu au consumator dar e soare.Asta e o variantă. Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 19, 2021 Partajează Postat Noiembrie 19, 2021 Eu nu inteleg ideea de a folosi un boiler de 85-100 litri pt ACM. Cu acea cantitate de apa face dus o persoana. In boiler temperatura apei este "stratificata", adica in partea de sus este fierbinte , la mijloc calda spre calduta iar jos rece. Practic din 100 litri de apa, doar 40, maxim 50 de litri pot fi folositi la un dus. Ceea ce inseamna un dus decent pt o singura persoana. Sau un dus enervant de scurt /economic pt doua persoane, desi a doua se va clati cu apa abia calduta. Pt doua persoane ar trebui un boiler de minim 200 litri, ideal de 300 litri. Iar pt o singura baie la o cada mare cam tot atat. Link spre comentariu
validae Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Păi şi ce alternativă ai pentru cineva care nu are centrală termică sau apă caldă de la reţea publică ? Să nu spui că un instant pe gaz... Link spre comentariu
Усилитель Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 Instant pe gaz de la butelie? Link spre comentariu
Shambala Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 In copilarie si adolescenta am trait ani buni cu ACM de la doua boilere, unul de 100 litri in baie si unul mic, de 10 l in bucatarie. La bucatarie era debitul f mic si boilerasul, cu o P de 1500W facea cat de cat fata. Dar la baie, desi avea P de 2000W, trebuia sa te uzi repede (adesea insuficient) si sa te clatesti la fel de repede, ca sa poata sa se mai spele cineva dupa tine. Nici vorba de cele cca 3 minute de "inmuiere" cu care ma rasfat acum. Si era exclus sa folosesc sampon pt par, altfel la clatire terminam si cota de apa a urmatorului. Iar boilerul era pus in priza, deci primea curent la greu la f scurt timp dupa ce incepeam sa consum - cand scadea putin temperatura apei simtita de termostat. Ani intregi l-am rugat pe tata sa puna si un al doilea boiler dar nu a vrut, avand oarecum dreptate din motive de spatiu. Pana la urma ni s-a aprobat cota de gaz si am trecut pe centrala termica. Link spre comentariu
BRANCA Postat Noiembrie 20, 2021 Partajează Postat Noiembrie 20, 2021 (editat) Văd că v-aţi născut în apă caldă!Am avut boiler şi de 100 şi de 30 l şi n-am avut probleme cu spălatul.Iarna ce e mai la limită deoarece e apa rece la reţea. La ţară până am montat boiler făceam baie zilnic,vara, cu apă din bidoane de 5 l.Se încălzeau la soare.Pentru un ins consum 10-max 15 l apă. Acu depinde ce înţelegeţi prin "duş"...Pe timpurile împuşcatului stăteam şi 20-30 minute sub para cu apă semifiartă,după câte un meci de volei...Da' aia era gratis... Şi era să uit.Am cunoscut un munte de om care,vara-iarna,făcea duş numai cu apă rece!! Editat Noiembrie 20, 2021 de BRANCA Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum