Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

pioneer sx 1980

Vizitator ovi_vl

Postări Recomandate

Vizitator ovi_vl

Salut! Am un prieten care a intrat in posesia unui pioneer sx 1980 , se pare ca amplificatorul este functional in afara de cateva becuri arse , un  ornament de buton lipsa si mufe de intrare oxidate . Intrebarea mea este cam cat ar valora acest amplificator in prezent? Este cam decis sa il vanda , eu as vrea sa l conving sa mi l vanda mie si sa l reconditionez :d nu stiu daca o sa reusesc. Sper sa revin si cu ceva poze pentru a va face o impresie mai buna. Eu as vrea sa il reconditionez si sa l pastrez pentru mine. Astept pareri de la voi.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Ca piesă de colecţie poate valora şi 1000E dar eu nu aş da atît din următoarele considerente:

1. E mult de muncă la restaurare, fiind o piesă veche, anii 70 ai secolului trecut.

2. Tehnologia folosită e cea a epocii, azi e depăşită.

3. În cazul cel mai fericit, cînd funcţionează ireproşabil, tot nu poate fi folosit ca piesă de bază într-un lanţ audio actual, ci ca piesă de colecţie.

Link spre comentariu

Am fost atins si eu de microbul asta al sistemelor audio vintage, desi vad anunturi pe site-uri cu scule frumoase dar foarte scumpe, nu se merita decat doar daca esti un colectionar inrait sau vrei sa faci un muzeu al echipamentelor audio in rest trebuie investit multi bani si timp pentru reconditionare.  Chiar daca tehnologia de acum 40, 50 de ani este cu totul depasita pentru mine personal imi plac cum suna dar cel mai mult imi place designul anilor 70, nimic nu se compara cu aceasta combinatie dintre lemn si aluminiu :d.

Link spre comentariu

Merita cand gandesti un ansamblu de camera de zi, cu o anume scenografie, si-ti lipseste piesa aia... sau in fine, iti lipsesc anumite piese, asta din perspectiva unui arhitect. La un Le Corbusier, nu poti pune un soundbar de 150 euro, decat daca esti retardat...

Evident, pentru colectionari. Eu (daca i-as avea disponibili), as da cat este necesar pentru achizitia unui Sony SS-G9, in stare perfecta. Si nu numai...

Regula de aur este conditia fizica si functionala. Cu astfel de scule, umbli cu manusi la propriu. Ele stau inchise de pisici, caini, copii, uneori chiar si de neveste. Ele sunt lucruri ale barbatilor, sacre... precum masina de colectie, s.a.m.d.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări