Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

incarcator acumulator bormasina BOSCH AL 60

ciuca paul

Postări Recomandate

Am rugamintea daca ma poate ajuta cineva in gasirea schemei electrice acestui incarcator.Eu n-am putut sa o gasesc pe net .Am gasit arse o rezistenta R2 notata  si C10   la care nu se mai cunoasc valorile respective...

Link spre comentariu

Greu de crezut că se va putea găsi astfel de schemă, poate ar ajuta o poză cu placa. Rezistența se poate destul de precis afla.Se răzuie pe lungime stratul de vopsea până se ajunge la pelicula rezistivă.Apoi se fac două măsurători între cele două capete și un punct de pe stratul rezistiv, exact la mijlocul corpului rezistenței.Se va găsi o valoare, care va fi dublată și majorată la cea mai apropiată valoare standard. Cu condensatorul mai vedem, după ce urmărim poza.Nu a mai rămas nimic din cel defect, măcar capsula ?

Link spre comentariu

In primul rand pune numele complet ar incarcatorului ca exista mai multe versiuni. De exemplu al meu e AL60DV1411 .Pe placa are un singur cond. notat C2 cu valoarea de 100n (104).Notarea rezistentelor nu se vede pt ca e sub ele si sunt lacuite.Pe net se gasesc cateva scheme ridicate dupa cablaj : cauta pe Gogu' <<bosch 07501758>>.

Link spre comentariu

Va multumesc ,ptr. interesul acordat in rezolvarea problemei si scuze ptr.ne specificarea complecta a modeluli incarcator.Pe spatele incarcatorului este intr-adevar si o serie si anume; bosch 2 607 224 152.Am gasit ceva pe google dar nu m-am putut loga sa pot vedea schema.C2 este cred ca 100nf  l-am pus si rezistenta r2 am dedus dupa ce am examinat-o mai in amanunt a fi 1om sau cu putin sub. A montat piesele dar ledul nu se aprinde N-am trecut la masuratori mai amanuntite din cauza schemei complicate si a lipsei diagramei electrice.Maine am sa incerc sa vad ce mai gasesc daca o sa reusesc fara schema...

Link spre comentariu

Probabil ca ai modelul asta : http://obrazki.elektroda.pl/1470452200_1379409487.jpgAfla valorile componentelor dupa codul culorilor . Cauta pe google dupa codul celor 2 integrate , apoi verifica tensiunile pe pinii lor.In prima faza identifica traseul de la iesirea trafului pana la rezistenta /condensatorul arse si verifica toate piesele de pe acest traseu.E aproape imposibil sa gasesti schema exacta pe internet. De exemplu ,la incarcatorul meu CI-ul e rebranduit ca sa nu poata fi identificat in caz de defectare.Daca nu te descurci , apeleaza la vreun coleg de pe forumul asta ; nu de alta , dar la cat costa acumulatorii...

Editat de tinel
Link spre comentariu

Alea sunt in circuitul shuber al sursei, ep o sursa in comutatie are un traf choper cred .cate sute kohmi ...Cv de genul daca ai stii condesatorul se poate afla rezistenta da culorile nu se vad te uiti in scheme

post-189978-0-80266300-1424788161_thumb.png

Link spre comentariu

valoarea rezist. 0,1om,iar c10 nu se poate distinge ce valoare ar putea fi ,am pus 100nf, i-am refacut niste contacte imperfecte si acum ledul i-mi cofirma incarcarea prin acel licarit dar acumulatorut nici dupa 3sau 4 ore ramane neicarcat (adica 6,5v ramane ca la inceput) ,acum ma gandesc ca poate ar putea fi devina si starea acumulatorului cred ca-l abandonez ca m-am c-am saturat de el..

Link spre comentariu

A stat mult acumulatorul si e descarcat complet. Dai un spit de tensiune si il aduci la viata. De pe o baterie de masina sau un alimentator de 12volti 1 amper macar pui plusul si minusul normal la acumulator o sa flameze putin contavtul il lasi cateva secunde si cand il pui la incarvat ar trebui sa mearga. Bafta si scuZe la scris pe tableta scriu aiurea msTrebuie sa masori cu el pus la incarcat ce tensiune ai la lamele

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Revin cu ceva amanunte legate de acest incarcator.Initial spuneam la inceput ca incarcatorul incepea prin licarirea usoara a ledului sa uncarce dar nu era asa ptr. ca acumulatorul nu reusea sa se incarce. Am gasit un fir intrerupt  si ,acum inroducand acumulatorul  ledul se aprindea si se stingea asa cum defapt cred ca si trebuia ptr. incarcare ,dar dupa cateva secunde rezistenta cu pricina se arde .La icarcare acumulatoru i-a un curent prea mare arzand rezistenta .Am masurat majoritatea componentelor si n-am gasit nimic ars,fara schema este greu sa-mi dau seama.Pe net nu am gasit ,se mai poate face ceva?

Link spre comentariu

Să nu aibă ceva elemenți scurtcircuitați. Desfă cutia ce conține acumulatorii și verifică tensiunea la bornele fiecăruia, s-ar putea să găsești elemenți cu tensiune Zero. Aceia sunt duși și trebuie înlocuiți.Recent am avut de-a face cu un acumulator ce ardea încărcătorul în mod repetat, am găsit jumătate din elemenți scurtcircuitați intern.

Link spre comentariu

Este posibil si cum ziceti d-voastra ,punandu-l la un alimentator de 3a la 12v intradevar tensiunea scade in jurul valori  tensiuni valorii incarcatorului adica 9,4v.Nu stiu daca am sa reusesc sa-l desfac ptr. ca vad ca este foarte bine capsat, dar o sa incerc..

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări