Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare antena

Vizitator compelserv

Postări Recomandate

Vizitator compelserv

Buna  ziua.

Am cumparat o satatie Alan 78 Multi plus si as vrea sa stiu ce antena mi-ati recomanda pentru el.

Acum folosesc o antena president ML145 si nu sunt multumit de receptie cu combinatia asta.

Multumesc

Link spre comentariu
Vizitator compelserv

antena  e calibrata si verificata de doua persoane diferite. si eu la un sirio m-am gandit...

Am vazut doua antene care mi-au placut dupa detalii tehnice 1 este  MIDLAND X-TURBO CAMPER 27,  si Alan s9 .care ar fi mai bun?

X-turbo e din fibra de sticla dar e cam scurta la 114 cm....

Editat de compelserv
Link spre comentariu

Ma mir ca nu functioneaza bine acel ML-145. In mod normal, e o antena acceptabila. Esti sigur ca nu te-a pacalit propagarea? In timpul zilei, in ultima perioada a fost foarte frecvent propagare, cu zgomot mare la receptie, care poate induce in eroare. Incearca sa asculti pe o sosea circulata, seara dupa ora 18. Si, OBLIGATORIU antena trebuie acordata (si nu "calibrata", instrumente de masura se calibreaza, antenele se acordeaza) pe frecventa de lucru. Daca nu stii sau nu ai cu ce sa o acordezi, mergi la cineva care are reflectometru sau analizor de antena pentru aceasta operatiune. Acordul antenei se face tocmai cu acel surub, ridicand sau coborand tija antenei (pe care tu o numesti "spic").

Link spre comentariu
Vizitator compelserv

@dyogenes, antena nu mi-a placut de la bun inceput dar am zis ca staia este de vina ca cine mi-a verificat a zis ca statia nu mai scoate 4 wati ci mai putin. Atunci am luat statia asta alan 48 multi cu practic sute de canale ca are si RU in meniu selectabil. Si la asta m-am gandit ca nu este cel mai potrivita antena pentru statie. Statia o folosesc pe o dacie dokker ea este mai inalta decat o masina mica dar sa nu unfluenteze si asta antena. Am incercat statia si ziua si noaptea, normal noaptea era mai buna receptia ca nu este atata zgomot de fundal si interferente. Dar oricum eu asteptam sa am o receptie mult mai buna. daca dau squelch-ul prea sus sa nu am  zgomote nu aud doar pe cei care sunt aproape adica la aprox 5-8 metrii, daca dau squelch-ul mai jos am o gramada de zgomote dar aud pe altii clar si mai de departe.

Asta ma deranjeaza de combinatia asta cu antena si statie. Statia este noua, antena am desfacut-o si am vazut  ca e cam oxidat suportul de la magnet dar in rest nici un defect, bobina nu este intrerupta si contactele de lipitura sunt ok. Cu emisia insa nu am nici un fel de problema ma aud multi pe care eu nu le aud daca imi raspund...

Ce pot sa fac?

Link spre comentariu

5-8 metri ????!!!! Asta chiar nu e ok! Macar 1-2 Km trebuia sa ai receptie, indiferent cat de slaba ar fi statia sau antena. Poti incerca eventual sa ceri imprumut o antena care sigur merge de la un prieten sau chiar sa faci comparatie cu statia ta pe masina lui, sa vezi care sunt diferentele. Sau invers, sa ceri imprumut o antena care e buna si sa o pui pe masina si statia ta.

Daca treci prin Tg. Mures, te pot ajuta personal. Drum spre Baia Mare nu am in perioada urmatoare...

Link spre comentariu
Vizitator compelserv

Daca stiam ca esti din Tg-M te-as fi cautat. am fost acolo in data de 16 luna asta . Asta e data viitoare daca nu reusesc sa rezolv.

Dar tu ce parere ai de antenele din fibra de sticla? cum sunt? Mai bine o antena din fibra de 120 cm sau un Megavatt 4000 sau 5000?

Link spre comentariu

La antene, ca si in alte domenii, (nu spun care), cu cat e mai lunga cu atat e mai buna. Megawatt-urile sunt antene bune, doar ca sunt lungi si uneori incomode. Eu personal umblu cu o antena de 2m pe masina, dar se cam uita lumea dupa mine prin oras... :)). Nu sunt fan de antene din fibra...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări