Vizitator compelserv Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Buna ziua. Am cumparat o satatie Alan 78 Multi plus si as vrea sa stiu ce antena mi-ati recomanda pentru el. Acum folosesc o antena president ML145 si nu sunt multumit de receptie cu combinatia asta. Multumesc Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Ai masurat cu un reflectometru acea antena? Link spre comentariu
dragostalpau Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Ce treaba are nemultumirea la receptie cu masuratul cu reflectometrul ? Incearca ML145 de la sirio/midland sau megawatt 4000 de la sirio 1 Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 (editat) antena e calibrata si verificata de doua persoane diferite. si eu la un sirio m-am gandit... Am vazut doua antene care mi-au placut dupa detalii tehnice 1 este MIDLAND X-TURBO CAMPER 27, si Alan s9 .care ar fi mai bun? X-turbo e din fibra de sticla dar e cam scurta la 114 cm.... Editat Februarie 21, 2015 de compelserv Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 "Ce treaba are nemultumirea la receptie cu masuratul cu reflectometrul ?" Pai... are! De ce crezi ca antenele pentru banda de 10m merg prost la receptie pe 3,5 MHz si invers? Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Bun da cu asta nu m-am lamurit.... antenel cb sunt pe banda de 10M ? Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 @dyogenes sicare antena imi recomanzi la statia mea? antena mea de la president are spicul reglabil din surub are vreo importanta cat de mult e bagat inauntru? Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Pai, oricum trebuie sa reglezi SWR-ul, fara asta, pacat de emisie. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 23, 2015 Partajează Postat Februarie 23, 2015 Ma mir ca nu functioneaza bine acel ML-145. In mod normal, e o antena acceptabila. Esti sigur ca nu te-a pacalit propagarea? In timpul zilei, in ultima perioada a fost foarte frecvent propagare, cu zgomot mare la receptie, care poate induce in eroare. Incearca sa asculti pe o sosea circulata, seara dupa ora 18. Si, OBLIGATORIU antena trebuie acordata (si nu "calibrata", instrumente de masura se calibreaza, antenele se acordeaza) pe frecventa de lucru. Daca nu stii sau nu ai cu ce sa o acordezi, mergi la cineva care are reflectometru sau analizor de antena pentru aceasta operatiune. Acordul antenei se face tocmai cu acel surub, ridicand sau coborand tija antenei (pe care tu o numesti "spic"). Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 @dyogenes, antena nu mi-a placut de la bun inceput dar am zis ca staia este de vina ca cine mi-a verificat a zis ca statia nu mai scoate 4 wati ci mai putin. Atunci am luat statia asta alan 48 multi cu practic sute de canale ca are si RU in meniu selectabil. Si la asta m-am gandit ca nu este cel mai potrivita antena pentru statie. Statia o folosesc pe o dacie dokker ea este mai inalta decat o masina mica dar sa nu unfluenteze si asta antena. Am incercat statia si ziua si noaptea, normal noaptea era mai buna receptia ca nu este atata zgomot de fundal si interferente. Dar oricum eu asteptam sa am o receptie mult mai buna. daca dau squelch-ul prea sus sa nu am zgomote nu aud doar pe cei care sunt aproape adica la aprox 5-8 metrii, daca dau squelch-ul mai jos am o gramada de zgomote dar aud pe altii clar si mai de departe. Asta ma deranjeaza de combinatia asta cu antena si statie. Statia este noua, antena am desfacut-o si am vazut ca e cam oxidat suportul de la magnet dar in rest nici un defect, bobina nu este intrerupta si contactele de lipitura sunt ok. Cu emisia insa nu am nici un fel de problema ma aud multi pe care eu nu le aud daca imi raspund... Ce pot sa fac? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 5-8 metri ????!!!! Asta chiar nu e ok! Macar 1-2 Km trebuia sa ai receptie, indiferent cat de slaba ar fi statia sau antena. Poti incerca eventual sa ceri imprumut o antena care sigur merge de la un prieten sau chiar sa faci comparatie cu statia ta pe masina lui, sa vezi care sunt diferentele. Sau invers, sa ceri imprumut o antena care e buna si sa o pui pe masina si statia ta. Daca treci prin Tg. Mures, te pot ajuta personal. Drum spre Baia Mare nu am in perioada urmatoare... Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Martie 1, 2015 Partajează Postat Martie 1, 2015 Daca stiam ca esti din Tg-M te-as fi cautat. am fost acolo in data de 16 luna asta . Asta e data viitoare daca nu reusesc sa rezolv. Dar tu ce parere ai de antenele din fibra de sticla? cum sunt? Mai bine o antena din fibra de 120 cm sau un Megavatt 4000 sau 5000? Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 La antene, ca si in alte domenii, (nu spun care), cu cat e mai lunga cu atat e mai buna. Megawatt-urile sunt antene bune, doar ca sunt lungi si uneori incomode. Eu personal umblu cu o antena de 2m pe masina, dar se cam uita lumea dupa mine prin oras... ). Nu sunt fan de antene din fibra... Link spre comentariu
Vizitator compelserv Postat Martie 2, 2015 Partajează Postat Martie 2, 2015 Tuce antena ai si ce statie? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum