Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

defect tv lcd samsung le 23r86bd

ionutz1985

Postări Recomandate

• Răspunsuri 36
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• ionutz1985

12

• dan cod

4

• Florinel TV

4

• ovidiuiosif

3

Cum bine au menționat și alți colegi, problema e la tensiunea 5V de stby generată de componentele încercuite mai sus!

Controlați dacă ajung 300V pe pinii 5,6,7,8 ai VIPer și pe pinul 4 al acestuia tensiunea VDD. Dacă tensiunea mare ajunge iar cea pe pin 4 nu, controlați dioda zener 30V (smd DZB803) dacă nu cumva e în scurt iar dacă e ok, înlocuiți condi CB802 22micro!

Dacă tot nu merge și nu găsiți nicio anomalie în jur, schimbați integratul VIPer, așa cum vi-a fost indicat și de un alt coleg!

Baftă!

post-224894-0-38243200-1424600173_thumb.jpg

Link spre comentariu

Am si eu aceeasi problema la un tv identic si am gasit scurt circuit pe tensiunea de 5v fata de masa.Asa ca verificati fata de masa pinii de 3,3v si 5v de pe placa digitala,si s-ar putea sa aveti o surpriza neplacuta.Am muncit o gramada sa repar sursa apoi am descoperit surpriza.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

bine multumim. sa remediat defectu am schimbat dioda zener cu una classica si tv-ul functioneaza in mod normal . sanatate multa si nu mai bine va doresc.

Link spre comentariu

bine multumim. sa remediat defectu am schimbat dioda zener cu una classica si tv-ul functioneaza in mod normal . sanatate multa si nu mai bine va doresc.

Felicitări!

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

revin cu classicu defect la acest tv.am schimbat si sircuitul F9222L, si tot asa face se restarteaza la 10sec dupa care functioneaza normal si repeta restartarea la 10sec si tot asa. mai datim o indrumare niste idei multumim.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări