Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SAL AHX 3040

bogdan_2006

Postări Recomandate

SAL AHX 3040=SAL AHX 3040=SAL AHX 3040 Ce imi puteti spune de acest difuzor? Ce ar merge pt. el? bass reflex sau band pass??Music power /W 150Power rating / W 100Impedance / Ω 4Free air resonance / Hz 24Max. frequency range / Hz 30-2000Rec. crossover freq. (fmax.) / Hz 1700SPL (1W/1m) / dB 90Voice coil diameter / inch 2Voice coil former / ALUMembran KEVLARMagnet weight / 40RDC DC resistance / Ω 3,7Eff. cone area / cm2 530,0Me Mech. Q factor / Qms 4,30Electr. Q factor / Qes 0,44Total Q factor / Qts 0,40VAS / l 202,93Moving mass / g 87,24Mech. resistance / kg/s 3,30Suspension compl. / mm/N 0,51Force factor / Tm 10,05Voice coil induct. / L / mH 3,85Dimension / mm 304Mounting cutout / mm 280ps: are cineva si vreo poza cu vederea din fata?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• bogdan_2006

9

• radue

6

• CBI

5

• neinvins

1

Top autori în acest subiect

Dupa parametrii este cam la limita intre cutia inchisa si basreflex...Ai putea sa incerci cu o cutie inchisa si dupa aceea,d aca nu-ti palce s-o transformi intr-un basreflex. Volum net interior 60-70 L.

Link spre comentariu

i-am facut test in winisd si mi-a dat un volum de 90L pt incinta inchisa si de 200L pentru bass reflex(vented)ps: de abia acuma mi-am dat seama cum functioneaza programul.

Link spre comentariu

Si sper ca nu i-ai dat ca programul sa calculeze el incinta recomandata nu ?Nu de alta dar pt un dif de 12" o cutie bassreflex de 200 L e mult prea mult nu ti se pare ? Pt 12" max 70-80 L.... :yawinkle:

Link spre comentariu

Merge si pana la 150L :smt005 vezi la VTP,dar nu cu SAL-uri si in nici un caz fara fono(sau cu filtru trece-jos ,cat mai jos ) :smt003

Eu am avut ascultat SAL sbx de 12'',nu am detinut decat de 8'',si nu mi-a placut deloc .SPL FFF miccc,lenea la ea acasa,fara pic de kick si prezenta,doar huruiala,sub 40Hz belea mare,numai distorsuni,armonici si zgomotul de haraiala din bobina la xmax >2mm.Ele cica ar merge bine in compresie datorita qts-ului si qes-ului.Eu zic ca la 2 bete cat e unu merg cel mai bine aruncate(sau necumparate).Fac presiune in casa ,puterea nu o mai discut ca e suficint sa te doara capul,aici ma refer doar la SQ.

Nu am acum parametrii la ele sa-ti zic un volum,ideea e ca volumul se regleaza din simulator,NICIOADATA nu se ia de buna valoarea default pe care o sugereaza,ca sa nu mai spun ca parametrii variaza la greu fata de cei din catalog,eu am patit-o ,se observa inca de la manopera,diferenta vopselelor,lacurilor ,centrarii ,rezistenta suspensiilor la impingerea cu mana etc etc.Pt mono merge,in schimb la stereo e greu sa alegi 2 aprox la fel,mai ales la tw unde imediat se observa tonalitati difertite.

Deci nu te calici sa faci cine stie ce sifoniere de 150-200L ca iti arata simulatorul ca pierzi tranzientii ,pe care si asa ii duce lipsa de la mama lui,si o sa obtii un bas horror,de invidiat :smt003

Un max 60-70L eu zic ca e suficient si sa ai grija sa pui portul cu diam mai mare sa nu auzi frecarea aerului cu peretii lui(max 24 in simulator).La fel urmareste si GD-ul in simulator sa nu-ti depasesca 20-25ms la o anumita frecv,de obicei la rezonanta ,sub 30-35hz nu mai intereseaza

Am gasit asta la ei pe site(vezi la sal.hu ca au si in engleza,au si brosura)

http://213.163.44.150/jsp/folap.jsp?old ... &cikk=3080

Cred ca este o greseala,seria ahx are membrana alba(cum e in brosura)

Cat despre putere,macar sunt cinstiti,cred.Acolo scrie 150 putere muzicala,deci cam 70-80w Pnom,ca este pt sub si nu intereseaza puterea la 1k,nu ca ar urca pana acolo(vezi Le)

Am simulat si eu si ai dreptate da 95L la inchisa pt un Qtc de 0,71 si 196L la vented acordat la 24 cu F3 la 24 si un gd max de 26ms la 23Hz si de 8ms la 40Hz :partyman: :smt005 scula frate.E clar ca parametrii sunt pusi din burta sa dea bine la simulator.Mai incearca si cu winisd alpha,bassbox sau unibox,ca asta beta e prea simplut .Eu zic sa faci ceva inchis ca parametrii sunt haotici ,uita de bandpass.

Link spre comentariu

Deci,in primul rand,eu sunt student in anul4 ,poate de aceeasi varsta cu tine,nu-i nevoie de 'ziceti'.Pe de alta parte,mai sus am zis ca seria sbx am ascultat/detinut.Nu pot sa-ti recomand nimic,decat daca nu l-ai cumparat sa n-o faci.Diferente mari intre ele la sunet nu-i,au cam aceleasi sasiuri de tabla ambutisata si acelasi magnet,care am impresia ca este acelasi si la cele de dimensiuni mai mici,nu numai intre modele de aceleasi marimi.Diferenta intre ele este doar materialul membranei(kevlar,plastic de diferite culori).Eu zic sa te indrepti spre ceva auto,pe compresie,volum rezultat iese mic pt casa si au si atac bunicel.Ca recomandara nu stiu ce sa-ti spun,din ce zic baietii pe aici ar fi bune ground zero,nu stiu ce sa-ti recomand pt ca nu am asculat si ce am vazut pe la masini era mai mult bubuiala decat toba sau alte instrumente.Cele auto merg bine in compresie in casa pt sound quality.Altceva nu stiu sa-ti mai zic ,mai cauta pe aici,are Vasile(http://www.hiend.ro) visatoane si beyma(e un model cam la 2 bete si ceva de 12") dar daca ti se par scumpe mergi pe cele auto.Pt. sub e bine sa-ti iei unul de minim 10" max 15" in casa.

Daca ai ocazia sa asculti ceva facut ar fi mai bine.In rest nu te grabi sa dai fuga sa-ti iei ceva ,mai ales chinezesc,ca in timp o sa observi ca nu-s bune de nimic si o sa incepi sa inghiti in sec,chiar daca esti incepator.Da-i un tel lui Vasile si vezi ce iti poate oferi si el ca stie cum este bine daca vrei sa rezolvi treaba mai repede.

Salut

Link spre comentariu

@CBI dar tu de ce ai impresia ca a vorbit numai cu tine ? Nu de alta dar si eu mi-am dat cateva pareri pe aici, deci poate se referea la amandoi, si atunci a folosit la plurarl, dar din moment ce este un forum, s-a adresat tutror celor care sunt interesati de acest subiect. :axe: Te-ai cam obsinuit cu sunetul difuzoarelor pro, nu ? Parca celelalate cu au nici spl si nici forta nu ?Spune ce limita ai la buzunar, si caut ceva ce sa-ti recoamnd, daca gasesc.

Link spre comentariu

Deci,in primul rand,eu sunt student in anul4 ,poate de aceeasi varsta cu tine,nu-i nevoie de 'ziceti'.Pe de alta parte,mai sus am zis ca seria sbx am ascultat/detinut.Nu pot sa-ti recomand nimic,decat daca nu l-ai cumparat sa n-o faci.Diferente mari intre ele la sunet nu-i,au cam aceleasi sasiuri de tabla ambutisata si acelasi magnet,care am impresia ca este acelasi si la cele de dimensiuni mai mici,nu numai intre modele de aceleasi marimi.Diferenta intre ele este doar materialul membranei(kevlar,plastic de diferite culori).Eu zic sa te indrepti spre ceva auto,pe compresie,volum rezultat iese mic pt casa si au si atac bunicel.Ca recomandara nu stiu ce sa-ti spun,din ce zic baietii pe aici ar fi bune ground zero,nu stiu ce sa-ti recomand pt ca nu am asculat si ce am vazut pe la masini era mai mult bubuiala decat toba sau alte instrumente.Cele auto merg bine in compresie in casa pt sound quality.Altceva nu stiu sa-ti mai zic ,mai cauta pe aici,are Vasile(http://www.hiend.ro) visatoane si beyma(e un model cam la 2 bete si ceva de 12") dar daca ti se par scumpe mergi pe cele auto.Pt. sub e bine sa-ti iei unul de minim 10" max 15" in casa.Daca ai ocazia sa asculti ceva facut ar fi mai bine.In rest nu te grabi sa dai fuga sa-ti iei ceva ,mai ales chinezesc,ca in timp o sa observi ca nu-s bune de nimic si o sa incepi sa inghiti in sec,chiar daca esti incepator.Da-i un tel lui Vasile si vezi ce iti poate oferi si el ca stie cum este bine daca vrei sa rezolvi treaba mai repede.Salut

ca sa nu mai patesc cum s-a intamplat acu ceva timp in urma, intai ma documentez vad ce e rentabil si k sunet si k pret ca sa exemplific atasez o poza cu un sub facut de mine care cand am dat cu 80W in el a inceput sa pocneasca la maxim chiar daca la putere mica inca functioneaza foarte bine am fost si la o reprezentanta sal si am intrebat si acolo de ce sunt in stare difuzoarele astea si chiar mi-au facut o proba cu ambele modele si se auzeau destul de bine, chiar foarte bine acuma daca tu stai bine financiar nu ai decat sa-ti cumperi ce difuzor vrei si la ce pret vrei (fara suparare) ground-zero sau altceva si inca ceva: cand am pus acest post am cautat varianta ahx si nu am gasit nimic, insa daca cauti si tu dar varianta sbx (care am gasit-o pana la urma) sa vezi un sub chiar facut cu el si nu se vorbeau chiar asa de rau de ele
Link spre comentariu

CBI poate ai dreptate poate nu, oricum nu sunt in masura ca sa-ti dau un raspun, dar cand esti student nu prea ai posibilitati ca sa-ti faci ceva profesional ca sa zic asa, si plus de asta eu am inceput cu partea de audio in urma cu 3 ani, dar abia acuma am inceput sa realizez ceva de care sa fiu mandru chiar daca nu sunt foarte scumpe sau produse de cine-stie ce firma "pompoasa". cand o sa am posibilitati materiale mai mari fata de acuma, poate, sau mai bine zis, sigur am sa realizez ceva de care sa fie mandri si "vecinii", si mai ales eu. pana una alta ma rezum la proiecte care nu necesita prea mult timp sau prea multe finante, si plus de asta forumul este pentru a te documenta, intreba si informa. poti sa pui si o mie de intrebari sau chiar mai multe si sa nu realizezi nimic, mai ales cand esti incepator, asa cum am spus si mai devreme, scopu de a te informa. si inca ceva: daca erai atent la imaginea postata de mine observai k nu am prea mari pretentii in ceea ce inseamna difuzoare, bine vreau totusi sa se auda bine, in fond nu cred k o sa auda mai rau fata de ce am eu acuma, si ce e rau in faptu k poate vreau si eu sa experimentez ceva. oricum difuzorul mi l-am cumparat asa k nu mai are rost sa imi raspundeti la intrebari, mi-au fost de ajuns primele raspunsuri postate. si cu acestea fiind spuse, am terminat. bafta la toti.

Link spre comentariu

Eu sunt 101% sigur ca am ,am adus pe multi pe calea cea dreapta,am si eu prieteni cu cunostinte mai insuficiente ca sa zic asa,care au frecventat toata viata lor magazine gen domo,altex,cu tot felul de nenorociri,de la 2.0 pana la 7.1 si care au ramas paralizati la auditii.Crede-ma ca urechea nu inseala,cat de neinitiata ar fi.

Si ca sa nu fiu offtopic din nou,in caz ca nu ti-ai luat sal-uri sau alte nenorociri deja,vezi poate iti ajung banii sa incerci ceva din cele de mai jos,ca am impresia ca tu vrei sa-ti faci un subwoofer ,nu boxe.In caz ca ti-a picat cu tronc pe SAL,eu zic sa iti iei gandul de la ei ca nu merita nici privite acele difuzoare,asta daca vedeai unul iti dadeai seama singur.

In rest bafta si tie ca o sa ai nevoie si spor la treaba

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=563

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... cts_id=391

http://www.hi-end.ro/product_info.php?c ... ucts_id=58

Aaaa scuze nu am observat ca ti l-ai luat deja.Nu mai conteaza ce am zis, nu-l mai pot sterge => Bafta (o sa vezi ca socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ,in sensul ca ce ai ascultat acolo la magazin s-ar putea sa nu mai fie acealsi lucru pe care o sa-l faci tu,din multe motive,si sunt de parere ca nu este departe de BM-ul acela,poate...ai noroc)

Link spre comentariu

Daca vrei il poti modifica macar incerc ceva ce costa nu foarte mult si mai stii poate mie o sa-mi placa cum se aude, iar ala audio pica am nevoie de 8 ohmi te rog citeste mai atent ce am postat mai devreme si mam mai contrazis eu o data cu cineva si pana am avut dreptate intrebarea principala a mea ce parere aveti de.......???? in orice caz poti sa dormi linitit k nu am sa raman numai la acest difuzor sau la acestea pe care le mai am si pe acasa si mie imi place sa experimentez

Link spre comentariu

cbi .. tot respectul pt tine .. daca esti asa de "evoluat" in domeniu ..ai perfecta dreptate in ceea ce zici .... nu te pot contrazice ....dar in ceea ce priveste un incepator, fara nici cele mai mici pretentii, cu max 2 mil in buzunar care vrea sa isi faca 2 boxe .. cum ii recomanzi tu visatoane de 4 mil? nu iteleg ... daca nu au bani oamnenii .. si nu ii trebiue decat pt auditii personale ... se multumeste cu ce are (sal este cu multe clase peste ce gasesti in domo,altex,etc).eu am progresat de la SAL spa3040 ... la electrovoice pro-line ..stiu ce inseamna diferentele intre difuzoare .. dar daca nu ai posibilitati, nu ai ce face.. trebiue sa stii cat e plapuma si cat te poti intinde ..nu o lua ca pe o critica ... mai degraba o remarca constructiva :smt004

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări