mikee Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Buna seara, A facut cineva o modernizare electrica-electronica de umplere-golire a rezervorului de apa de la wc ? Ma gandesc la o electrovalva,un senzor de preaplin,buton comanda golire rezervor. Sper ca am fost destul de explicit,rog ceva sfaturi si chiar o realizare practica la nivel de amator electronist. Cu multumiri anticipate. Link spre comentariu
lorik199 Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Se poate face destul de simplu, intrebarea e de ce? Pt alimentarea cu apa folosesti un senzor de umiditate si o electrovalva, pt golire folosesti un servomotor si un temporizator, metoda de actionare a temporizatorului o gasesti tu Link spre comentariu
Ionut Remus Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Eu as zice mai bine un senzor de debit, un fel de sonda de benzina din rezervor, dar ceva oarecum mai precis, darcrecca ar functiona si o bila metalica de aluminiu goala in interior cu un conductor izolat bine iar pe capac selipeste fie ceva tablita de aluminiu fie inox ca si senzor. Electrovalve ai de unde alege.... Comanda o faci cu releu si un 555 care ii folosesti temporizarea....si gata!!! Ca si inbunatatire te poti juca si cu un senzor de prezenta....ca atunci cand te ridici de pe "tron" sa nu mai trebuiasca tu sa golesti rezervorul. Ca o a doua sugestie poate fi o bariera laser in locul senzorului de prezenta Link spre comentariu
v67 Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Daca vreti sa pastrati bazinul wc eu am urmatoare varianta senzor conductibil (releu de nivel)comanda electrovalva umplere oalta electrovalva pentru golire comandata de un buton (sau comanda vocala) Alta varianta fara bazin - o electrovalva pentru admisie apa vas wc conducta cu diametru egal cu intrare in vas wc presostat pompa vas expansiune(cu perna aer) in acest caz bazinul dispare ,o parte a instalatiei poate fi intr-o camera tehnica Daca ideea este acceptata se poate perfectiona Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 (editat) Pt a nu mai deschide o discutie aproape identica... In incercarea de a reduce consumul de apa,as dori sa incerc recuperarea apei de la chiuveta si folosirea la vasul de wc folosind o pompa de evacuare pt masina de spalat... Intrebarea mea,este:poate fi folosit un releu reed pt comanda directa a pompei?Intentionez sa folosesc un miniplutitor ce are incorporat un magnet. Aveti oarece idei vis-a-vis de colectarea,filtrarea apei ...? ps. chiar daca lucrez cu ...apa de f multi ani,orice idee este binevenita... Editat Iulie 6, 2015 de gcom61 Link spre comentariu
Electronicserver Postat Iulie 6, 2015 Partajează Postat Iulie 6, 2015 Nu poti sa folosesti un releu reed pt actionarea directa a pompei. Link spre comentariu
gcom61 Postat Iulie 7, 2015 Partajează Postat Iulie 7, 2015 Se pare totusi,ca sunt relee reed ,ca rezista la 1A curent...Ideea ar fi sa nu complic automatizarea cu releul-releului... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum