Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

automatizare apa rezervor WC

mikee

Postări Recomandate

Buna seara,

A facut cineva o modernizare electrica-electronica de umplere-golire a rezervorului de apa de la wc ?

Ma gandesc la o electrovalva,un senzor de preaplin,buton comanda golire rezervor.

Sper ca am fost destul de explicit,rog ceva sfaturi si chiar o realizare practica la nivel de amator electronist.

Cu multumiri anticipate.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gcom61

2

• lorik199

1

• mikee

1

• Ionut Remus

1

Top autori în acest subiect

Se poate face destul de simplu, intrebarea e de ce?

Pt alimentarea cu apa folosesti un senzor de umiditate si o electrovalva, pt golire folosesti un servomotor si un temporizator, metoda de actionare a temporizatorului o gasesti tu

Link spre comentariu

Eu as zice mai bine un senzor de debit, un fel de sonda de benzina din rezervor, dar ceva oarecum mai precis, darcrecca ar functiona si o bila metalica de aluminiu goala in interior cu un conductor izolat bine iar pe capac selipeste fie ceva tablita de aluminiu fie inox ca si senzor.

Electrovalve ai de unde alege....

Comanda o faci cu releu si un 555 care ii folosesti temporizarea....si gata!!!

Ca si inbunatatire te poti juca si cu un senzor de prezenta....ca atunci cand te ridici de pe "tron" sa nu  mai trebuiasca tu sa golesti rezervorul. Ca o a doua sugestie poate fi o bariera laser in locul senzorului de prezenta :rade:

Link spre comentariu

Daca vreti sa pastrati bazinul wc  eu am urmatoare varianta

senzor conductibil (releu de nivel)comanda electrovalva umplere oalta electrovalva  pentru golire  comandata de un buton (sau comanda vocala)

Alta varianta fara bazin -    o electrovalva  pentru admisie apa vas  wc conducta cu diametru egal cu intrare in vas wc presostat pompa vas expansiune(cu perna aer)    in acest caz bazinul dispare  ,o parte a instalatiei poate fi intr-o camera tehnica

Daca ideea este acceptata se poate perfectiona

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...

Pt a nu mai deschide o discutie aproape identica...

In incercarea de a reduce consumul de apa,as dori sa incerc recuperarea apei de la chiuveta si folosirea la vasul de wc folosind o pompa de evacuare pt masina de spalat...

Intrebarea mea,este:poate fi folosit un releu reed pt comanda directa a pompei?Intentionez sa folosesc un miniplutitor ce are incorporat un magnet.

Aveti oarece idei vis-a-vis de colectarea,filtrarea apei ...?

ps. chiar daca lucrez cu ...apa de f multi ani,orice idee este binevenita...

Editat de gcom61
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări