Vizitator danutwilly Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Am si eu o problema si nu stiu de ce se intampla asa. Pe scurt: doua led-uri verzi cu tensiunea de deschidere 1.75 v legate inseriate la o tensiune de 3v (CR 2032). Led-urile nu se aprind. Din conexiunea celor doua led-uri leg o rezistenta de 1k la iesirea GPIO.0 a unui PIC 12f629 alimentat la aceeasi baterie si configurat ca intrare impedanta inalta fara rezistenta de pull-up activa. Led-ul care este legat catre masa se aprinde. Poate sa ma lamureasca cineva de ce? V-as fi tare recunoscator. Link spre comentariu
masterpic77 Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Vezi ca la POR , GP0,GP1 sunt intrari analogice pentru comparator, ai dezactivat comparatorul (setat pinii ca digitali) ? CMCON=0x07 Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Da Le folosesc pe ambele GPIO 0 si 1 si ca iesiri digitale si functioneaza, daca nu as fi inhibat comparatorul nu ar fi functionat. Am cautat solutia asta pentru a aprinde independent doua led-uri pe acelasi pin si a le stinge pe ambele punand pinii ca intrare I/O . Am masurat intre timp curentul care se scurge spre masa prin led, este de 0,055 mA ceea ce ar corespunde unei rezistente echivalente prin PIC de 22k. Este extrem de curios pentru ca se intampla atat pe GPIO 0 cat si pe 1 Link spre comentariu
sofian Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 deconecteaza ledurile si masoara pe GPIO si vezi ce tensiune ai daca ai 3v inseamna ca este activat PullUp Link spre comentariu
Vizitator danutwilly Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 (editat) Intr-adevar am 3v. Intrebarea este de ce sunt activate in conditiile in care in WPU 0 si 1 am 0. Verificat in simulator. Ce este si mai curios ca pe GPIO 2 unde am buton si este activat pull-up am 0 v si programul bucleza ca si cum butonul ar fi tot timpul apasat. Am pus in 1 GPPU din OPTION_REG si pe buton o rezistenta externa si s-au stins si led-urile. Sa ziem ca am rezolvat problema dar tot nu mi se pare ca functioneaza normal Editat Februarie 20, 2015 de danutwilly Link spre comentariu
core Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 GPPU: GPIO Pull-up Enable bit 1 = GPIO pull-ups are disabled 0 = GPIO pull-ups are enabled by individual port latch values daca iti merge cu 1, e normal, ca bitul are valoare negata. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum