Vizitator Radu-Mihail Giurgiteanu Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Pentru cei care considera ca este distractiv sa te joci cu un brat robotic, vreau sa fac un astfel de brat care sa fie in masura sa retina posturi si miscari si care sa fie dotat cu o camera web cu care sa poate citi afisaje, detecta miscare si localiza obiecte. Intentionez sa fac totul open source in speranta ca la un moment dat vor fi mai multi care sa ne jucam cu el si vom putea face schimb de experiente. Ceea ce tine de software, inclusiv ceea ce tine de Computer Vision, pot progama eu. Pe partea de electronica, desi nu am experienta, din investigatiile mele rezulta ca ar fi posibil ca un servomotor sa comunice pozitia (posibil si alte tipuri de motoare). Daca aceasta informatie ajunge la un calculator (ex: un Raspberry Pi), inseamna ca se vor putea invata (salva intr-o baza de date) posturi si miscari. Pe partea de mecanica, cred ca ar fi suficient ca bratul sa poata muta obiecte de 1-2kg (la o lungime a bratului undeva intre 40 si 70cm), dar nu sunt in masura sa calculez ce forte trebuie sa aiba motoarele, la ce forte trebuie sa rezite rotile dintate si asa mai departe. Am gasit insa servomotoare cu forte de torsiune de 30-40kg.cm si un fel de “cutii de viteze” care ar mari semnificativ fortele disponibile. Am nevoie de ajutor pentru a alege solutiile tehice potrivite si pentru a le pune in practica. In momentul de fata nu am nicio preferinta legata de putere, AC/DC etc dar as prefera ca in cele din urma bratul sa contina componente pe care oricine sa si le poata comanda de pe site-urile specializate si pentru care, eventual, sa nu mai fie necesare alte ajustari. As vrea ca intr-un final orice hobist sa poata intra pe un site si sa isi descarce gratuit: software-ul, schemele de CNC/3D printing, lista cu componente electronice necesare, instructiunile de montare si sa inceapa joaca. Este cineva interesat de acest proiect? Link spre comentariu
nibi Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Arexx Mini-Roboterarm RA2-MINI -poti exersa direct pe un proiect deja realizat.(nu e chiar ce vrei tu ca si forta,nu are encoder,nu are camera dar poate repeta o miscare invatata).Kit ul contine toate componentele si softul necesar. Link spre comentariu
belasajgo Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Da, este distractiv sa te joci cu un brat robotic. Si eu m-am jucat mai demult cu asa ceva: https://www.youtube.com/watch?v=yp8jD6YPTlQ Link spre comentariu
Vizitator flueras Postat Martie 23, 2015 Partajează Postat Martie 23, 2015 Acesta este robotul meu cu structura paralela de tip delta. Am folosit 3 servomotoare si arduino uno ca sa le comand. https://www.facebook.com/video.php?v=459196907448810&l=8086177900754559726 Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum