Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

WDT nu functioneaza la PIC18F2320 ?

bobtech

Postări Recomandate

am urmatorul cod care ruleaza pe un PIC18F2320:

LIST P=18F2320, R=HEX	include  "P18F2320.INC"		CONFIG  IESO=OFF, FSCM=OFF, OSC=HS 	CONFIG  PWRT=ON, BOR=ON, BORV=45 	CONFIG  WDT=ON, WDTPS=128 	CONFIG  MCLRE=ON, PBAD=DIG, CCP2MX=C1 	CONFIG  DEBUG=OFF, LVP=OFF, STVR=ON	CONFIG  CP0=ON, CP1=ON, CP2=ON, CP3=ON    	CONFIG  CPB=ON, CPD=OFF    	CONFIG  WRT0=ON,WRT1=OFF, WRT2=OFF, WRT3=OFF    	CONFIG  WRTC=OFF, WRTB=ON, WRTD=OFF    	CONFIG  EBTR0=OFF, EBTR1=OFF, EBTR2=OFF, EBTR3=OFF   	CONFIG  EBTRB=ON        ORG     0	call	IO_Init		bsf	WDTCON,SWDTEN		;enable WatchDog Timer	clrwdt				;clear watchdog timer	bsf	PORTC,00		;toggle pin	bcf	PORTC,00			bucla		bra	bucla	END

conform programului de mai sus, m-as astepta ca WDT sa genereze reset dupa 128*4ms=512ms, dar nu se genereaza WDT reset.

aveti vreo idee ? e corect codul ? o fi pic-ul defect ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• sofian

2

• bobtech

2

• vsurducan

2

Nu sunt familiarizat cu PIC18F2320 si de aceea nu inteleg cum o sa va dati seama din acest program ca WDT-ul lucreaza sau nu atat timp cat nu se executa nimic in bucla. Dupa startarera WDT pulsul pe pinul C0 este atat de scurt ca nu se vede pe osciloscop, este greu de prins chiar pe unul cu memorie.Nu-mi dau seama daca ati configurat corect CONFIG_2H, se pare ca nu, pentru ca WDT trebuie sa fie disabled ca sa puteti controla din SWDTEN(DS35995 pagina239 si pagina246).cele bune si succes,

Link spre comentariu

@vsurducanam incercat sa simplific putin codul, ca sa fie mai usor de inteles. programul se termina cu o bucla infinita, in care WDT-ul ar trebui sa genereze reset. in programul cu care am testat de fapt, durata cat C0 ramane intr-o stare, e de cateva zeci de ms, si poate ar putea fi vazuta pe osciloscop.am setat si SWDTEN si WDT ca sa fiu sigur ca e setat, era suficient doar unul din cele 2. @sofiansa inteleg ca ai tesat codul de mai sus si pe C0 apare un impuls la fiecare 512ms ?

Link spre comentariu

sigur ca l-am testatimpulsul ala nu o sa il vezi pe osciloscop ptr ca dureaza 200nS la 20Mhzsau daca ai osciloscop cu memorie sau cu declansare externasau faci asa :movlw 0x01xorwf PORTC,f

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator nea_Gogu_ingineru

Mai trebuie sa scrii ceva la cod. Vezi in datasheet. Mai toate pic18-urile au wdt setabil. Va reamintesc ca resetul wdt e simulat de MPLAB.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări