Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

temporizator

iulian_2233

Postări Recomandate

Revenind a schema cu 4060 in discutia aceea de pe soft peia cineva spunea ca ar fi preferat un cd4013 in locul lui 4029 dar nu spune si cum lar folosi in locul lui 4029 .Ideea este ca nu am ace 4029 prin piesele mele si totusi as vrea sa incerc acest montaj .In legatura cu microcontrolerul dupa ce iau legatura cu pop_ady44 voi vedea ce si cum 

Link spre comentariu

Revenind a schema cu 4060 in discutia aceea de pe soft peia cineva spunea ca ar fi preferat un cd4013 in locul lui 4029

4013 contine doua bistabile D, si la fiecare impuls de ceas(tact) isi schimba starea pe cele doua iesiri Q si Q negat, daca este configurat asa.post-176697-0-03041000-1424802507_thumb.jpg

Editat de miron1947
Link spre comentariu

Dl Miron, nu cred ca merita efortul sa-l luminati, caci a raspuns obraznic la adresa celor care au incercat sa-l ajute, (cica schema aia "secreta" e amarata; pai daca e amarata de ce nu si-o face singur)? Nenea Iancu ar fi zis ceva de magar fara manere...

A aruncat aci o sch de rahat de pe softpedia a unui moderator sucit de acolo, dar nu le-a inteles pe urmatoarele, mai inteligente, pentru ca rezolvau aceeasi problema cu mai putine componente. Si mai tehnic. Si daca nu le-a inteles le-a ignorat.

Trimiteri i-am dat si eu pe acest topic, dar n-a raspuns nici cu mersi, nici cu sictir, el asteapta ceva mura-n gura, adica muietii-s posmagii?

Va rezolva probabil cu cei care confunda acest gen de topic cu bazarul, adica, "este proiectu omului si nu ti-l pot da asa moca este pe bani ", de parca solutiile noastre (ale celor care mancam pe paine timerele digitale gen 4060) n-au calitatea de a fi "proiectuu omului"...

Link spre comentariu

domnule m2006 miai dat niste trimiteri la niste  scheme si discutii care nu aveau nici o legatura cu ceea ce vreau eu de la acest timer de aceea nutiam dat nici o multumire daramite vreun sictir Si daca te  consideri unu care mananca pe paine aceste timere digitale cu cd4060 macar dadeai o schema functionala si care sa faca ceea ce am cerut eu in primul post.Deci magarul care consideri dumneata ca sunt eu am impresia ca esti dumneata mai ales ca nu intelegi care este rolul acestui forum .Iar daca simpla mea cerere tea deranjat in strafundul inteligentei dumitale te rog sa iti iei offtopicul de pe topicul meu

daca te uitai mai bine dumneata mai trimis pe un blog unde se foloseste cd4040 iar eu am cd 4060 

Editat de iulian_2233
Link spre comentariu

Deci magarul care consideri dumneata ca sunt eu am impresia ca esti dumneata

Eu cred ca macar Dvs, ar trebuii sa va revizuiti exprimarea, ca sa nu degenereze discutia.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

va dati seama ca nu o a mai dau curs acestor genuri de discutii care sunt oftopic si plus ca nu sunt nici constructive macar.revenind la timerul cu aceste cdb-uri mai am de desenat la schema maine sau macar poimaine in functi de timp sa revin cu o variantade  cablaj 

Link spre comentariu

Buna seara Suze ca nu am mai postat nimic aici dar lipsa de tmp si venirea primaverii isi spun cuvantul .Am schitat o schema la temporizatorul in discutie din ceea ce am inteles din cele spuse de dl miron insa as vrea sa stiu daca este ok

Editat de iulian_2233
Link spre comentariu

1)Nu vad rostul utilizarii a doua relee pentru fiecare sens.

2)Nu se conecteaza Q si Q impreuna(se anuleaza reciproc).

3)Pinul D(data) este permanent la GND, deci la intrarea de date avand permanent 0, lnu isi va schimba starea.si in plus nu vad unde se conecteaza terminalul notat cu 10 (de la led).

Cred ca mai convenabila era amplasarea limitatorilor post-176697-0-79248900-1425388732_thumb.jpg langa motor(nu pe placa), contactele inchis/deschis, fiind inlocuite cu tranzistorii Dvs.

Editat de miron1947
Link spre comentariu

tot citesc ca nu trebuie 2 relee pentru inversarea sensului 

intreabarea este ;Cum il opriti ?

pentru ca in momentu in care ajunge in cap de cursa, el trebe oprit ,nu intors sensul automat ,el trebe sa stea acolo dupa plac ,6-12 ore find vorba de incubator ,nu de o automatizare dute vino ca nu trebuiesc leganate sa eclozeze (scuze gluma on topic )

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări