Vizitator danyy_d Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 pot transforma curentul continu in curent alternativ la o baterie de dacie daca da cu ce? Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 cu un invertor Ac-Dc de la 12Vcc la . . . VacSe gaseste in comert de cumparat, sau poti sa iti faci tu, daca ai cunostinte avansate de surse in comutatie. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Depinde la ce-ti trebuie acel curent alternativ. Link spre comentariu
Vizitator danyy_d Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 Depinde la ce-ti trebuie acel curent alternativ.imi trebuie ca sa pot monta o placuta cu 9 led-uri pe automobil la baterie, problema e ca acea placuta nu merge decat la curent alternativ [ledurile sunt legate in serie]. Link spre comentariu
Vizitator danyy_d Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 si cam unde pot gasi acest invertor Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 19, 2007 Partajează Postat Ianuarie 19, 2007 aratane si noua acea placuta, fa o poza sau pune o schema ca e ceva ciudat cu ledurile tale in serie ce nu merg alimentate decat la tensiune alternativa :rolleyes: Link spre comentariu
Vizitator danyy_d Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 este o placuta facuta acasa de mine dupa idea unuia > se iau intre 6 si 9 leduri de la banalele brichete ,se leaga in serie si se alimenetaza cu curent>asa am facut si eu ,am luat 9 leduri si le-am legat unul de celalalt .Problema este ca daca le alimentez cu un transformator se aprind iar daca pun puntea redresoare nu se mai aprind.{ledurile la brichete sunt legate +/- . eu am legat la fel + cu - cu+ cu-..... .....+cu-}ceva idei ? daca se poate Link spre comentariu
ionut20 Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 pt leduri iti trebui in cel mai banal caz doar un rezistor de limitare a curentului prin led. Iar daca vrei ceva mai complicat, un generator de curent constant. Pt masina cea mai simpla metoda de conectare pt o dimensiunea redusa, e conectarea in serie cu fiecare led a unui rezistor de 1/4W si cam 1Kohm pt cei 12...14V de la masina, si pt led de culoare albastra, si va functiona bine. Dupa ce inseriezi la fiecare led cate un rezistor, legi ledurile direct la 12V. O metoda banala de calcul al rezistorul esta : R= (Ualimentare - Uled) / I led, unde R e valoarea rezistorului in ohmi, Ualim, este tensiunea de alimentare ( in cazul tau 13V ), Uled este caderea de tensiune pe led, cam 3 V, iar Iled este curentul prin led ( pt led albastru in jur de 25mA ). Ca sa intelegi mai bine cum sta treaba cu ledurile astea, citeste pagina lui Niq http://www.niqro.lx.ro/LED.htm caci e foarte buna :yawinkle: Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 20, 2007 Partajează Postat Ianuarie 20, 2007 ...Problema este ca daca le alimentez cu un transformator se aprind iar daca pun puntea redresoare nu se mai aprind.{ledurile la brichete sunt legate +/- . eu am legat la fel + cu - cu+ cu-..... .....+cu-}ceva idei ? daca se poatePoate le-ai alimentat invers cand ai pus puntea.Later edit: acum vad ca ai 9 leduri. Iti trebuie mai mult de 12V. Fa 3 grupe de cate 3 leduri inseriate, si grupele leaga-le in paralel (fiecare grupa cu rezist. de limitare). Si e mai ieftin decat un UPS sau un invertor. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum