ciupacabra Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 salut ma puteti ajuta cu o schema dintr-o baterie 12 v 7Ah sa duc 7,2 v 1,5Ah (bacteria originala de 7,2v e facuta practic din 6 acumulatori AA si e f scumpa) Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Editat Februarie 19, 2015 de Spitfire Link spre comentariu
ciupacabra Postat Februarie 20, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 20, 2015 (editat) pe schema asta la "intrare" arata un 55volti ! sigur merge si pt o intrare de 12-14 volti ? L1 ce piesa reprezinta ? 47k este un potentiometru ? Editat Februarie 20, 2015 de ciupacabra Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Merge sigur. L1 e un minidrosel iar 47k este un potentiometru cu care vei regla tensiunea de iesire. Integratul chiar face ce trebuie,am recuperat unul de pe o placa de baza defecta si am facut exact schema de mai sus. Link spre comentariu
Spitfire Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Cu asemenea intrebari, sunt sigur ca Dl.ciupacabra n-o va construi in urmatorul deceniu... Dar schema e foarte buna, cu 12V IN se vor obtine 7,2V iesire cu randament energetic mult mai bun decat la un stabilizator liniar, ar trebui totusi un mic radiator pe integrat, factorul de umplere fiind ridicat. Bineinteles drossel-ul sa suporte 1,5-2A. Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 Atentie la dioda D1 ,nu poate fi decat un Schottky (dioda ultrarapida) Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 21, 2015 Partajează Postat Februarie 21, 2015 (editat) Asa arata variatorul de tensiune cu LM 2576 t/ 3.3 . La 13,5V pe intrare pot regla U iesire in plaja 3,3V _13,5V /3A. Singura modificare vis-a-vis de schema din datasheet este inlocuirea potentiometrului de 47K cu unul de 10K pentru un reglaj mai putin ,,abrupt ,, Bineinteles ca modificarea este valabila in cazul Uin =13,5V Scopul pentru care am facut acest montaj este alimentarea filamentelor tuburilor electronice , inainte de a face un amplificator (probe). Editat Februarie 21, 2015 de romicap Link spre comentariu
ciupacabra Postat Februarie 21, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 21, 2015 evident ca nu fac eu montajul ! pt asa ceva exista profesionisti ! ca voi ! exista un similar care sa faca asta dintr-un traf de alternativ de 13,5 volti ? ps:consola mea se alimenteaza la 12-14v ac si are un accumulator de back-up de 7,2v cc prefer sa-I duc direct pe 4 fire si ac-ul de alimentare si back-ul dintr-un toroidal + cutiuta cu un montaj Link spre comentariu
romicap Postat Februarie 22, 2015 Partajează Postat Februarie 22, 2015 Tensiunea din transformatorul tau trebuie redresata , filtrata si stabilizata la tensiunea de care ai nevoie. Se poate orisice daca vrei ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum