Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cum leg 2 amplificatoare

Vizitator CkVara

Postări Recomandate

• Răspunsuri 19
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• elektronu85

6

• Adrian_BBS

1

• zal

1

• maxente

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Poti sa adresezi o intrebare cat de cat corecta ?

Cum sa pui un amplificator pe basi si unul voci ??? 

Cate amplificatoare si cate boxe ai ?

Editat de maxente
Link spre comentariu
Vizitator CkVara

Stiu Ca treb sa intre in mixer ambele amplificatoare... Dar pe basi vreau sa imi scoata tunetul acela doar... 

Am 2 amplificatoare.. Unl omnitronic p1000 si unul rcf de 1400... 2 basi vreau sa pun pe omnitronic si am 4 boxe de le pun pe rcf. 

Link spre comentariu

Mai omule da si tu ceva detalii ca noi nu suntem in fata sculelor tale si nu stim ce ai acolo, spune si tu ce amplificatoare ai, marca si modelul, ce boxe ai si cate bucati, eventual si ce mixer ai. Nu citim ganduri si nici nu suntem telepati, conteaza daca ai intrari balansate la amplificatoare sau ai doar RCA-uri etc....

Pune si tu macar o poza sau mai multe sa vedem ce ai acolo.

Fii mai explicit daca vrei raspunsuri la obiect.

Link spre comentariu

Pai su subwooferele ce impedanta au?? Dar Fullrange-urile??

Tie in mod normal ti-ar trebui un cross-over activ cu macar 2 iesiri, in intrarea crossoverului vii cu cablurile balansate din mixer, pe prima iesire setezi crossoverul pe filtru trece jos, sa taie mediile si inaltele si legi iesirea asta la primul amplificator la care legi sub-urile iar cealalta iesire o lasi asa sau eventual mai tai din joase si o bagi in celalalt amplificator la care legi fullrangeurile.

Link spre comentariu

Configuratia ta va fi urmatoarea;

Mixer, care amesteca sursele, mic, cd, laptop, etc. ----> intra in crossover, acesta separa in benzi ----> intra in amp. fie medie/inalta, fie separat, si in cel de-al doilea de basi. Crossoverul are toata povestea acolo, taierile lpf/hpf, subsonic filter, etc. Cu el in fata o sa intelegi mult mai bine ce si cum. E destul de intuitiv...

Configuratii complexe nu discutam...

Inainte de Crossover, poti avea si un egalizator, daca vrei... efecte, etc.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări