Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Interfatare trackpad optic Blackberry

Vizitator solidox

Postări Recomandate

Vizitator solidox

Salut,

Vreau sa fac un micro mouse wireless si trebuie sa conectez un trackpad de blackerry la un controller. 

Problema e la partea fizica/electrica, pentru ca are o mufa mai mica decat pot eu sa lipesc fire.

Am doua optiuni:

Conectorul asta, mufa are cam 1cm lungime si nu gasesc mufa mama pt ea.

Posted Image

Sau varianta panglica, cam la fel de dubios.
Posted Image

Mai stau si prost cu skillurile de letcon. 
Aveti vreo idee ceva?
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 2
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Eu am incercat sa lipesc cu letconul asfel de mufe si nu am reusit.

Am lipit o parte din pini, iar la urmatorii a sarit fludor peste mai multi, am incercat scot fludorul in plus, am exfoliat cablajul... si apoi am zis ce mare prostie am facut ca m-am apucat de asa ceva.

Daca  trebuie sa lipesti doar cateva fire merita. Daca sunt multe de lipit nu meria ca sansele reusitei scad.

Acum din auzite, poti construi un PCB cu trasee fine si sa ii rogi pe cei de la reparatii telefoane mobie sa iti lipesca mufa.

Daca e de la un  telefon mobil, cauta acel telefon second, si ii iei mufa complementara, dar nu tu, la un "atelier' de reparatii telefonie pe care tot ei o vor lipi pe un PCB proiectat de tine, si de acolo e simplu, conexiuni "normale"

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Se poate face in ambele cazuri. Cel mai usor e in cazul conectorului panglica. Acolo ai nevoie de un fiber-pen (pix cu fibra optica) sa poti curata contactele panglicii de polimerul care e pe ea. Apoi, flux, varf ascutit pentru letcon, temperatura la 350-360 de grade ... si lipesti. daca vrei sa pui fir litat pe el, poti, dar inainte de asta firele le inmoi in sacaz/flux si le cositoresti, dupa care pui cate un punct de cositor pe panglica, si abia apoi poti sa lipesti firele pe contacte :) nimic mai simplu :P

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări