The Stressmaker Postat Iulie 23, 2019 Partajează Postat Iulie 23, 2019 Tranzistorul este bun doar ca detectia capacitiva se bazeaza pe lipsa sau valoarea redusa a unui element, capacitatea fata de pamant a peretelui din zona conductorilor electrici. Cu cat acea capacitate interpusa intre conductor si antena receptoare a montajului este mai mare, cu atat semnalul detectat este mai mic. Incercati sa mariti suprafata "antenei". De aceea se foloseste detectia inductiva in aceste cazuri. Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Imi puteti da si vreu model de antena sau cum sa o maresc? Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Antena poate fi o bucată dreptunghiulară de tablă, din orice metal, chiar din cutie de bere.Dar dacă acele cabluri sunt îngropate adânc în tencuială, schema simplă capacitivă nu va putea detecta cablurile.Aţi putea atunci încerca cu o schemă care să capteze inductiv semnalul de 50Hz emis de cabluri.Ar putea fi de exemplu o bobină cu multe spire (de exemplu una recuperată de la un releu, cu tot cu miezul de fier) conectată la un amplificator audio miniatură, de exemplu la intrarea amplificatorului unui radio miniatură.Apropiind bobina de perete, ar trebui ca brumul redat de difuzorul aparatului să fie maxim chiar lângă cablu, dar ar conta şi poziţia bobinei faţă de cablu pentru un transfer maxim al semnalului... Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 As dori sa fac o schema care sa detecteze pana la 10 cm. Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Cu multi ani in urma ,eu am construit schema asta:http://www.electronics-lab.com/project/ultra-high-sensitive-probe/.... Este extrem de sensibil,foarte probabil va fi nevoie de reducerea sensibilitatii....e usor de construit,eu am facut-o "in aer",fixata pe suportul bateriilor...spor! Link spre comentariu
validae Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 Fiind extrem de mare amplificarea, schema de mai sus poate detecta chiar sarcinile electrostatice create de purtătorul dispozitivului, astfel dând avertizări false.Totuşi cred că o metodă cu detectare inductivă e mai precisă în cazul detectării cablurilor parcurse de curent alternativ... Link spre comentariu
flomar60 Postat Iulie 25, 2019 Partajează Postat Iulie 25, 2019 S-ar putea monta in baza primului trz o bobina inseriata cu un cond de 50-100nf catre minusul bateriei....daca se construieste montajul e bine de incercat si aceasta varianta...adevarat ca amplificarea este enorma! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum