lavynyu Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 Acum 7 ore, gsabac a spus: Pentru pozarea in pamant sunt cabluri speciale si unele indicatii de pozare sunt in normativ. C. Pozarea conductelor electrice protejate in tuburi, tevi, plinte, profile mecanice usoare sau instalate in goluri ale elementelor de constructie in tuburi, tevi, plinte, profile sau goluri trebuie instalate numai conductoare izolate. In incaperi de clasa AE 5 (PC) se interzice pozarea conductelor electrice in profile metalice usoare deschise sau in goluri ale elementelor de constructie. In incaperile de clasa AE 5 (PC) se admite utilizarea conductelor electrice izolate protejate in tuburi daca sectiunea conductoarelor de cupru este de cel putin 1,5 mm2 si a celor de aluminiu de cel putin 4 mm2. Se interzice instalarea conductelor electrice in tuburi sau tevi pozate in pamant. Conductele electrice care apartin aceluiasi circuit electric, inclusiv conducta de protectie, trebuie instalate in acelasi element e protectie (tub, gol de plinta, profil, gol de element de constructie etc.). @gsabac Cred ca initiatorul topicului si-a rezolvat problema din 2015 si pana acum ! Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 (editat) La 19.02.2015 la 19:48, validae a spus: Categoric nu cred că s-a făcut racordarea reţelei sub nivelul fundaţiei, sub izolația de polistiren e şi mai uşor de detectat cablul cu schema aceea.Vă dau o variantă şi mai simplă, se face în cinci minute de către un amator cu ce piese are prin sertar. Tranzistorul poate fi orice tip de J-FET, toată schema se lipește pe lângă bateria de 9V. Aveţi și un videoclip cu funcţionarea jucăriei. Puteti sa imi ziceti si mie unde vine legata borna de tranzistorul JFET ”probe” ?Doresc sa fac montajul doar de experimentare ! Sau este doar o bucata de sarma acea iesire ?? Editat Iulie 7, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
validae Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 (editat) Acel terminal e poarta tranzistorului J-FET (echivalentul bazei la bipolare) şi se lasă în aer, iar ,,probe,,reprezintă o antenă ce captează semnalul de 50Hz radiat de reţea prin firele îngropate în zidărie.Practic poarta e în aer, dar se poate lega un fir de circa 5 cm ca o prelungire.Când acel fir se apropie de un cablu de fază îngropat în zid, ledul va lumina puternic.În loc de led se poate folosi o cască telefonică, iar semnalul de 50Hz captat se va auzi puternic doar în dreptul unui cablu ascuns în zidărie.... Editat Iulie 10, 2019 de validae Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 7, 2019 Partajează Postat Iulie 7, 2019 (editat) Am inteles , multumesc ! Editat Iulie 7, 2019 de validae Nu citaţi ultimul mesaj. Link spre comentariu
gsabac Postat Iulie 8, 2019 Partajează Postat Iulie 8, 2019 Acum 18 ore, lavynyu a spus: Cred ca initiatorul topicului si-a rezolvat problema din 2015 si pana acum ! Am postat pentru a se vedea despre ce cablu este vorba si sa se inteleaga ca este imposibil de detectat cabluri in pamant , pozarea este la peste 60 cm, nu cum se afirma prin topic ca ar fi de 10 cm. Cablul are in pamant si mantaua proprie, un ecran perfect pentru campurile electrostatice, dar in pereti se pot folosi cu succes detectoare electromagnetice cu bobina captoare, atunci cand exista un consum mare de curent. Deoarece cablul este ecranat electrostatic, un detector de camp este putin probabil sa fie util in acest caz. @gsabac Link spre comentariu
lavynyu Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 (editat) gsabac cablul de curent se poate gasi la 60 cm. in pamant folosind un detector de metale vlf care sunt foarte utilizate deja de detectoristii amatori cum sunt si eu dealtfel . In plus exista detectoare gen celor folosite de electrica pt. gasirea firelor de curent posibil sa fie detector de camp insa nu cred deoarece ei gasesc cablurile de curent chiar daca nu sunt strabatute de curent , este drept ca acelea sunt detinute de cei de la electrica si sunt foarte scumpe si perfoanele fizice nu isi permit asa ceva si nici nu ar avea nevoie de asa ceva la ce sa folosesca . Editat Iulie 10, 2019 de lavynyu Link spre comentariu
validae Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 (editat) Iniţiatorul nu voia să găsească acel cablu în pământ, ci doar la nivelul peretelui casei, sub izolaţia de polistiren expandat.Deci e vorba de circa 10-15cm distanţă de detecţie.Cred că una din metodele descrise de colegi anterior va funcţiona acolo.Iniţiatorul sigur şi-a rezolvat problema de acum patru ani, dar ce se discută aici sigur e de actualitate şi pentru alţii... Editat Iulie 10, 2019 de validae Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 Buna ziua! Am incercat sa fac schema cu cd4033be si nu vrea sa faca serviciu. Led-ul ramane continuu aprins si nu face nimic. Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 Sanatate permanenta ! Schema prezentata de d-l Vali foloseste CD 4093. Cel cu care ai incercat e 4033.... Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 Mai era o schema cu cd4033 acum nu mai este. Bănui ca nu este bună. Link spre comentariu
surubarila Postat Iulie 10, 2019 Partajează Postat Iulie 10, 2019 Probabil asta : Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 13, 2019 Partajează Postat Iulie 13, 2019 Ori ceva nu fac eu bine dar nu merge schema. Vede cand treci pe langa fire dar in perete nimic. Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 22, 2019 Partajează Postat Iulie 22, 2019 Buna seara! Unde gasesc si eu kp103i. Pe internet nu prea am gasit. Link spre comentariu
gauss Postat Iulie 22, 2019 Partajează Postat Iulie 22, 2019 (editat) Orice j-fet cu canal P . P.S. - in schema de mai sus trebuia KP303 , care este cu canal N . https://electronics.stackexchange.com/questions/142024/jfet-hidden-wires-detector Editat Iulie 22, 2019 de gauss Link spre comentariu
laur82 Postat Iulie 22, 2019 Partajează Postat Iulie 22, 2019 Eu am găsit 2n4393. Pe lângă cabluri merge bine. Nu detectează in tencuiala si m-am gândit că nu o fii bun jfetul. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum