bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 O intrebare oarecum surprinzatoare. Vreau sa aflu pe unde intra cablul de alimentare ce pleaca de la contorul de pe stalpul de la poarta. Este tras prin pamant. In toate planurile casei acest lucru nu este specificat iar cel de la care am cumparat casa habar nu are. Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 pe directia de la stalp spre casa pe canal sub pamant asta daca nu sunt obstacole care sa l devieze .aveti ceva de construit si n u vreti sa ajungeti sa va intersectati cu traseul conductorului electric ? Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Nu, vreau sa-l "prind" la intrarea in casa. Am nevoie sa fac acolo o caseta de distributie Editat Februarie 19, 2015 de bogdan_luben Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 daca in fata curtii nu ai beton pu si e doar pamant se poate ''decoperta''un pic si pe traseul dintre casa ..si anume intrare in casa si stalp sapi un pic sa vezi unde l gasesti Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Ma gandeam ca el trebuie sa urce pe undeva din pamant si sa se catere pe zid apoi sa intre in casa. As fi preferat sa-l "prind" acolo unde se catara si intra in casa. Daca intra prin fundatie mai bine ma lipsesc... Poate exisita detectoare de cablu.... Editat Februarie 19, 2015 de bogdan_luben Link spre comentariu
elmar Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Poate exista detectoare de cablu.... sigur exista!...unele mai "destepte" si mai scumpe ...altele foarte ieftine...dar daca va straduiti un pic puteti sa va faceti treaba cu ele! Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Poți să-ți faci și singur unul, te costă puțin, toate piesele circa 10 Lei . Are sensibilitate de circa 10-15 cm și poți detecta prin perete faza rețelei. Editat Iulie 10, 2019 de validae Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Bun asa, multumesc, o sa rog pe cineva sa-mi faca Link spre comentariu
yo9gcc Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Nu cred ca este sub fundatie, in general racordarea pe care o fac cei de la renel se face dupa ce construiesti casa, este cumva izolata casa cu polistiren si s-a acoperit cablul? Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Da, e izolata cu polistiren si tare as vrea sa stiu pe unde este cablul acela. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Categoric nu cred că s-a făcut racordarea reţelei sub nivelul fundaţiei, sub izolația de polistiren e şi mai uşor de detectat cablul cu schema aceea.Vă dau o variantă şi mai simplă, se face în cinci minute de către un amator cu ce piese are prin sertar. Tranzistorul poate fi orice tip de J-FET, toată schema se lipește pe lângă bateria de 9V. Aveţi și un videoclip cu funcţionarea jucăriei. Editat Februarie 19, 2015 de validae Link spre comentariu
The Stressmaker Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Cablul este cu manta metalica sau coaxial? daca este asa nu merge gasit cu metodele obisnuite gen detectori de tensiune capacitivi. Ma gandesc la doua variante. Prima varianta este sa realizati o bobina cu mai multe spire, de preferat cu diametrul ceva mai mare, in genul cautatoarelor de metale pe care o conectati la un amplificator cu baterii si cu care baleiati zona. Ca sa aveti mai mult succes folositi un tarus in lateral la vre-o 10m distanta pe post de priza de pamant la care legati un bec de frigider cu scopul de a creea un dezechilibru de curent in cablul cautat pentru generarea unui camp magnetic (acest curent trebuie sa fie sub curentul de declansare diferentiala al sigurantei automate de la stalp). Atentie cu zona impamantarii sa nu fie circulata pentru a evita problemele. Cand ajungeti cu bobina in lateral, daca bobina este orizontala, sau deasupra, daca bobina este verticala, veti avea cel mai puternic bazait. A doua metoda implica decuplarea de la retea a acelui cablu si legarea impamantarii acestuia la un amplificator auto si injectarea unei frecvente de 1000 Hz intre firul de impamantare si tarusul mentionat la prima metoda si cautarea cu metoda descrisa mai sus. Rata de succes este mai mare pentru ca sensibilitatea urechii la 1000 Hz este mai mare decat la 50 Hz. S-ar putea face si cu circuitul alimentat dar apar probleme de electrosecuritate care trebuie evitate. Cele doua metode realizeaza o bucla cu cablul acela si cel exterior spre impamantarea realizata cu tarus si realizeaza detectia acestuia in mod inductiv. Link spre comentariu
bogdan_luben Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Cablul este sigur cu manta metalica, cred ca este obligatoriu la cele pozate in sol. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Asta e clar, dar e posibil ca să nu-l fi pozat și pe peretele casei până sus la racord cu acel blindaj. În cel mai rău caz, poți depista prin pereții interiori traseul.La un moment dat, un singur cablu va părea că nu mai duce nicăieri.De fapt el va fi cel ce vine de afară. Link spre comentariu
electricu" Postat Februarie 20, 2015 Partajează Postat Februarie 20, 2015 Contorul de energie electrica este montat la poarta? Daca da se poate intui traseul pana in apropierea punctului de intrare in casa. O sa-i construiesc eu montajul amicului Bogdan Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum