Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Circuit pentru un DC-DC boost

Postări Recomandate

As vrea sa ridic tensiunea de la 14-16V la 37V(500mA). Am un led de 9W care cere 36-39V, traf-ul scoate 16V ma gandeam ca ar fii mai simplu un boost-er decat de re-bobinat traf-ul la 37V.

Daca are cineva o schema ( daca se poate fara  UC-uri,PIC,etc ... ) ?

Am gasit aceasta schema, ar merge ?

Posted Image

Editat de bandi12
Link spre comentariu

Ar trebui ca schema să poată limita strict curentul la circa 250 mA în acest caz. Greu de spus asta privind doar schema. Ledul are nevoie de un curent constant pentru că se ,,ambalează termic,, o dată cu încălzirea, adică rezistența lui internă scade pe măsură ce se încălzește.

Editat de validae
Link spre comentariu

Zilele astea cand o sa am timp o sa pun la punct o schema de boost cu MC34063 in 2 variante, prima cu el singur si a 2-a cu NPN extern pentru suplimentarea curentului, o sa o public la scheme alimentatoare dimpreuna cu modalitatea completa si explicita de calcul pentru toate componentele... dar asta cere timp, deci nu va fi azi, mai vedem...

Link spre comentariu
claudiu_XD eu l-am facut pe acesta, http://www.site cu continut explicit.ro/34472306, cablajul este facut de nel65, http://www.elforum.info/topic/95900-dc-dc-converter-12v-la-24v-4a/?p=1068502 , de acolo vad ca  a disparut, eu l-am facut pentru 34 v 3A pentru un led de 100w, dar am tras si 5A fara probleme, cel mai mult se incalzea bobina.

DC-DC Converter V2 Silkscreen.pdf

DC-DC Converter V2 PCB.pdf

Editat de The_Reaper
Link spre comentariu

@The_Reaper ,daca ai putea sa-mi dai mai multe detalii ar fi ok,cum ar fi modificarile pe care le-ai adus schemei pt. acei 34Vcc la iesire,si bineinteles schema modificata cu tot cu valori ...

@Electronicserver acel montaj pare tentant ,dar vreau ceva testat ,sigur ,facut de mana mea (ca pana la urma ce isi face omul cu mana lui e sfant) .

Link spre comentariu

Nu am facut decat 2 modificari:R1 am schimbat-o cu una de 47k pentru aprox 33v iar bobina a fost aleasa ochiometric pentru ca n-am l metru si se incalzea cam tare.

The_Reaper te-aș ruga să mai postezi acea schemă (de principiu, nu PCB) pe un site dedicat, cum ar fi Photobucket, TinyPic, etc sau pe forum, ca arhivă, dacă e mare.

Am încercat să descarc schema de pe site-ul indicat, dar îmi spune că nu am acces. Posibil să fie doar ceva din calculatorul meu, văd că alții nu au zis nimic.

Editat de validae
Link spre comentariu

Cea mai buna schema testata de mine e a germanului:

Posted Image

IarTL494 se gaseste usor si costa 1 RON.

Poti sa o faci si sa ofere tensiune constanta la ieisre, sau sa ofere curent constanta. Pentru LEDuri e mai bine curent constant si pusa conditia unei tensiuni maximie. (la curent constanta in gol ar fi dat tensiune foarte mare)

Totusi schema din postul #9 e mai simplu de facut. Iese mai repede, sunt mai putine conxiuni.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări