Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Receptor radio CB

TESSLA

Postări Recomandate

• Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• validae

4

• TESSLA

4

• leo 17

2

• tiovidiu

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Este schema preluată din colecția revistei Elektor, acolo se folosesc foarte des bobine din comerț, (Radio Shack, Mouser, etc) după codul lor. De aceea nu s-au specificat datele.

Editat de validae
Link spre comentariu

Și eu sunt de părere că se poate găsi second-hand o stație portabilă CB care să aibă și canalele de interes, la un preț foarte convenabil.Chiar aici pe forum am avut ocazia să cumpăr o portabilă la doar 50 Lei.....până m-am hotărât s-a dat. Între timp însă, am primit una auto, pe care o folosesc doar la testarea stațiilor pe care le primesc ocazional la reparat.

Editat de validae
Link spre comentariu

Ce vroiam sa va mai intreb ...daca o sa folosesc o statie cb doar pentru receptie, mai e nevoie de o antena asa lunga? Pot folosi o antenna mai scurta? Mai e nevoie de reglaj cu reflectometru?

Link spre comentariu

E preferabilă o antenă lungă, fiind mai eficientă.Dar nu mai sunteți nevoit să acordați perfect antena pe SWR-metru fiindcă nu mai emiteți. Oricum lungimea antenei e bine să fie măcar un submultiplu întreg al lungimii de undă (l/2, l/4). Se poate folosi o antenă ,,scurtată electric,, cu bobină. Mai multe detalii puteți găsi și aici http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=281

Editat de validae
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări