TESSLA Postat Februarie 18, 2015 Partajează Postat Februarie 18, 2015 Buna ziua! As vrea sa incerc constructia unui receptor radio CB, pentru a fi pus pe o masina ca sa ascult ce mai comunica soferii. Ma puteti ajuta cu o schema? Multumesc mult! Link spre comentariu
tiovidiu Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) http://electroschematics.com/227/cb-fm-receiver-simple-27mhz-fm-receiver/ Stiu ca pe undeva am gasit si schema in limba romana dar acum repede nu mai stiu unde este. Editat Februarie 19, 2015 de tiovidiu Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Problema e ca lipsesc datele bobinelor. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Este schema preluată din colecția revistei Elektor, acolo se folosesc foarte des bobine din comerț, (Radio Shack, Mouser, etc) după codul lor. De aceea nu s-au specificat datele. Editat Februarie 19, 2015 de validae Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 si nu se poate gasi date despre acea bobina ?,acea schema imi atrage si mie atentia Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Am aproape toate cărțile din colecția Elektor, dar din păcate le am la serviciu, nu am cum să ajung acolo prea curând. Dar mă interesez de datele respective. Ca idee, pun un link unde se pot vedea bobine din aceeași familie, sunt produse de firma TOKO Japan.http://webshed.org/wiki/TOKO_10K_Series Editat Februarie 19, 2015 de validae Link spre comentariu
leo 17 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 va multumesc dm validae.va doresc multa sanatate si toate cele bune Link spre comentariu
amudsen Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 O alternativa ar fi sa cumperi o statie sh, care doar receptioneaza la un cost rezonabil. La reglaje o sa-ti cam iasa peri albi. Link spre comentariu
PINTI Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Mai sunt acolo si niste filtre piezo pe 27MHz. De unde le procuri? Frecventa canalului 22, pentru camionagii este de 27225MHz. Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) Și eu sunt de părere că se poate găsi second-hand o stație portabilă CB care să aibă și canalele de interes, la un preț foarte convenabil.Chiar aici pe forum am avut ocazia să cumpăr o portabilă la doar 50 Lei.....până m-am hotărât s-a dat. Între timp însă, am primit una auto, pe care o folosesc doar la testarea stațiilor pe care le primesc ocazional la reparat. Editat Februarie 19, 2015 de validae Link spre comentariu
RoadRunner941 Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 Se gaseste si numai receptor industrial pentru banda CB,diferenta de pret pina la o statie din gama cea mai ieftina insa este foarte mica: http://magazin-statiiradio.ro/statii-radio-cb-27mhz-informare-trafic/receptor-trafic.html . Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Da, si eu ma gandeam sa cumpar o statie functionala doar pe partea de receptie. Am sa lansez un anunt. Link spre comentariu
TESSLA Postat Februarie 19, 2015 Autor Partajează Postat Februarie 19, 2015 Ce vroiam sa va mai intreb ...daca o sa folosesc o statie cb doar pentru receptie, mai e nevoie de o antena asa lunga? Pot folosi o antenna mai scurta? Mai e nevoie de reglaj cu reflectometru? Link spre comentariu
validae Postat Februarie 19, 2015 Partajează Postat Februarie 19, 2015 (editat) E preferabilă o antenă lungă, fiind mai eficientă.Dar nu mai sunteți nevoit să acordați perfect antena pe SWR-metru fiindcă nu mai emiteți. Oricum lungimea antenei e bine să fie măcar un submultiplu întreg al lungimii de undă (l/2, l/4). Se poate folosi o antenă ,,scurtată electric,, cu bobină. Mai multe detalii puteți găsi și aici http://www.radioamator.ro/articole/view.php?id=281 Editat Februarie 19, 2015 de validae Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum