Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare motocoasa cu motor termic

giongiu

Postări Recomandate

Va salut!Intentionez sa-mi cumpar o motocoasa, iar experienta mea in acest domeniu e zero. Am vazut diverse modele,de diverse puteri, ce au fie motoare in doi timpi, fie, mai rar, in patru timpi. Ce am gasit in patru timpi, sunt motoare Honda, de cca 1CP, sau 2CP. Recunosc ca ma simt atras de aceste motoare in patru timpi,desi sunt mai scumpe, dar nu stiu nimic despre fiabilitatea lor. Asa ca orice parere venita din partea celor ce au folosit sau cunosc aceste motoare, ar fi extrem de utila.Motoarele Honda utilizate, sunt acestea http://engines.honda.com/models/model-detail/gx35 http://engines.honda.com/models/model-detail/gx25Multumesc anticipat pentru orice opinie.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Motoarele`s OK , sint Honda, asta e o garantie a fiabilitatii.

Motocoasa insa nu cred ca`i facuta de Honda.

Daca vrei neaparat in 4T ai si optiunea Makita.

Daca vrei Stihl ai versiunea 4Mix, o ciudatenie in 4T dar cu ungere cu amestec, nu are baie de ulei.

Totusi la utilaje purtate motoarele in 2T sint inca regine, ai fix 3 piese in miscare la ele!

Vrei ceva de top, te orientezi catre Stihl , Husqvarna, Makita( in fapt Dolmar) sau mai nou venitii EFCO .(Italiene)

Grig

P.S. Cu din astea mici n`am avut treaba , doar de la GX390 in sus original Honda.

Cu clone chinezesti de GX200 , am avut si surprinzator sint bune , fiabile si mai ales ieftine.

Cele facute de Loncin sint aproape de Honda ca fiabilitate.

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Multumesc pentru informatii! Ma tenteaza Honda, in ideea de a folosi motorul nu doar la motocoasa, ci si la altceva, de ex un generator de mica putere, cateva sute watti, facut cu un magnetou moto, sau alternator auto si nu in ultimul rand, l-as folosi si ca motor de barca, de mica putere, pe o pneumatica. Nu prea am gasit specificatii in ce priveste zgomotul la Honda, dar sper ca e mai silentios ca unul in doi timpi. Iar pentru ultimele doua aplicatii, un motor mai silentios, ar fi un avantaj.Apropo de ideea folosirii motorului Honda, pentru propulsia unei barci, rusii chiar au un astfel de motor, facut cu Honda GX35.https://www.youtube.com/watch?v=dmfSDUUpZkU#t=13Apropo de ciudatenia motorului in 4T,de la Sthil, ce foloseste ungere prin amestec, poate stiu ei inginerii proiectanti ceva. Cineva care lucreaza intr-un service afara, spunea ca a intalnit numeroase probleme la motoarele de Honda, de 2Cp, datorate ungerii defectuase prin barbotare. De aceea am cerut pareri pe forum, despre motoarele Honda folosite la motocoase.

Editat de giongiu
Link spre comentariu

Proiectantii lu` peste!

Aia l`au facut si "taranii" cosesc cu ele, aia s`au lovit de probleme in exploatare.

De alea de la Stihl stiu ca au avut la inceput ceva probleme pe la ghidurile de supape dar acuma`s beton.

Honda ala mic se unge prin balbotare si face ceata de ulei in carter.

De ala nu stiu nimic doar de celelalte Honde care`s bullet proof.

La ce vrei sa faci se adapteaza bine orice motor de motocoasa , ai ambreiaj centrifugal , doar trebuie sa mai faci un clopot pe ce vrei sa antrenezi.

Eventual la barca pui direct elicea si o bagi cu  tija`n apa.

Asta mai vezi tu ce si cum , turatia e destul de mare la capul taietor , aprox 6-9000rpm.

Grig

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator Andreea C

Motocoase in 4T sunt cele de la Ferrari, cu motor Honda, insa sunt mai puternice decat ceea ce cauti tu - 6 sau 9 CP. In 2T as merge pe Husqvarna, nu e numai brandul de ele, ci sunt fiabile si rezstente.

Link spre comentariu

Acest lucru e pozitiv(poluarea fonica),cat despre eficienta(si nu in ultimul rand..mentenanta...??? Te rog sa revii cu niste detalii...! :nas:

Link spre comentariu

Motocoase in 4T sunt cele de la Ferrari, cu motor Honda, insa sunt mai puternice decat ceea ce cauti tu - 6 sau 9 CP. In 2T as merge pe Husqvarna, nu e numai brandul de ele, ci sunt fiabile si rezstente.

Noi , "taranii" la aia ii zicem motocositoare , motocoasele`s alea ce le tii pe umar cu hamul.

Alta gisca`n alta straita.

Grig

Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...
Vizitator cristian ro

E cam vechi topicul, dar hai sa ma bag un pic in seama. Am o motocositoare cu motor Honda GX 25 cumparata in 2010. De atunci are 120 ore de functionare. Schimbat doar uleiul la ea. Cu un rezervor de benzina lucrezi 2 ore. Stiu ca la 300 ore trebuie umblat la cureau de distributie, de aia am si contorizat orele de functionare. In rest am schimbat o data filtrul de benzina din rezervor.

Link spre comentariu

Eu am un Stihl FS55 de prin 2005, n`am tinut cont de ore de functionare la el, doar de cit a consumat, vreo 4l de ulei, asta ar insemna aprox 200l de benzina...

Merge ca noua.

N`are curele, n`are supape, n`are arbore cu came, are doar 3 piese in miscare!

Editat de Ion_Bumbu
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări